Tavsiye 4062 den (uyap)gelen mesaj avukat abilerim varsa ozellikle :(

    Konu Sahibi
4062 den (uyap)gelen mesaj avukat abilerim varsa ozellikle :(
Arkadaslar telefonuma adimin gectigi xxxx numarali sorusturma kapsaminda bakirkoy c,bassavciligi 3.kat 330 sayili odada 3 gun icerinde gidip ifade vermem aksi taktirde polis zoruyla goturulucegim yaziyor ? Ozellikle forumda avukat varsa abilerim kardeslerim yane bir olaya falan karistigimi sanmiyrum zaten iki senedir Gaziantepte ogrenciyim sizce napmaliyim ?
 
    Konu Sahibi
Konuyu yanlis yere acmisim afedersiniz buraya gire gire el aliskanligi olmus
 
Bir karakola git ve sor zor durumda kalma bence kardeşim.
 

kfahaa

Üye
zaman kaybetme git sor
 
    Konu Sahibi
Hatrladim kardeslerim bir ay once dolandrilmistim polise sikayette bulunmustum .. bunun icin cagiriyilar galiba of of 90 100 tl lik sey icin sikayette bulundum simdi ta istanbulami gitmem gerekiyor gitmezsem nolur ? Veya nereye gideyim
 

kfahaa

Üye
Hatrladim kardeslerim bir ay once dolandrilmistim polise sikayette bulunmustum .. bunun icin cagiriyilar galiba of of 90 100 tl lik sey icin sikayette bulundum simdi ta istanbulami gitmem gerekiyor gitmezsem nolur ? Veya nereye gideyim
karakola git şikayetini geri aldığını söyle bu tek seferde bitmez çünkü birdaha çağırırlar ama sen yinede sor
 
    Konu Sahibi
Sanal alisveris uzerinden para kaptrdim
 

tszx

Üye
Uygulamada mesajla ifadeye çağrıldığını hiç görmedim. Genelde polis ya telefonla arar ya da adresine gelip çağrı kağıdı bırakırlar. Normalde Bakırköy savcılığı Gaziantep savcılığına talimat yazar ve Gaziantep Savcılığı da ifadeni alır. Sanırım adres kaydın İstanbul olarak çıkıyor ya da gözden kaçırdılar. Bakırköy adliyesini ara soruşturma kalemine bağlan soruşturma nosunu belirterek müşteki olduğunu ancak Gaziantep de öğrenci olduğunu belirt belki yardımcı olurlar. Ya da Bakırköy C. Başsavcılığı'na gönderilmek üzere Gaziantep C. Başsavcılığına hitaben bir dilekçe yaz olayı anlat durumunu da anlat Antep savcılığı muhabere bürosu aracılığıyla dilekçeni gönder. Dilekçeyi gönderirken hiç bir masraf vermeyeceksin zira ceza işleri masrafsız olur. Umarım yardımcı olmuşumdur.
 
Tepkiler: kfahaa
    Konu Sahibi

Gercekten aydinlatici oldun kardesim yarin adliyeye gdip oranin savcsiyla gorssem veya en iyisi bakirkoy adliyesine dilekce yazmak ifademi burda verecegimi belirtmek
 

tszx

Üye
Oncelikle savciligin sucu hangi kapsama soktugunu bilmek lazım. Eğer sikayete tabi bir suç degilse sen sikayetini geri alsan da sorusturma devam edecek. Eger sjkayete tabi suc kapsamindaysa sikayetini geri alirsan konu kapanir. Savcılığa dilekce gondereceksen savcılık aracılığıyla yap karakola gidersen dilekceyle onlarda savcılığa yönlendirecek seni vakit kaybı olur.
 
    Konu Sahibi
Dolandiricilik kapsaminda
 

tszx

Üye
Bilisim sistemleriyle dolandırıcılık bildigim sikayete tabi degil. Dilekcende sikayetci olmadigini belirt istersen akabinde de talimat yoluyla ifadenin alinmasini talep et. Kuvvetle muhtemel talimat yazilmasina karar verilir.