Acil Yardım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Aziz™

Üye
ama hep klasik kaynaklar veriliyor gençbilim.com,bilmem kütüphane bilmem google amca falanne güzel forum moderatörü yazacak iyide reklam olur hani

Konu Sahibi
Oh en sonunda tamamen bitti ödev saol burcu abla çok teşekkür ederim.

Praetor

Emekli Yönetici
Burcu kırk yıllık Break yahu

Break kelimesine kesmek kalimesini kullanma bence. Ya da kullan hocanın sana ne diyeceğini bizlerle paylaş Break pek çok anlama gelebilse de temel anlamı sert bir cismi kırmaktır. En klasik örneği de cam ve kemiktir.

Cümle içersinde tam yerine oturturuğun zaman kelimenin farklı anlamlarını kullanabilirsin Atacım. İllaki yaygın anlamıyla kullanacaksın diye birşey yokki. Okulla başladığımdan beri binlerce Essay yazdım. Hazırlıkta kelimenin genel anlamı dışında farklı anlamıyla cümlede kullandığım zaman hep puan kazandım.

She fell and broke her arm : o düştü kolunu kırdı ( kırmak anlamı)
Eventually someone spoke, breaking the silence. Sonunda birisi sessizliği bozarak konuştu ( bozmak anlamı)

Bunun isim halide var

Finally there was a break in the rain and we went out .

Praetor

Emekli Yönetici
Hepsini ve çok daha fazlasını ben de biliyorum Burcu.

Ama arkadaşın isteğine bir bak bakalım hocası ondan kelimenin, "hand break" gibi DAHA AZ GENEL kullanılan bir şey mi istemiş yoksa EN GENEL olarak kullanılan anlamını mı istemiş
Gayet beginner seviyesi bir ödev bu...

He bu arada, senin verdiğin fotoğraf da tam olarak "slice" kelimesini ifade eder

kemal21

Üye
ayrıca ring aramak değil , bir zilin çalması, telefonun çalması, halka yüzük bilezik vb şeyleri ifade eder... evet bence de break, mola vermek kaçmak ayrılmak falan olabilir ama bence buradaki istenen anlam kesinlikle kırılma parçalanma olmalı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...