Maya Takvimi Kehanetleri

Sponsorlu Bağlantılar

cllgr

cllgr

Üye
    Konu Sahibi
Maya Takvimi Kehanetleri
Maya uygarlığının 2500 yıl önce oluşturduğu gizemli takvim, son yıllarda hiç olmadığı kadar ilgi görüyor. Bunun nedeni maya takviminin 2012 yılında sona erecek olması
İSTANBUL - Maya takvimi ile ilgili şaşırtıcı yorumlarıyla tanınan ünlü İsveçli araştırmacı Carl Johan Calleman, İstanbul’a geldi. 10-12 Mart tarihleri arasında Ramada Otel’de konferans ve seminerler verecek olan Calleman, maya takvimini ve kehanetlerini anlatdı

Amerika’nın en ileri uygarlığı Mayaların 2500 yıl önce oluşturduğu gizemli takvim, son yıllarda tüm dünyada büyük ilgi görüyor. Bu artan ilginin en önemli nedeni, Maya takviminin 21 Aralık’ta 2012’de sona erecek olması. Maya takvim üzerinde yıllar süren araştırmalar yapan Carl Johan Calleman’la Maya takvimini ve 2012 tarihinin önemini anlatdı.

Maya takvimini, son zamanlarda sıkça duyuyoruz. Ancak tam olarak ne anlama geldiği bilinmiyor. Mayaların takvim sistemini anlatır mısınız?
Maya takviminin temel özelliği astronomik bir takvim olmaması. Maya takvimi kozmosdan birbiri ardına gelen, evreni ve insanoğlunu etkileyen enerjileri tasvir eder. Bu enerjiler değiştikçe insan bilincinde de değişiklikler meydana gelir. Maya takvimini özel yapan ve insanların ilgisi çeken de budur. Maya takviminde her günün ayrı bir özelliği var. Ve herkes bu farklı özelliği olan günlerden birinde dünyaya geliyor. Çok kısaca, her güne bir sembol ve bir numara hakim oluyor. Doğdunuz güne hakim olan özellik tüm kaderinizi şekillendiriyor. Bu da birçok kişinin ilgi gösterdiği maya takviminin astrolojik yönünü oluşturuyor. Ayrıca bu takvimi 2500 yıl önce yaratan Maya halkı hala Guatamala ve Güney Meksika’da yaşıyor olmaları da bu takvimi özel kılıyor.

Maya takvimi 21 Aralık 2012’de sona erecek? Bu ne anlama geliyor? Nasıl bir yaşanacak?
Maya takviminde daha önce ifade ettiğim gibi her günün bir özelliği var. Bu özellikler değiştiğinde bu bir süreç yaratır. Biz de bu sürecin bir parçasıyız. İnsan bilinci de bu özel plana göre değişiyor. Maya takviminin sona ermesiyle bu plan da tamamlanmış olacak. Maya takvimine göre beş bin yıldan beri çizgisel bir zamanda yaşıyoruz; Doğumla başlayan mezarda son bulan. 5 bin yıl boyunca insanlar gelecekte ve geçmişte ne olduğuna, içinde bulundukları zamanda ne tecrübe ettiklerinden daha çok ilgi gösterdi. Tüm bu zaman bilinci değişmek üzere. İnsanlar anı yaşamaya başlayacak. Bu ilk kısmı



Ayrıca, Şu an dünyada düalist bir bakış açısı var. Bizden ve onlardan bahsediyoruz. Bir hükmetme dünyasında yaşıyoruz. Bazıları diğerlerine hükmediyor. Ancak 5 bin yıl önce başlayan bu bölünme bilinci, düalist dünya sona erecek. Kendinizi bir bütünün parçası olarak deneyimleyeceğiniz birlikçi bir bilinç ortaya çıkacak. Maya takviminin sona ermesi hem bir bitiş hem de bir başlangıcı ifade ediyor. İnsanoğlunun bilinci 5 bin yıl olduğundan tamamen farklı olacak. Maya takviminin haber verdiği bu değişiminden geri dönüş olmayacak.

2012’den sona olacaklarla ilgili somut örnekler vermek mümkün mü?
Hayır değil. Maya takvimiyle çok genel yorumlar yapabilirsiniz. Ancak kimse iki yıl sonra kim kiminle evlenecek, Hangi ülkeler dost hangi ülkeler düşman olacak bunu söyleyemez. Bu tarz kehanetlerde bulunmak mümkün değil.

