ALLAH' A inanıyormusun ? ( Hikaye )

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kötü olmasaydı iyinin değeri olmazdı
Hastalık olmasaydı sağlığın değeri olmazdı , bu yüzden herkes mükemmel olamaz
Her şey zıddıyla bilinir. Eğer karanlık olmasaydı aydınlık bilinmezdi. Denizin içindeki balıkların su diye birşeyden haberleri olmadığı, insanların çoğunun "hava" nın varlığını hemen hiç düşünmediğimiz gibi çokça örnek mümkün. Düşünenler için ibret alınacak çok şey var. Ama düşünmek lazım.

Tepkiler: Tuba
AMaç nedir anlamadım Dinsizlere saygı duymamızımı sağlamaya çalışıyosun ? Dostum zaten şuan yaşadığımız toplumda kimse kimsenin tavuğuna kış demiyor.Böyle Allaha inanmayanların dışlandığı bi ortamdada değiliz.bu tür paylaşımları o davranışı sergileyenlerin ortamında yapmalıydın bence !

Güzel konu olmuş, Allah razı olsun...

Tüylerim diken diken oldu, teşekkürler.

Tuba

Üye
    Konu Sahibi

konuya yanlış bir gözle bakmışsınız tartışma yaratacak değilim almak isteyen güzel mesajı alır

tersten okumussun
bide düz git derım ben
olayı anlıycaksın =)

Güzel bir amaç uğruna yazılmış güzel bir yazı fakat boşlukları da az değil.Yani eğer saçı sakalı uzun bir insan berbere gelmiyorsa berber de yok demektir felsefi açıdan doğrudur fakat bunun ilişkisini Allah ile kula göre yorumlamak doğru olmaz.Ben şahsen bu yazıyı okuduğumda Allah'a giden herkes onun sunabileceği tüm nimetlerden faydalanır,Allah'a gitmeyenler ise faydalanamaz gibi bir sonuç çıkardım ki örnek bu doğrultuda verilmiş.Ama hepimiz biliyoruz ki durum öyle değil.Ne kullar var Allah yolunda çekmediği acı kalmayan,ne gevurlar var zevki sefa içinde yüzmekten bile sıkılan.

böyle düşünürsen sende günaha gırmıs olursun
imtihan dıye bısey var
ve herseyın bır zamanı var
sana göre bugündür bana göre 3 sene sonra
böyle bısey bu da
er gec herkes karsılıgını alır ama bıseylerın
unutmadan Allah'm okadar merhametli ki hıc unutmadıgım bı sözü yazcam baskada bsey demıycem

Ben Allah'ın Allah olduğunu her istediğimi vermemesinden bilirim.
hz.Ali

Tepkiler: OttomaN TigeR
Güzel söz birde Hz.Osma'nın şu sözü bu cevaba göre sanırım.

Allah kuluna nasip etmeyeceği hiç bir şeyin hayalini kurdurmaz. (Hz.Osman)

Tepkiler: Tuba ve Tuba.Erva
Güzel söz birde Hz.Osma'nın şu sözü bu cevaba göre sanırım.

Allah kuluna nasip etmeyeceği hiç bir şeyin hayalini kurdurmaz. (Hz.Osman)
kul bilemez hayırlısı ne deıl ama
bazı durumlarda hayırlı görunen bıze aslında hayırlı deıldır yada tam tersi
bunu da ancak o bilir
nasip edıpte dogru yada yanlıs sekılde sınanmaya imtıhan dıyoruz zaten
bunuda bı yerde insan düşünemıyosa
ki beyin vermıs cok şükür Rabbim
bı yerde ımtıhan edılır dogru yada yanlıs kendı de görur öyle bır an gelır ki..
yanı yıne benım söyledıgme dönuyo olay

Bak senin sözünde bile çelişki var güzel kardeşim. Sen bana buhari'den bir hadis getirdinde inkarmı ettim..

Ayet misal vermedim hadis rivayet etmedim sadece beğendiğim bir sözü örnek gösterdim, bunun neresinde çelişki var anlamış değilim. Ayrıca bu söz söylenmiş ki bir çok kişi de beğendiği için forumlarda paylaşmış.

Herkez istediğine inanmakta özgürdür,tıpkı dışarda ki insanlar gibi.
Aynı bir kalıptan kimse çıkmamış çünkü.
Bunlar seçim ve hayat tarzıdır.
Tabikide herkezin seçimine saygı duymak lazım.

Senin son cevabında çelişki var, sözlediğin sözde değil... Eğer birşey iddia ediyorsanız sağlam bir kaynağı olması gerekli. Benim düşüncem budur.

Tuba

Üye
    Konu Sahibi

yazdıklarınıza lütfen dikkat edin öyle derseniz gerçekten bir yanılgı içerisinde olursunuz ki hikayede gerçekten güzel bişey anlatılıyordu boşlukta yok arkadaşlar anlaşılmayacak bişeyde boşlukları siz yartıyorsunuz tartışma konusu olcak bir konu da değil...

konuyu yanlış yerlere çekip tartışma yaratmayın lütfen..konuya amacından çıkarmayın....

böyle demek ile kaderi bir yana itersiniz hayrı ve şerri ancak Allah c.c bilir...

ne iyi ne kötü ancak Allah bilir Allah dilese idi herkesi zengin sıkıntısız bir hayatta yaratırdı yada tam tersi yoksul bir hayat da..

Alllah'ın yolunda acılar çekipde karşılığını almayacağını mı sanıyorsunuz yada tam tersi Allah uğrunda hiç birşey yapmayıp gününü gün edenin ahirette ne alacağını biliyormusunuz????

Allah herşeyi bir dengede yarattı kimine çok kimine az hepsinde sınav var kardeş...

