MaxiCep.Com


Geri git   MaxiCep.Com > Cep Telefonları Destek - Bilgiler > Yararlı Bilgiler ve Dökümanlar

Cep Telefonu Hakkında Kısa Ve Yararlı Bilgiler

Ana Sayfa Forum Üye Ol / Register Şifremi Unuttum Bütün Forumları okunmuş kabul et
Alt 03.08.2008, 20:34   #1
 
xkadir61 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Kanka-Team ]
İsim: kadir
Şehir: İstanbul/Pendik
Üyelik: Oca 2008
Yaş: 23
Mesajlar: 4,047
Konular: 186
Telefon: nokia N73 2gb+ k750i
Blog Yazıları: 2
xkadir61 - MSN üzeri Mesaj gönder
Cep Telefonu Hakkında Kısa Ve Yararlı Bilgiler

Cep telefon dinlenmesine karşı birkaç hattı birlikte taşımak beyhudedir. Uzman kişi “isterse 45 hattı olsun. Birini yakalamak yeter” diyor.
• Kameralı bilgisayarı olanlar kamerayı kullanmadıkları zaman USB kablosunu çekili tutsunlar. Zira bilgisayarlarına girilmesi halinde kameraları açılabilir
istenmeyen görüntüleri sanal ortamda başkalarına gidebilir.
• Kredi kartınızla ödeme yaparken kartınızın kasaya adapte edilmiş manyetik kart okuyucusundan geçirilmesine karşı çıkın. Bunun yerine kasiyerin kart numaranızı kasaya eliyle yazmasını isteyin.
• Kartınızın pin kodunu asla söylemeyin göstermeyin. Özellikle içkili yerlerde paranızı peşin ödemeye çalışın ya da kartınızla birlikte kasanın başına gidin.
• Her türlü bilgi hırsızlığına karşı bankanızı arayarak kredi kartlarınızı telefon ve internet bankacılığına kapatın.
• Eğer özel olarak takip edilen biri değilseniz internetinizde bazı hassas kelimeleri kullandığınız anda takibe alınacağınız bilgisi yanlıştır. Dünyada aynı anda iki buçuk milyar kişinin internet kullandığı düşünülürse böyle bir takip imkansızdır.
• Cebiniz uzaktan doğru bir mikrofona dönüştürülerek o ortamda yaptığınız konuşmalar dinlenebilir. Cihaza “silence” denilen geldiğini sizin göremeyeceğiniz bir mesaj gönderilir. Bu mesajı sizden habersiz alan telefonunuz “X numaralı telefon tarafından arandığında zilin çalmasın ama mikrofonunu aç” komutunu da kabul etmiş olur. Cebinize silence mesaj geldiğinde telefonunuzun sizi uyarmasını isterseniz telefona fosforlu bir çıkartma yapıştırın.
• Hacker olmak için çok büyük maharetlere gerek yoktur. Çünkü dünyadaki bütün önemli hack vakalarına bakıldığında yüzde 98′inin içeriden bilgi verilmesi sayesinde yapıldığı ortaya çıkmıştır. Güncellemesi sık yapılan virüs programları yenilenen ve bilgileri açıkta bırakılmayan bir bilgisayar hack’lenemez.
Cebinizi açtığınız anda neler oluyor?
1- Açtınız. Sim kart cep telefonuna kendi operatörünü bulmasını ve servis almasını bildirir. Yani “Tara ve şebekemi bul” der.
2- Cep telefonu kendine en yakın ve seviyesi en güçlü o operatöre ait üç baz istasyonu bulur. Kişinin sabit olmayacağı düşüncesiyle birbirini yedekleyecek üç baz istasyonu hep vardır.
3- Sim kart bu baz istasyonlarından en güçlüsüne 64 veya 128 haneli bir şifre göndererek “Ben buyum” der.
4- Baz istasyonu aynı algoritmada bir bilgi üreterek sim kartını teyit eder. Cep telefonuna TMSI dediğimiz hücreler arası (celiler arası) sürekli değişebilen sanal bir numara bildirir.
5- Bu işlem her baz istasyonu değiştirildiğinde veya her üç görüşme sonunda tekrar edilir.
6- Haberleşme tamamen sayısal olup ikilik tabanda sayılara çevrilir. Yani havada cep numaranız değil bu numaralar dolaşır.
