Akbil TARİH OLUYOR!!! 5.5 milyon İstanbullu Akbile Veda Ediyor...

Konu Sahibi

Yaklaşık iki yıldır sürüncemede olan İstanbul'da belediye otobüsü ve metrolarda akbil yerine kullanılacak kredi kartı ihalesini Vakıfbank'ın kazandığı öğrenildi. Edinilen bilgilere göre daha önce ihalesiz olarak Vakıfbank'a verilen ihale diğer bankaların itirazı üzerine iptal edilip ihale yapıldı. Yapılan ihaleye Halkbank, Ziraat Bankası ve Vakıfbank katıldı ve Vakıfbank'ın ipi göğüslediği bildirildi.

ADI İSTANBULKART

Böylece İstanbul'da sayısı 5.5 milyonu bulan seyahat eden vatandaşlar otobüslere, metroya ve deniz otobüslerine Vakıfbank'ın Yapı Kredi ile anlaşarak ortak çıkardığı Vakıfbank
World'ı ile binecek. Yeni kartın adı da İstanbulcard olacak. Bu uygulama nedeniyle Vakıfbank'ın yaklaşık 2 milyon adet kredi kartı dağıtacağı belirtiliyor. Wolrdcard ile anlaşmalı olduğu için Yapı Kredi Bankası da bu uygulamadan kârlı çıkacak.

GÖSTER GEÇ KART

Yeni kartlar bir süredir taksilerde ve deniz ulaşımında kullanılan pay pass (dokun geç) kart olacak. Hatta yeni kart ile vatandaşlar otobüslerin ve metro duraklarının üst kısmında yer alan panele kartlarını gösterip geçecek ve seyahatlerine devam edecek. Bir nevi Otomatik Geçiş Sistemi (OGS) uygulaması artık sadece otomobiller için değil vatandaşlar için de geçerli olacak. Böylece sırada bekleme de olmayacak.

Kredi kartı alabilecek durumda olan yani bu gelire sahip olanlar akbil yerine Vakıfbank'ın kredi kartını alacak. Böylece vatandaşlar ay içinde kullandıkları otobüs, metro ve deniz otobüsleri ücretini aynı alışverişte olduğu gibi ay sonunda ödeyecek. Benzer sistem şu anda otoyol ve köprü geçişlerinde kullanılan KGS kartlarında uygulanıyor. Bunun yanı sıra vatandaşlar yaptıkları harcamalardan dolayı worldpuan da kazanacak.

SABAH

Tepkiler: ebuş...

ÁŔÁŚ

Üye
eeeeeeeeee diyelim ki ben 18 yaşından küçüğüm bana kart vermezler o ne olacak

Praetor

Emekli Yönetici
Öncelikle ihalede neden sadece bu 3 banka varmış merak ettim... (Ortak Yapı Kredi hariç diğerleri pek de büyük değil...) İhalesiz verilmek istenmesi ve ihale sonunda yine aynı bankanın kazanması da ilginç... Neyse ben bu didiklemelerimi devam ettirmeyeyim, tartışma falan çıkar sonra...

Açıkçası Türkiye şartlarında insanların kredi kartından uzak durması daha mantıklı olmasına rağmen kredi kartını adeta zorunlu kılmalarının mantığı nedir? İyi yönü şimdi harcadığını sonra ödemek mi? Bunun nesi iyi? Şimdi harcayıp sonra ödemek insanın kendi geleceğinden harcamasıdır! Mantıklı olanı geleceğe yatırım yapıp, gelecekteki + parayı arttırmak değil midir? Hadi Türkiye'de parasız insanlar, tasarruf mümkün değil, bari geleceklerinden yemesinler!

Bizim insanımız geleceğine pembe gözlüklerle bakar! Aksi olsaydı ayağını yorganına göre uzatmak, geleceğini planlamak, tasarruf edebilmek, erdemden sayılmazdı, bunları yapamayanlara beceriksiz denirdi... Yarınını düşünen bir ülke olsaydık zaten torunlarımıza borç bırakmazdık, torunlarımızın parasını çalmazdık, ağaçları kesip avanta sağlamak suretiyle torunlarımızın oksijenini çalmazdık...

İktisat hocam bankalar güneşli günde şemsiye uzatan, yağmurlu günde çeken kuruluşlardır derdi... Siz bir bankayı ya reklamda görürsünüz ya o janjanlı şubelerde! Hiç icra dairesinde banka göreniniz var mı?.. Ya hacize gelen banka? (varsa da umarım sayısı azdır...) Umarım asla da görmezsiniz! O "biz size yardımcı olmak için yaratıldık Tanrı tarafından, huriyiz biz!" diyen gözlerle bakan reklam kızları olmuyor orada! 5 çocuğunuzla (neden 5se... O da ayrı bir tartışma konusu) birlikte icra memurları tarafından zorla elinizden her şey alınır, kapının önüne konulursunuz! Aciz vesikası, kara liste... Umarım bu kavramlarla asla karşılaşmazsınız...

Bu uygulamada nasıl kısıtlamalar getirirler o kartlara bilemem ama eğer normal bir kredi kartı verirlerse 5 çocuklu asgari ücretli yurdum insanına... Söylemek istemiyorum ama... O adam çok onurlu biriyse bir de, yediremez kendine haciz gelmesini ve gazı açar, çocukları da karısıda kendisi de... Ben bu yüzden, silahını çekip evladını karısını ve kendisini öldürmek istediğini söyleyen genel müdür tanıyorum! Adam binlerce lira kazanıyor ayda...

Pek hayırlı görünmüyor ama hayırlısı olsun diyelim bakalım...

diğer adı çipli kart acaba nasıl dolduruluo