kadikoy
Üye
-
Konu Sahibi
-
Türkiye telefon üretmiyor. Üretmek ve montaj yapmak arasında fark var.
Bu arada ABD - General Mobile?
Doğru. Çin malı telefonları 1500 liraya bize kakalasınlar sonra satamıyoruz diye ek vergi getirsinler.Senin dediğine göre iphonelarda Amerikan malı değil. Yazılımı hariç hiç bir parçası ve montajı amerikada yapılmıyor. Ve buna benzer örnekleri bir çok markada bulabilirsin. Artık böyle söylemleri bırakalım da yerli malı almak isteyenleri engellemeyelim, üreticilerin önüne taş koymayalım. Yerli markalar ne kadar çok satış yaparsa o kadar daha ileriye gider ve teknolojiye yatırımlarını arttırabilirler.
Doğru. Çin malı telefonları 1500 liraya bize kakalasınlar sonra satamıyoruz diye ek vergi getirsinler.
Atlamadan sonuna kadar izle.
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
Bu forum böyle şeyler yapsa DH linki vermezdim.
Ayrıca arada fark var. Onlar kendi telefonlarını üretiyorlar. Biz Çin malı telefonları montajlıyoruz. Yine dediğim şeye geliyor.
Ne yazdığınız umurumda değil açıkçası. Okumadımda. Bana göre yerli üreticilerin haklı tarafı yok.
Verdiğim linkteki konuya yorum olarak bi atınAsıl sorun da okumamaktan kaynaklanıyor. Herkes bir konuyu okumadan, bilgi sahibi olmadan kafasına göre yorumlarsa, teknolojik atılımlara köstek olursa bir arpa boyu yol alamayız.
Verdiğim linkteki konuya yorum olarak bi atın
O adamlar imkansizliktan dolayı değil . Apple üretici değil.Apple tasarlar urettirir.İsterse kendisi de uretim yapar.Vestel ise üretim yapar fakat telefonu ise tamamen urettirir buna rağmen kendisi üretmiş gibi reklam yapar (hic değilse Apple boyle yapmıyor) Tasarımını yapıp marka bastırma işlemi ile yerli mal olacaksa ben bu ise araba ile de girerim bir kaç milyon dolar lazim o kadar sonra yerli araba derimBugün IPhone marka telefonun arkasında bile "China" yazıyorsa kimse gelip de "Türkiye telefon üretmiyor." demesin lütfen. Çünkü sıfırdan üretmek başka, fikrin kendisini hayata geçirmek başka. Özellikle teknoloji başta olmak üzere kimi platformlarda parçayı üretemeyen ülkeler fikir üretiyorlar ki bu da bir çeşit üretkenliktir. Tıpkı dışarıdan gelen kimi hazır parçaları kullanarak, onları daha önce kimsenin yapmadığı şekilde birleştirip teknolojik aletler icat edenler gibi. Şimdi biz bu gibi insanlara "Bunu sen üretmedin; çünkü bundaki parçaları sen üretmedin." dersek kendimizle dalga geçmiş oluruz. Keza Iphone standartlarının ve içerisindeki yazılımın nasıl olacağını belirlediği halde üretimi başka bir ülkede yapan Apple firması gibi da öyle. Yani olayı, parçayı ülkedeki fabrikada üretmek olarak düşünmeyin; çünkü küresel çağda neredeyse her firma üretimi çinde yapıyor. Hoş, buna rağmen o çinli fabrikadaki işçiler yine yok paraya çalışıyorlar ama neyse; bizim derdimiz "üretmek" kelimesine anlam yüklemekte(?!)
O adamlar imkansizliktan dolayı değil . Apple üretici değil.Apple tasarlar urettirir.İsterse kendisi de uretim yapar.Vestel ise üretim yapar fakat telefonu ise tamamen urettirir buna rağmen kendisi üretmiş gibi reklam yapar (hic değilse Apple boyle yapmıyor) Tasarımını yapıp marka bastırma işlemi ile yerli mal olacaksa ben bu ise araba ile de girerim bir kaç milyon dolar lazim o kadar sonra yerli araba derim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?