Android Flash Player gerekli mi?

meyrock

Üye
    Konu Sahibi
Android Flash Player gerekli mi?
Merak ettim herkes s3 e flash player yüklemek istediğini gördüm . Kullandığım telefon s3 olduğundan dikkatimi çekti.

Bende flash player olmadığı halde neden hiçbir şekilde
Flash Player gereksinimi duymadan herşey i açabiliyorum ? Video izleyemeyenler bile varmış. Merakım neden bende açılıyor flash player olmadığı halde.

Jbean son sürüm 4.1.2 yüklü

MrExpert

Üye
Youtube , dailymation gibi sitelerde html5 destediği olduğu için acar (Muhtemelen Buralardan yada html5 desteği olan sitelerden açıyorsundur.) ama normal sitelerde bu olmayabilir Bunun için flash destekli tarayıcılar kullanılabilir örneğin Puffin , Photon Browser gibi.

meyrock

Üye
    Konu Sahibi
biliyorum dostum da benim hala fabrika çıkışı aynen... hatta dün format attım... flash player yok... ama bildigin tüm sitelerden izliyorum.sadece video paylaşım siteleri degil herşey...

facebook film siteleri haber siteleri ki açması en zor olanlardan biri de acunn sitesi tarzı kuvvetli güvenlik önlemli video yukleme tarzlı videolar olsun hepsini açıyor...

PriZm

Üye
Demekki herkes bir anda html 5'e geçmiş.

Facebooktan bir oyun açmayı dene bakalım

Bende s3 mini aldim hic flash player yuklemedim telin kendi internet tarayicisindan girip butun sitelerdeki video lari aciyor

fk555897

Üye
Arkadaşlar Flash Player'ı yüklemeden sadece MP4 uzantılı videoları izleyebilirsiniz. FLV uzantılı videoları izleyemezsiniz.

Ben bir tane video cektim telefonu aldim alali telin kendi internet tarayicisindan izliyorum

[video=youtube;MlGcVfvsR90]http://www.youtube.com/watch?v=MlGcVfvsR90&feature=youtu.be[/video]

MrExpert

Üye

Film siteleride video paylaşım sitelerine yüklüyor embed kodu yoluyla paylaşıyor Oyüzden muhtemelen o sitelerde html5 destekli bir sitedir. Bu yüzden açıyordur. Acunn.com u diyorsan o site belkide ayda 10binlerce dolar kazanan bir site Tabiki html5 e geçecektir Benimde Öyle bir sitem olsa masraftan kısmayıp Uğraşıp html5le kodlarım.

Demekki herkes bir anda html 5'e geçmiş.
Facebooktan bir oyun açmayı dene bakalım

Sadece belli başlı siteler dediğim gibi büyük para kazanan siteler Örnek vereyim flash actionscript 3.0 çıkalı 3,5 sene oldu ama hala bir çok site 2.0 ve alt sürümlerini kullanıyor Belki geçen sitelirin sayısı bir elin parmağını geçmez. (Bu dediklerim belli ksımları flashla kodlanmış olan siteler İçin.) Yani html5 in yaygınlaşması heleki Küçük çaplı siteler arasında belkide 2-3 yılı bulur html5 bile 4 yıl önce çıkmış bir dil hatta daha üst versiyonlarıda var.

- - - Eklendi - - -

Ben bir tane video cektim telefonu aldim alali telin kendi internet tarayicisindan izliyorum

Youtube dan tabi açar