01.09.2010 Tarihte Bugün..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

minoo

Üye
    Konu Sahibi
01.09.2010 Tarihte Bugün..
Galatasaray Lisesi, devlet adamı yetiştirilmesi amacıyla Sultan II. Bayezid tarafından kuruldu. Okulda 1868'de Fransızca eğitime geçildi.

5 yaşında tahta geçen, 72 yıl 'yı yöneten, Fransızların ''Güneş Kral''ı XIV. Louis öldü. 01/09/1875

"Tarzan"ın yaratıcısı Amerikan romancı Edgar Rice Burroughs. 01/09/1920

Fransızlar, başkenti Beyrut olan Lübnan devletini kurdu. 01/09/1922

Paşa, Başkomutanlık Meydan Savaşı'nın kazanılması üzerine emrini verdi: ''Ordular İlk Hedefiniz Akdeniz'dir. İleri'' 01/09/1922

Rocky Marciano. 1952-56 arasında Dünya Ağır Sıklet Boks Şampiyonluğu ünvanını elinde tutan İtalyan kökenli li boksör. Son maçında Jersy Jo Walcott'u 13. raundda nakvtla yendikten sonra boksu bırakan Marciano yaptığı 49 karşılaşmada hiç yenilmemiş ve bunların 43'ünü nakavtla kazanmıştı. 01/09/1923

Japonya'nın Tokyo ve Yokohama kentlerinde deprem: 300 bin kişi öldü. 01/09/1924

Devlet Konservatuvarının temelini oluşturan ''Musiki Muallim Mektebi'' 'da açıldı. 01/09/1925

Birinci Tıp Kongresi 'da toplandı. 01/09/1925

Paşa'yı Kastamonu dönüşünde 'da karşılayanların ellerinde şapkaları vardı. 01/09/1929

Arapça ve Farsça dersleri okullardan kaldırıldı. 01/09/1933

Denizyolları İşletmeleri, devlet tekeline alındı. 01/09/1939

Almanya'nın Polonya'ya saldırması üzerine, II. Dünya Savaşı başladı. Milyonlarca kişinin öldüğü savaşın başlamasının 50. yılında ''Dünya Barış Günü'' ilan edildi.

01/09/1987
Cezaevlerindeki baskıları protesto etmek ve seslerini Meclis'e duyurmak için mahkum yakınları 'ya yürüdüler. Yürüyüşe polis müdahale etti. 60 mahkum yakını gözaltına alındı. Yürüyüşçülerden, idam hükümlüsü Hasan Şensoy'un ablası, İnsan Hakları Derneği kurucularından Didar Şensoy şeker komasına girerek yaşamını kaybetti.

Tepkiler: volkan1497, Perfect!, Kingmortall ve 1 kişi daha
tarzanı bu adammı yaratmış Edgar Rice Burroughs

minoo

Üye
    Konu Sahibi
demek ki..

minoo

Üye
    Konu Sahibi
ee? bayan mı yarattı sanıyordun Tarzan'ı

ben düşünmüştüm ama yanlış düşünmüşüm

minoo

Üye
    Konu Sahibi
Alemsin ya

minoo

Üye
    Konu Sahibi
rica ederim..

Bugün benim de en çok sevdiğim değer verdiğim güvendiğim kişi tarafından hiç bir sebep olmaksızın terkedilişimin 3. günü :-|

minoo

Üye
    Konu Sahibi
geçmiş olsun mu denir buna ?

Dün ve ondan önceki gün sorsaydiniz geçmiş olsun deyim derdim.
Ama şimdi Allah kurtarmış yol yakınken diyebilirsiniz

aRdiLê

Üye
qüzeL payLaşım eLine sağLıK (.

minoo

Üye
    Konu Sahibi
teşekkür ederim arkadaşım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...