5230 vs. N8 Karşılaştırması

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
5230 vs. N8 Karşılaştırması
Dayım geçenlerde ikinci el bir Nokia N8 almış. Bu sayede telefonu inceleme imkânım doğdu. İlk inceleme sonuçlarımda "iyi ki N8 e heveslenmemişim" dedim. Ardından bir tane iPhone 3G elime geçti onuda bir oyun ile test ettim. Sensörler beni müthiş etkiledi. Artık iPhone'dan başka telefon düşünmüyorum dedim. Tabii şimdilik 5230'uma olan memnuniyetim tekrar arttı.

Yaptığım 5230-N8 karşılaştırması sonucu işletim sistemlerinin ne kadar farklı olursa olsun içeriğinin yine aynı olduğu kanısına vardım. Evet adı S^3 fakat içeriğinde çoğu yer S60v5 ile aynı. Bu da Symbian, symbiandır, adı değişsede kendi değişmez kanısına vardırıyor. Benim incelemelerime göre S^3, S60v5'in biraz düzenlenmiş, daha fazla RAM yer hâle getirilmiş versiyonu. Yani N8'deki 245 MB'tan 117 MB boş alan vardı. Halbuki bizde 128 MB RAM'in neden 60-70 MB kadar boş alanı olduğunu tartışıyoruz. Sonuca göre N8'in RAM yönetimi çok kötü. Sistemde herşey kapalıyken 130 küsür MB havadan gidiyor. Elde var 100 küsür MB.

Neyse, buraya birkaç resim ekleyeceğim. Böylece işletim sistemlerinin arasındaki benzerlikleri görebilirsiniz. Dayım çok şaşırdı. Gerçi dayımın CFW ler hakkında bilgisi olmadığı için böyle bir şaşkınlık içine girmiş olabileceğini düşündüğümden, sizlerden bu denli şaşırmanızı beklemiyorum.

İşte resimler:

Sadece işletim sistemlerini karşılaştırdım. Donanımsal özelliklerini karşılaştırmadım. Bu yüzden N8'in donanımları hakkında yorum yapmayınız. Ama şunu söylemek istiyorum: Geçenlerde forumda N8'in video çekminin iyi olmadığı hakkında bir konu açılmıştı. Merak edip incelemiştim. Aydınlık ortamda karanlık kısımlar dalgalı şekilde videoya kaydediliyordu. Bahsettiğim konudaki video ile dayımın N8'indeki video kayıtlarını karşılaştırdım. Aynı dalgalanmayı gördüm. Demekki video kaydı mükemmel değil.

Bakalım bu karşılaştırma hakkında neler söyleyeceksiniz

mstf_l

Üye
5. Ya da 8. Yorumu tahmin edebiliyorum
"en iyisi sen bi android al"

tamam, kendisini sevmem ama yiğidin de hakkını yemem. Buna galaxy s2 de dahil n8'den iyi video çeken yoktur. Diğerlerinde ya fps problemi ya renk problemi bi şey vardır. N8'in öyle dalgalanmasının sebebini video sabitleme seçeneğinin aktif olması ile açıklayabiliriz. Bildiğimiz üzere bu seçenek dalgalandırıyor. Bu arada iphone alacaksan az bekle, iphone 5 çıkınca diğerleri ucuzlayabilir o zaman alırsın.

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Şimdilik iPhone düşünmüyorum. İlerde bütçem uygun olduğunda iphone 7 mi gelir 8 mi hangisiyse zamanın iPhone'u onu alacağım

Çok güzel tespit. Artık symbian öldü gibi birşey..

5230 un ekranı daha parlak gösteriyor

XER01

Üye
Symbian bildik Symbian, geliştirilmiyor ki..

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
yahu donanımı karıştırmayın diyosun da adam 5230 ekranı daha parlak diyor ne diyim ben şimdi

Parlaklık ayarını kastetmişti herhalde sensörü değil Arkadaşın donanımsal birşey söylediğini sanmıyorum. Yoksa onada aynı uyarıyı yapardım.

ha tamam o zaman. Ben de "ekran da bir donanım, ışık sensörü de bir donanım" diye düşünmüştüm.

Bu arada geliştirmiyor değil geliştiriyor arkadaşlar symbian belle'ye bakın mesela, opera'dan bile hızlı tarayıcı, düzenlenebilir özgür widgetlar, 3'den fazla ev ekranı seçeneği, android gibi üstten inen bildirim çubuğu. vs....

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Symbian belle'yi bilmiyorum fakat bu konudaki de bir S^3 işletim sistemi

bnce n8 e bile gerek yok c6-01 ile yada nokia 701 ile kıyaslama yap belleyi görünce telefonu atarsın çöpe

bn bu arada n8 i çöpe at demedim ki 5230 u atarsın manasında demiştim n8 ile okdr abartmaya gerek yok demiştim

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Belleyi kurabilen var mı ki belleyi övüyor?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...