Merhaba arkadaşlar ;
Problemi nihayet çözdüm. 1 haftadır uğraşıyorum. Denemediğim yol kalmadı. Yabancı sitelerde de yeterli bilgiye ulaşamadım. Her yerde aynı sözler. Telefonu güncellemeye çalıştığımda , doğal olarak içindeki orijinal kod olan 0537677 yi görüp , Reinstall seçeneğini sunuyordu. Ancak , bu şekilde güncelleyince , haliyle , değişen hiçbir şey olmadı. Heryerde Türkçe kod olarak (Sanki başka hiçbir alternatif yokmuş gibi) 0537625 den bahsediliyor. Ben de yegane Türkçe kodu budur sanıyordum
Belki farkedenleriniz olmuştur. NOKIA Software Updater ile Nemesis aynı anda çalışamıyor. Aynı USB portunda çakıştıkları için. Ben de önce orijinal kodla güncellemeye başlayıp , ardından USB kablosunu çekip başka bir porta takıp Nemesisi çalıştırdım , kodu 0537625 e değiştirip , USB kablosunu eski yerine takarak güncellemeye çalıştım. İnen dosya boyutu farklıydı. Büyük ihtimalle Türkçe dosyaları iniyordu.
Fakaat malesef güncelleme neredeyse bitecekken , son 1 dakika içinde , "Telefon bağlantısı kesildi" uyarısı çıkıyor ve güncelleme tamamlanamıyordu.
Son bir umut RM-217 (NOKIA 6300) a ait tüm kodları , teker teker denemeye başladım. Uzak doğu dillerine ait 3 kod güncellemeyi kabul etti.Telefonda baktım. Fakat tabi ki işe yaramadı
Benim beklentim , bu yeni kod üzerine 0537625 i yazıp güncelleme yapabilmekti.
Denemeye devam ederken , 0546587 kodunda reinstall seçeneği belirdi. "Güncelleyeyim bakalım , içinde hangi diller varmış , telefondan bakarım" dedim. Güncelleme bittikten sonra , telefonun dil menüsüne girdim. Bi de ne göreyim..Türkçe seçeneği karşımda duruyor.
Diğer diller 7 , toplam 8 dil var şu an telefonumda.
İşte böyle ; 6300 için (Her durumda) asıl işe yarayan PRODUCT CODE : 0546587 imiş (birde 0534845 var deneyin)
Duyanlar duymayanlara duyursun. Haydi kalın sağlıcakla.