Whoden Sahte Ilaçlara Karşı çağrı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haberci

Haberci

Üye
    Konu Sahibi
Whoden Sahte Ilaçlara Karşı çağrı
Dünya Sağlık Örgütü (WHO), sahte ilaçlara karşı uluslararası mücadele çağrısında bulundu.

<div align="center"></div>
CENEVRE - WHO yetkilisi Howard Zucker, sahte ilaçlarla mücadele için küreselbir görev gücü oluşturulması gerektiğini belirterek, &#8220;İnsanlar sahte el çantası taşıdıkları ya da taklit tişört giydikleri için ölmez. Sahte ilaç aldıkları için ölür&#8221; dedi.

Merkezi İsviçre&#8217;nin Cenevre kentinde bulunan Örgüt, sahte ilaç işinin gittikçe karmaşık ve kazançlı bir iş geldiğini belirterek, sahte ilaçların getirdiği kazancın 2010 yılında iki katına ulaşarak 75milyar dolara çıkacağı tahmininde bulundu.

WHO, gümrük, polis ve ilgili kurumların uluslararası şebekelerin çökertilmesi için sahte ilaçlar ve dağıtım metotlarıyla ilgili bilgileri paylaşmalarını da istedi.

Örgüt, ilaçların barkodlanması, izlenme yöntemlerinin geliştirilmesi, sağlık çalışanlarının bu konuda eğitilmesinin daha az insanın sahte ilaç almasına neden olacağını kaydetti.

Dünyada satılan ilaçların yüzde 10&#8217;unu sahte ilaçların oluşturduğu bildiriliyor.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
373
Haydar
Cevap
2
Görüntüleme
486
HeiLmasTer®
Cevap
0
Görüntüleme
756
HeiLmasTer®


Üst Alt