5230 vs. N8 Karşılaştırması

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
kardeş sen n8 i kötülemeye neden gayret ediyosun anlamadım alma n8 olsun bitsin hemde nokia da üzülmezde alınmazda bu duruma

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
N8'i komple kötülemedim. S^3 işletim sistemini esas aldım. Ama Nokia'da bunu farkettiğinden (ki nasıl becerdiyse ya da aklına geldiyse) yeni Symbian işletim sistemlerini çıkardı. Keşke Belle ile karşılaştırsaymışım diyorum.

Del Rey

Üye
Symbian ölmedi. Symbian tamamyle yanlış telefonlarda ve donanımlarda kullanıldı bu da Symbian'a "kararsız" denmesine neden oldu. 128 MB RAM ile Android çalışmaz bile.

Getirin bakalım çift çekirdekli 1.2 GHz işlemcili ve 1 GB RAM'li br N8'i; o telefonda 3 işletim sistemi rahatça aynı anda çalıştırılabilir (Ubuntu Mobile, Symbian^3, Android 2.3.3). Galaxy Tab'te 512 MB RAM vardı, Androdi 2.3.3 yüklemiştik ama NFS Shift'i açınca RAM'DE tarayıcı bile açamadı. N8'de çok rahat açıyor.

Ha bir de Belle geliyor. O dehşet birşey zaten Nokia'nın eski menülerine laf atan kalmayacak...

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi

Ben zaten Belle'siz bir S^3'ü karşılaştırmıştım. Belle hiç duyurulmasaymış çok kötüymüş durum konu onu izah ediyor.

Emre-45

Üye
Arkadaşım 5230 ile bir N8 i karşılaştırıyorsun Sen bir belleli n8 gör de ondan sonra karşılaştır. Şöyle çocukca şeyleri de bırakın artık lütfen elinizdeki ile yetinmeyi bilin komşununkine laf sallamanıza gerek yok. Sende 5230 varken n8 ile karşılaştırıyorsan sende n8 olsa kim bilir ne yaparsın

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi

N8 almam ki . Konuda iPhone'dan başka telefon düşünmediğim açıkça yazıyor. Symbian Belle gelse telefon iPhone'a yetişebilir mi yine? Amacım elimdeki telefonla içeriği neredeyse aynı başka bir telefonu karşılaştırmak.

Emre-45

Üye
benim anlatmak istedigim n8 alman veya almaman degil. O yazdiklarimdan sadece bunu cikariyorsan diyecek birseyim yok kucuk kardesim.

bak kardeşim. Yazdıklarını ciddi ciddi düşündüm.

Sen telefona cwf atmışsın ama n8 orijinal sürüm. Senin orijinal sürüm olup da adam telefonuna belle yüklemiş olsaydı ne olurdu? Sonuç olarak bu adil bir karşılaştırma değil. Symbian^3 özellikleri c6v40 tabanlı bir cwf bu. Orijinal sürümle karşılaştır adil olmasını istiyorsan.

Ayrıca, donanım göz ardı edilemez. Örnek vereyim. Samsung'un Bada işletim sistemi var 1.x sürümünde. Yakında yeni badalı cihazlar geliyor 2.0 sürümünde ve bu cihazlar donanımsal açıdan çok üstün öncekilerden. Ama gel gör ki eski bada'lara da 2.0 güncellemesi geliyor.

Şimdi biri çıksa "donanımı karıştırmayın, yazılımı hiç geliştirmemişler bakın aynı haha" dese ne düşünürsün? Ciddiyim ne düşünürsün?

Demem o ki, "symbian geliştirilmiyor" deme hakkını elde etmek için orijinal fw'li iki cihazı karşılaştırman gerek.

Tamam mı?

Tepkiler: Qiwah

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Peki haklısınız. Karşılaştırma hatalı olmuş.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...