Ama Maya takviminden yararlanarak bazı yorumlarda bulunmak mümkün. Doğu ve batı gerginliğine ilişkin öngörülerde bulunmuştunuz. Son zamanlarda İslam dünyası ile batı arasında yaşanan karikatür krizini nasıl değerlendiriyorsunuz?
Maya takvimine göre uzun zamandır dünyaya batı yarımküre hakimdi. Batı yarımküre batıyı, beynin analitik ve teknik düşünen bölümünü temsil ediyor. Bu nedenle dünya politikasına batı hakimiyeti yaşanıyordu. Ancak adım adım, doğuyu temsil eden doğu yarım küre dolayısıyla sağ beyin güçleniyor. Dünya doğu ile batı arasında yeni bir dengeye doğru gidiyor. Bu denge değişirken herçeşit gerilim ve çatışmanın yaşanacağı açık. Doğu ile batı arasında bu denge sağlanıncaya kadar, Maya takvinin sona ereceği 2012’ye kadar doğu ile batı arasındaki gerilim sürebilir. Ama batının dünyaya hakimiyetinin sona ereceğini söyleyebilirim.

Doğu ve batıyı iki farklı yarımküre olarak tanımlıyorsunuz. Türkiye batı ile doğu arasında köprü kuruyor. Türkiye’nin konumu hakkında ne düşünüyorsunuz?
Türkiye’nin etkileyeci bir tarihi var. Türkiye’nin farklı dinler arasındaki rolü önemli. Çoğunlu müslüman bir ülke ancak tamamı müslüman olan diğer ülkelerden daha modern. Türkiye konumu ve tarihi ile doğu ile batı arasında bir denge kurulmasında özel bir rol oynayabilir.

Dünya politikası için öngörüleriniz neler? Yakın zamanda dengeler ne yönde olacak?
ABD’nin dünyaya hakimiyeti sona eriyor. Ayrıca bu yılın sonunda ABD dolarının değerinde çok büyük bir düşüş yaşanacağını tahmin ediyorum.

not:alıntıdır
 
  • Beğen
Tepkiler: -efşan


crazy_amigo06

crazy_amigo06

Üye
degişik bilgiler emegine saglık
 

slayer

Üye
<div class='quotetop'></div><div class='quotemain'>Maya takvimine göre be&#351; bin y&#305;ldan beri çizgisel bir zamanda ya&#351;&#305;yoruz; Do&#287;umla ba&#351;layan mezarda son bulan. 5 bin y&#305;l boyunca insanlar gelecekte ve geçmi&#351;te ne oldu&#287;una, içinde bulunduklar&#305; zamanda ne tecrübe ettiklerinden daha çok ilgi gösterdi. Tüm bu zaman bilinci de&#287;i&#351;mek üzere. &#304;nsanlar an&#305; ya&#351;amaya ba&#351;layacak[/b][/quote]
buras&#305; ilginç.

bende söyle yorumlay&#305;m: K&#305;yamet...
 

enderbekl

Üye
bunlar yorum arkadaşlar. dünyanın sonunun geldiği filan yok oda geldi demıyor zaten. fakat dünyada yapılacak daha çok iş var. henuz kıyamet için çok erken.
 
haltie

haltie

Üye
ya 2006 da da yok oluyoduk göktası falan bunlar hikaye zaten kıyametin gelmesi için olması gereken şeyler var onun daha zamanı değil herseyi allah bilir
 
Salih Baba™

Salih Baba™

Üye
2013 gelsede şu kehanetleri yapanlar bi ... olsa.....:ehe
 
Marchegiani

Marchegiani

Üye
Güzel paylaşım.
 
Kaptan

Kaptan

Üye
bunlar yorum arkadaşlar. dünyanın sonunun geldiği filan yok oda geldi demıyor zaten. fakat dünyada yapılacak daha çok iş var. henuz kıyamet için çok erken.

erken ya da geç olduğunu hiç bi zaman hiç bi insan bilemez ;)
 
maniek

maniek

Üye
ya çok saçma mayalılar nerden biliyo dünyanın sonunu vede 2500 yıl once
teklenojı bıle yakken adamlar bi takvim yapmıs herkez dünyanın sonu sanıo

--------------- Ekleme ---------------

ve kuran-ı kerim dede yazdığına göre kıyametin gelmesi için hiç ALLAH diyen kalmıycakmış
 
hilal41

hilal41

Üye
Allahtan başka kimse ne zaman kıyametin kopacağını bilemez bn şahsen inanmıyorum..:nono:
 
atakax

atakax

Üye
abi 21 aralık 2012 cuma ya denk gelio ben tırstım biraz açıkcası :S
 
serif55

serif55

Üye
Kıyamet ne zaman kopacak? Kıyâmet alâmetleri nelerdir?

