yunus-emre23
Üye
Her şey zıddıyla bilinir. Eğer karanlık olmasaydı aydınlık bilinmezdi. Denizin içindeki balıkların su diye birşeyden haberleri olmadığı, insanların çoğunun "hava" nın varlığını hemen hiç düşünmediğimiz gibi çokça örnek mümkün. Düşünenler için ibret alınacak çok şey var. Ama düşünmek lazım.Kötü olmasaydı iyinin değeri olmazdı
Hastalık olmasaydı sağlığın değeri olmazdı , bu yüzden herkes mükemmel olamaz
AMaç nedir anlamadımDinsizlere saygı duymamızımı sağlamaya çalışıyosun ? Dostum zaten şuan yaşadığımız toplumda kimse kimsenin tavuğuna kış demiyor.Böyle Allaha inanmayanların dışlandığı bi ortamdada değiliz.bu tür paylaşımları o davranışı sergileyenlerin ortamında yapmalıydın bence !
AMaç nedir anlamadımDinsizlere saygı duymamızımı sağlamaya çalışıyosun ? Dostum zaten şuan yaşadığımız toplumda kimse kimsenin tavuğuna kış demiyor.Böyle Allaha inanmayanların dışlandığı bi ortamdada değiliz.bu tür paylaşımları o davranışı sergileyenlerin ortamında yapmalıydın bence !
tersten okumussun
bide düz git derım ben
olayı anlıycaksın =)
Güzel bir amaç uğruna yazılmış güzel bir yazı fakat boşlukları da az değil.Yani eğer saçı sakalı uzun bir insan berbere gelmiyorsa berber de yok demektir felsefi açıdan doğrudur fakat bunun ilişkisini Allah ile kula göre yorumlamak doğru olmaz.Ben şahsen bu yazıyı okuduğumda Allah'a giden herkes onun sunabileceği tüm nimetlerden faydalanır,Allah'a gitmeyenler ise faydalanamaz gibi bir sonuç çıkardım ki örnek bu doğrultuda verilmiş.Ama hepimiz biliyoruz ki durum öyle değil.Ne kullar var Allah yolunda çekmediği acı kalmayan,ne gevurlar var zevki sefa içinde yüzmekten bile sıkılan.
Güzel söz birde Hz.Osma'nın şu sözü bu cevaba göre sanırım.
böyle düşünürsen sende günaha gırmıs olursun
imtihan dıye bısey var
ve herseyın bır zamanı var
sana göre bugündür bana göre 3 sene sonra
böyle bısey bu da
er gec herkes karsılıgını alır ama bıseylerın
unutmadan Allah'm okadar merhametli ki hıc unutmadıgım bı sözü yazcam baskada bsey demıycem
Ben Allah'ın Allah olduğunu her istediğimi vermemesinden bilirim.
hz.Ali
Güzel söz birde Hz.Osma'nın şu sözü bu cevaba göre sanırım.
Allah kuluna nasip etmeyeceği hiç bir şeyin hayalini kurdurmaz. (Hz.Osman)
Evet bende kaynağını merak ettim
Kaynak alabilirmiyiz ?
kul bilemez hayırlısı ne deıl amaGüzel söz birde Hz.Osma'nın şu sözü bu cevaba göre sanırım.
Allah kuluna nasip etmeyeceği hiç bir şeyin hayalini kurdurmaz. (Hz.Osman)
Kaynak alabilirmiyiz ?
Evet bende kaynağını merak ettim
Ya arkadaşlar baskı yapmayın ne oluyoruz hayır mı inşallah. Neyse arkadaşlar size tam bir kaynak veremesem de ben bu sözü risaleforum özlü sözler bölümünde okumuştum.Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
Ayet misal vermedim hadis rivayet etmedim sadece beğendiğim bir sözü örnek gösterdim, bunun neresinde çelişki var anlamış değilim. Ayrıca bu söz söylenmiş ki bir çok kişi de beğendiği için forumlarda paylaşmış.
Güzel bir amaç uğruna yazılmış güzel bir yazı fakat boşlukları da az değil.Yani eğer saçı sakalı uzun bir insan berbere gelmiyorsa berber de yok demektir felsefi açıdan doğrudur fakat bunun ilişkisini Allah ile kula göre yorumlamak doğru olmaz.Ben şahsen bu yazıyı okuduğumda Allah'a giden herkes onun sunabileceği tüm nimetlerden faydalanır,Allah'a gitmeyenler ise faydalanamaz gibi bir sonuç çıkardım ki örnek bu doğrultuda verilmiş.Ama hepimiz biliyoruz ki durum öyle değil.Ne kullar var Allah yolunda çekmediği acı kalmayan,ne gevurlar var zevki sefa içinde yüzmekten bile sıkılan.
| Hoşunuza gitmediği halde savaş size farz kılındı. Sizin için daha hayırlı olduğu halde bir şeyi sevmemeniz mümkündür. Sizin için daha kötü olduğu halde bir şeyi sevmeniz de mümkündür. Allah bilir, siz bilmezsiniz. (Bakara/216 |
Elbette düşüncene karşı son derece saygılıyım. Şu an için nette bulunan sözler dışında elimde bir kaynağım yok ama araştırıp bulabilirsem kaynak ile ilgili bilgileri en kısa zamanda mutlaka seninle paylaşacağım...Senin son cevabında çelişki var, söylediğin sözde değil... Eğer birşey iddia ediyorsanız sağlam bir kaynağı olması gerekli. Benim düşüncem budur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?