7- Türkiye’de ses -z olarak dolaşır. Bu da dinlemeyi kolaylaştırır. Bazı A5 algoritması çalışan Batı ülkelerinde ise ses şifrelenerek aktarılır.
Suç örgütleri son teknolojiyi kullanıyor
• Şifreli cihaz nasıl bir şey?
Genellikle suç örgütü üyeleri kullanır. Diyelim ki sizin telefonunuz şifreli değil. Sizinle konuşurken sesi havada normal dolaşıyor. Kendisininki gibi şifreli bir telefonu aradığında havadaki sesi şifrelenerek karşı tarafa gidiyor. O şifrenin kırılması da zor. Yurda girişinde bir kontrol olmadığı için son zamanlarda rastlanan suç örgütlerinin kullandığı bir yöntem oldu.
• Başka ne yöntemler kullanılıyor?
Mesela cep telefonlarına sadece 5-10 dolarlık bir program yüklenerek telefonda konuştuğunuz ses karşı tarafa bir kadın sesi olarak ya da tam tersi şekilde gidiyor. Tutanaklara “kimliği belirlenemeyen şahıs” diye geçiyor.
• Peki bu teknolojiye erişmek bu kadar kolay mı?
Bunlar artık internet sitelerinde satılan malzemeler haline geldi. Herhangi bir internet kafeye gidip ellerindeki kazı konuş kartlarındaki - ilgili programa giriyorlar. Sonra da kulaklıkla kafeden doğru konuşup işleri bitince çıkıp gidiyorlar. Aslında bu sistem düşük ücretle konuşmak için oluşturulmuş ama suç örgütlerinin elinde iz kaybettirici olarak kullanılıyor.
Cep telefonlarının iptali yanlış bir uygulama
“Diyelim ki bir cep telefonunuz ama birkaç sim kartınız var. Birini çıkarıp diğerini taktığınızda Telekomünikasyon Kurumu sizi IMEI (Cep telefonunun GSM şebekesinde dolaşan seri numarası) klonlamış kabul ediyor. Hatta arkadaşınızinkini bile taksanız buna klonlama diyor. Üstelik bazı ithalatçı firmaların elektronik malzeme adı altında cihazın içini getirtip burada parçalarını takıp piyasaya sürdüğü cep telefonlarına aynı IMEI’yı defalarca yüklediği bilindiği halde. Ulaştırma Bakanlığı buna dur dedi ama şu ana kadar 25-30 bin telefon klonlanmış diye iptal edildi. Böyle bir uygulama dünyanın hiçbir yerinde yok.”
Şeyhlerin teknik taktiği
Böceklere karşı önceden tedbir almanın en iyi yolu Faraday şemsiyesidir. Ufak bir cihazdır. Zaten büyüdükçe kişiye zarar verir. Çalıştırıldığı yerdeki bütün frekansları bastırır. O ortamda cebiniz çekmez telsiz çalışmaz böcekler çalışmaz. Hatta teyp fotoğraf makinesi dahi çalışmaz. Bu yolla çok uydurma şeyh dergâh kurmuştur. Şeyh fotoğrafımı çekemezsin der. Müridi bunu yapamayınca şeyhine inanır.
Sakın ola elektrik direğine çarpmayın!
“Bir GSM operatörüne sokaktaki elektrik direklerinin üzerine baz istasyonu kurma izni verildi. Direklerin tepesinde 70-80 kiloluk baz istasyonları var. Ülkemizdeki trafik kazalarının yüzde 20’si bariyer ya da bir elektrik direğine çarpma vakasıdır. Böyle bir direğe çarparsanız baz istasyonunun bedeli 70 bin doları üstelik iletişimi aksattığınız için o GSM operatörünün zararını da ödeyeceksiniz
xkadir61 isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 04.09.2008, 14:59   #2
 
onur027 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
İsim: onur
Şehir: eskişehir
Üyelik: Mayis 2008
Mesajlar: 6
Telefon: 6630me
Güzel bilgiler saol
onur027 isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 08.09.2008, 01:30   #3
 