Soru: Kıyâmet ne zaman kopacaktır, belli başlı alâmetleri var mıdır?

Cevap: Kıyâmetin ne zaman kopacağı bildirilmemiş, (Onu ancak Allah bilir) buyurulmuştur. (A'râf 187, Ahzâb 63)

Kıyâmetin kopmasına yakın çeşitli alâmetler çıkacaktır. Kurân-ı kerîmde buyuruluyor ki:

(Rabbinin ba'zı âyetleri [alâmetleri] geldiği gün, önce îmân etmemiş veya îmânında bir hayır kazanmamış olana, o günkü îmânı fayda vermez.) [En'âm 158]

Ba'zı âyetlerden maksat, Güneş'in batıdan doğması gibi Kıyâmet alâmetidir. &127On büyük alâmet çıkmadıkça Kıyâmet kopmıyacağı hadîs-i şerîfle bildirmiştir.

Büyük alâmetler

1- Mehdî gelecektir. Babası Abdullah, annesi Âmine'dir. Hadîs-i şerîfte buyuruldu ki:

(Mehdî'nin başı hizâsında bir bulut olacak, buluttan bir melek "Bu Mehdîdir, sözünü dinleyin" diyecektir.) [Ebû Nuaym]

2- Deccâl gelecektir. Hadîs-i şerîfte buyuruldu ki:

(Deccâl çıkınca, tanrı olduğunu söyler. Onun tanrı olduğuna inananın îmânı gider.) [İbni Ebî Şeybe]

3- Hz. Îsâ gökten inecektir. Kurân-ı kerîmde buyuruluyor ki:

(Allah'ın resûlü Meryem oğlu Îsâ'yı öldürdük dedikleri için yahûdîleri la'netledik. Onlar Îsâ'yı öldürmediler, asmadılar da. Öldürülen, kendilerine Îsâ gibi gösterildi.) [Nisâ 157]

Hz. Îsâ göğe kaldırılmıştır. (Nisâ 158)

(Elbette o [Hz. Îsâ'nın Kıyâmete yakın gökten inmesi], Kıyâmetin yaklaştığını gösteren bilgidir. Sakın bunda şüphe etmeyin.) [Zuhruf 61-Tibyân]

4- Dâbbet-ül-arz çıkacak. Bu hususta birçok hadîs-i şerîf vardır. Biri şöyle: (Dâbbet-ül-arz, mü'mine âsa ile dokunur, alnına "Bu Cennetlik" yazılır, yüzü nûrlanır. Kâfire vurunca, "Cehennemlik" diye yazılır, yüzü simsiyah olur.) [F. Fevâid]

Bu hayvandan Kur'ân-ı kerîmde de bahsedilmektedir. (Neml 82)

5- Ye'cüc ve me'cüc çıkacaktır. Ye'cüc-me'cüc seddi yıkıp çıkar. (Enbiyâ 96)

6- Duman çıkacaktır. Yeri göğü duman kaplar. (Duhan 10)

7- Güneş batıdan doğacaktır. Hadîs-i şerîfte buyuruldu ki:

(Güneş batıdan doğmadıkça Kıyâmet kopmaz. O zaman herkes îmân ederse de fayda vermez.) [Müslim]

8- Ateş çıkacaktır. Hadîs-i şerîfte buyuruldu ki:

(Hicâzdan çıkan ateş, Basra'daki develerin boyunlarını aydınlatır.) [Müslim]

9- Doğu, Batı ve Arabistan'da ay tutulacak ve yer batması olacak. (B.Arifin)

10- Kâ'be yıkılacaktır. (T.Kurtûbî)

Kıyâmet koparken, dünya, şimdiki yörüngesinden çıkıp, başka bir yörüngeye girer, daha sonra dağlar hallaç pamuğu gibi atılır, taş taş üstünde kalmaz, apartmanlar, gökdelenler, saraylar yıkılır. Madden böyle virân olduğu gibi ma'nen de, virân olur.


bunlar herşeyi açıklar heralde
 

uygunsuz_icerik

Üye
arkadaşlar saten kıyamet gelicek demiyo ve 2012 de bişeler olabilme payı bana göre %50 neden derseniz gezegenler tek bi sıra halinde olucak kozmik bi düzene gircekler bugun denizdeki gelgitlerin sebebi aydır ay yerinden oynsa dünyada bi çok şey değişir düşünü evren korkunç bir düzen içinde yaratılmış gezegenler guneş etrafında tek bi sıra halinde olursa nolur sizce?