çok para verdiği kulunu para ile imtihan ediyor bakalım parayı nasıl tasadduk edecek diye...
Akıl verdim para verdim güç verdim ne yapcak kulum diyor yani İmtihan....

Az para verdiği kulunu imtihan ediyor isyan edecek mi? yine bana şükredecek mi diye ???

şimdi demek ki her şeyde bir düzen ve anlam var '' Anlayana '' Anlayanlar için .... düşünenler için....

Hoşunuza gitmediği halde savaş size farz kılındı. Sizin için daha hayırlı olduğu halde bir şeyi sevmemeniz mümkündür. Sizin için daha kötü olduğu halde bir şeyi sevmeniz de mümkündür. Allah bilir, siz bilmezsiniz. (Bakara/216

Hastalık sağlık herkes için var dua tek çözüm Allah' yönelmek tek çözüm isyan değil...sorgulamk değil....

Kader var yazılan birşeyler var bunları yaşmak da var ama nasıl ???

Hz Eyub gibi sabırla
Nemrud 'un ateşine karşılık tam tevekkülü ve teslimiyeti ile Hz İbrahim as
Hz Davud gibi zikr ile
Rabbimin karanlıklarda istiğfar ve dua ile çıkardığı Hz Yusuf as..
Daha nice peygamberler ve nice sahabeler

şu an biraz kırgın ve kızgın yazıyorum hatalarım varsa affola...

buda alıntıdır : bunuda paylaşmak istedim :
ÇİLE...

Çile dağlarda çekilir,

Çile cephede düşmanın KHPE kurşunlarına hedef olunurken çekilir.

Çile; ovalarda, yaylalarda yalın ayak mayınlar üstünde yürürken çekilir.

Çile; buz gibi havada, kesici soğukta, zifiri karanlıkta "keleşin" şarjörüne donuk parmaklarla mermi sıralarken çekilir.

Çile; anadan uzak, babadan ırak, yaban ellerde yalnız ve yalnız uğruna ölümü beklerken çekilir.

Çile; cihad meydanlarında mevzi beklerken, kurşunların yağmur gibi üzerine aktığı an, geride bıraktığı üç aylık yavrusunun, gözü yaşlı hanımının acısını yüreğinin derinliklerine perçinlerken çekilir.

Çile; dikenli yollarda sefere çıkarken çekilir.

Çile; tankların altında ezilirken çekilir.

Çile; Sıcacık yuvayı terkedip, aştan mahrum, eşten mahrum, rızây-ı Mevlâ uğruna bir çeyrek kuru ekmeği yarım bardak şekersiz acı çay'a katık yaparken çekilir.

Çile; Bedir de çekilir.

Çile; Uhud da çekilir.

Çile; Hendek te, Tebükte, Taifte çekilir.

Çile; Filistinde çekilir.

Çile; Keşmirde çekilir.

Çile; Irakta, Moroda çekilir.

Çile; Çeçenyada çekilir.

Çile; Skorpiyonlara karşı sapan taşı fırlatırken çekilir.

Çile; Panzerlerin arkasına kalın halatlarla ayaklarından bağlanarak sırt üstü çakıl taşlarının üzerinde süründürülürken çekilir.

Çile; yalnız ve yalnız müslüman olduğu için, dedemin uğruna can verdiği o topraklardan sürgün edilirken çekilir.

Çile; demir parmakların arasında, zâlimin zulmünün bir parçası işkencesine sabırla dayanma mücadelesi verirken çekilir.

Çile; zindan diplerinde gözlerin bağlı, ayakların pırangalı soğuk beton üzerinde çaresiz beklerken, üzerine Cobra yılanların, zehirli çıyanların, kuduz köpeklerin salınıp; "hadi şimdi kurtarsın seni 'ın" (hâşâ) dendiğinde, "HasbunALLAHu ve ni'mel vekiyl" bana yeter nidalarıyla tâğutları titretirken çekilir.

Çile; Ebû Gureyb de çekilir.

Çile; Guantanamo da çekilir.

Çile; Afgan dağlarında Apaçilerle vurulurken çekilir.

Yoksa Çile;
envâri çeşit yemeklerin bulunduğu sofralarda oturup göbek şişirirken çekilmez. Kuş tüyü yataklarda horuldarken çekilmez çile.

Çile; televizyon ekranlarının karşısında bacak bacak üstüne atıp çile çeken çilekeş müslümanları seyrederken, onlara vah tüh demekle çekilmez.

Çile; göz yaşı damlatırken çekilir!

Çile; ter'den boğulurken çekilir!

Çile; kanını akıtırken çekilir!

Çile; yorganda değil, urganda ölürken çekilir!

Çile ye tâbi olmayan Çile çekemez!

Çile çekmeden Cennet'e girilmez!

Rasûlü çekti çileyi, sen mi çekmiyeceksin??!!..

ÇİLE ÇEKMEDEN CENNET'İ HAYAL EDENLERE YUH OLSUN!!!

''SİZ SİZDEN ÖNCEKİLERİN ÇEKTİKLERİNİ ÇEKMEDEN CENNETE GİRİVERECEĞEİNİZİ Mİ ZANNETTİNİZ.''

ALLAH YOLUNDA ÇİLE ÇEKEREK ÖLMEYİ NASİP EYLESİN(AMİN)

Tepkiler: OttomaN TigeR ve Tuba.Erva
Senin son cevabında çelişki var, söylediğin sözde değil... Eğer birşey iddia ediyorsanız sağlam bir kaynağı olması gerekli. Benim düşüncem budur.
Elbette düşüncene karşı son derece saygılıyım. Şu an için nette bulunan sözler dışında elimde bir kaynağım yok ama araştırıp bulabilirsem kaynak ile ilgili bilgileri en kısa zamanda mutlaka seninle paylaşacağım...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...