Romantik Prens - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
İsim: Romantik Prens
Üyelik: Haz 2008
Yaş: 21
Mesajlar: 3,962
Konular: 1515
Telefon: Nokia 6300
Blog Yazıları: 2
faydalı bilgiler
Romantik Prens isimli Üye şuanda  online konumundadır  
Alt 08.09.2008, 21:48   #4
 
NobLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
İsim: AlpeReN ;)
Şehir: İzMiR-BorNoVa-
Üyelik: Eyl 2007
Yaş: 17
Mesajlar: 964
Konular: 147
Telefon: NokiA N95 8GB|7610
Blog Yazıları: 2
NobLe - İCQ üzeri Mesaj gönder NobLe - AİM üzeri Mesaj gönder NobLe - MSN üzeri Mesaj gönder NobLe - YAHOO üzeri Mesaj gönder NobLe isimli Üyeye Skype üzeri Mesaj gönder
Faydalı bilgiler teşekkürler!
NobLe isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 10.09.2008, 17:33   #5
 
cool_eagle - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik: Sub 2008
Mesajlar: 330
Konular: 33
Telefon: N70
çok güzel şeyler sağol
cool_eagle isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 10.09.2008, 17:43   #6
 
ertan0000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
İsim: ertan
Şehir: ankara
Üyelik: Tem 2008
Mesajlar: 1
Telefon: 6600
6500 slide özellikleri
ertan0000 isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 21.09.2008, 20:06   #7
 
DeadSiLeNCe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Dosya ve Haber Editörü ]
İsim: DoĞuŞ
Şehir: İstanbul
Üyelik: Kas 2007
Yaş: 17
Mesajlar: 7,737
Konular: 1447
Telefon: 6300+W850i+E250
Blog Yazıları: 2
DeadSiLeNCe - MSN üzeri Mesaj gönder
Eline Sağlık Saol.
DeadSiLeNCe isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 11.10.2008, 19:20   #8
 
dersimli.h - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik: Kas 2007
Mesajlar: 104
Konular: 7
Telefon: N73 Music Edition
tesekkurler arkadasım
dersimli.h isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 22.10.2008, 15:09   #9
 
ademaltintas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
İsim: Adem
Şehir: İstanbul
Üyelik: Eyl 2008
Yaş: 22
Mesajlar: 264
Konular: 10
Telefon: CK2008 + SE W610i
ademaltintas - MSN üzeri Mesaj gönder
dikkate almak gereken bilgiler teşekkür ediyorum arkadaşım
ademaltintas isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Cevapla
Geri git   MaxiCep.Com > Cep Telefonları Destek - Bilgiler > Yararlı Bilgiler ve Dökümanlar

Etiketler
bilgiler, cep, hakkinda, kisa, telefonu, ve, yararli
Seçenekler
Benzer Konular
Konu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Chat için yararlı bilgiler:D GRafix Gereksiz Mesajlar ve Deneme Mesajları 12 17.09.2008 18:27
çoook Yararlı Bilgiler X-FURKAN Yararlı Bilgiler ve Diğerleri 10 08.04.2008 12:57
yeni doğan hakkında yararlı bilgiler.. dreamnurse Sağlık Köşesi 0 29.03.2008 01:09
Cep Telefonu Hakkında Yararlı Bilgiler recepali Yararlı Bilgiler ve Dökümanlar 12 03.02.2008 02:08
değişik yararlı bilgiler Exalans PC-Teknik Yardım 2 10.08.2007 05:01



Şu Anki Saat: 01:57
Hosted By Vital Hosting
This Page was generated in 0.22 seconds with 9 queries using HP® Intel® Quad-Core Xeon™ Server
vBulletin® 3.7.4 Gold ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd. - SEO by vBSEO 3.2.0
Copyright ©2008 Maxicep. All rights reserved.
"Taklitler, Asıllarını Yüceltir" 
Arama Motoru  Maxicep RSS Besleme  Alexa Toolbar indirin
Mortgage Calculator | Myspace Comments | Loan | Advertising | Loans| Alışveriş | Kadınlar Kulübü | Bursa Datacenter | Sanal Gezinti
Ayyas.Com | vbTech | UslanmaM | Main-Board | TekPlatform | Kadim Dostlar | iDo-FoRuM | MeleklerMekanı | Web Hattı | sohbet | chat | r10.net seo yarışması | Bakimliyiz | evden eve nakliyat