--------------- Ekleme ---------------

arkadaşlar saten kıyamet gelicek demiyo ve 2012 de bişeler olabilme payı bana göre %50 neden derseniz gezegenler tek bi sıra halinde olucak kozmik bi düzene gircekler bugun denizdeki gelgitlerin sebebi aydır ay yerinden oynsa dünyada bi çok şey değişir düşünü evren korkunç bir düzen içinde yaratılmış gezegenler guneş etrafında tek bi sıra halinde olursa nolur sizce????
 

alphachino5555

Üye
àRKàDàŞLàR bence allahüteala (c.c) bu yorumları yapan ınsanları yanıltacağına inanıyorumm. neden diye sorarsanız su an kalan tek ilahi kitap kur anı kerimdir onun bizim kılavuzumuz olması gerekmektedir peki onda bole bişi bahsediliomu bi bakılsın eğer bahsediliosa artık sonumuz geldi demektir. AYRICA KIYAMETTEN KAÇILMAZZ .. BU ENİNDE SONUNDA OLACAKTIR KENDİNİZİ HAZIRLAYINN ..!!
 
omrtnrvr

omrtnrvr

Üye
yüce allahtan başka bunu kimse bilemez
 

corner17

Üye
ya arkadaşLar biz miladi takvim kullanıyoruz bize ne maya takviminden 2012de ya herşey aynen devam edecek ya yeni bir çağın başlangıcı yani yakın çağın bitimi olacak yada kıyamett.. ama orası anca yüce Allah bilir böyLe saçmalıklara kafa yormayın....
 

max28

Üye
. kıyametın ne zaman kopacagı allahta saklıdır ve ondan baska bılen yoktur:aha:.....
 

cesurafyonlu

Üye
bunlar yorum arkadaşlar. dünyanın sonunun geldiği filan yok oda geldi demıyor zaten. fakat dünyada yapılacak daha çok iş var. henuz kıyamet için çok erken.



ya sen bilemezsin belkide bu cuma kıyamet kopacak orasını allah bilir böyle konuşma allah ın ol demesi ile dünya yerle bir olur o yüzden büyük konuşma günah sen allah tan daha mı iyi bilecen belki bu cuma belkiöbür cuma ama alametler var
 
AKATLI

AKATLI

Üye
daha öncede televizyona bi adam çıkmıştı bu konuyla ilgili atıp tutmuş 2012 den sonra insanlar 5. boyuta geçicek duvarların arkasını görücek , istedikleri herşeyi beyinleriyle yapabilicekler diyo bence çok saçma , eğer böle bişi olucak olsa Allah kur ' an da bahsederdi , hiç değilse peygamberimizin bir hadisi olurdu
 
kacaksevgilim

kacaksevgilim

Üye
4- Dâbbet-ül-arz çıkacak. Bu hususta birçok hadîs-i şerîf vardır. Biri şöyle: (Dâbbet-ül-arz, mü'mine âsa ile dokunur, alnına "Bu Cennetlik" yazılır, yüzü nûrlanır. Kâfire vurunca, "Cehennemlik" diye yazılır, yüzü simsiyah olur.) [F. Fevâid]
Bu konuda bizim huhhuhcu iran kökenli şeriat sakallılarımız 2000 yılında Televizyonu(Neymiş efendim tek gözlü bir canavar oalcakmış o yuzden bu tv miş :))
2010 yılında ise interneti gösterdiler(tüm dünyayı saracak diye).Yani sözün özü bu simsarcılar din çerçicilerinin dediği gibi "gavur icadları" değil doğa üstü bir varlıktan söz ediliyor.Dikkat edelim çarpıtılmasın bu simsarcıların işi belli olmaz "TV kasaları veya monitörlerde siyah olan cehennemlik beyaz olan cennetlik"hurafesini bile yaparlar
 


Üst Alt