Akıllı telefon ve tabletler için 3Ghz ARM işlemciler 2014 senesinde geliyor

ANIL

Admin
    Konu Sahibi
Akıllı telefon ve tabletler için 3Ghz ARM işlemciler 2014 senesinde geliyor
Akıllı telefon ve tablet pazarı şu anda dünyanın en fazla gelişen ve büyüyen pazarlarından bir tanesi olarak karşımıza geliyor. Akıllı telefon ve tabletler ARM mimarisi ile üretilen işlemci içeren yonga setlerinden güç alıyorlar. Son dönemde sekiz çekirdekli ARM işlemci içeren yonga setleri içeren cihazlar karşımıza çıktılar.


Son olarak ARM’ın Cortex-A15 mimarisini içeren işlemcileri gördük. Yüksek performans sunan işlemciler ayrıca saat hızı olarak da daha hızlı olarak karşımıza çıkıyorlar.

Gelen son bilgilere göre TMSC ve GlobalFoundries gibi global yarı iletken üreticileri 2014 senesinde daha performanslı ürünlerini sunmak için çalışıyorlar.Bu firmalar 20nm üretim teknolojisi ile üretilecek olan yeni nesilARM tabanlı mobil işlemciler geliştirmekteler.

Şu anda 2.3Ghz, 28nm ile üretilen işlemci içeren üst düzey yonga setleri pazarda karşımıza çıkmakta. Bu yonga setleri Snapdragon 800 ve Tegra 4i olurken, 2013 sonlarında ya da 2014 başlarında karşımıza çıkacak. Yeni nesil yonga setleri ise 20nm ile daha küçük, ancak daha hızlı olarak karşımıza gelecek.
20nm ile üretilecek olan yonga setleri, %30 daha fazla saat hızı, 1.9 kez daha iyi yoğunluk, %25 daha az güç tüketimi sunacaklar.

Akıllı telefon ve tabletler için 3Ghz ARM işlemciler 2014 senesinde geliyor
 
Tepkiler: Cihanî Sultan

-efşan

Üye
Teşekkürler. Mobil platform aldı başını gidiyor...
 
Tegra 4 işlemciyi telefonda bir tek ZTE kullandı galiba.Genelde tablet ve Ultrabook'larda var.İlerleyen zamanlarda değişir belki. Acaba SnapDragon 800'den iyi olacak mı ?
 
Tepkiler: OttomaN TigeR

smh60

Üye
3.0 Ghz nedir abi ya
 

LimePie

Üye
3 ghz benim pc bile 2.93 ghz akıllı telefonlar iyice bilgisayar gibi olmaya başladı.
 

ANIL

Admin
    Konu Sahibi
Sonu yok bu teknolojinin
 

_RYUK_

Üye
soğutmaya da iyi bir çözüm bulsalar daha iyi olacak
 

Akıncı

Üye
desene telefon alacağız anında eskiyecek
 

ANIL

Admin
    Konu Sahibi
Tepkiler: OttomaN TigeR
isinma harbiden büyük bir sorun...
cikan her yeni büyük oyinlari el yakma seviyesinde olan isiyla oynamak zorundamiyiz

konu için
 

Türe

Üye
Samsung için müjdeli haber
 

tapatalk

Üye
o değilde yeni android(linux) kernelinde big little desteği olucak ve exynos octanın 8 çekirdeğide aynı anda çalışabilcek
 

MaxipmaN

Üye
telefon alacağım zamana denk gelecekler