vodafone 858 huvaei u8160 root ve rom hazır

Sponsorlu Bağlantılar

mahir355

Üye
    Konu Sahibi
vodafone 858 huvaei u8160 root ve rom hazır
arkadaşlar tüm gün uğraştım ve vodafone 858 root ve hack işlemini yaptım.türkiye ve dünyadaki en doğru ve ayrıntılı vodafone 858 root ve rom yukleme anlatımını sabah uyanınca ayrıntılarıyla yazarım geç oldu..
 


mahir355

Üye
    Konu Sahibi
Evet arkadaşlar başlıyoruz.
İlk olarak burdaki dosyaları indiriyoruz.
1
2
öncelikle telefonu root etmek için yapmamız gerekenler.Telefon ayarlar uygulamalar geliştirme Usb hata Ayıklaması açık yapıyoruz.
Ardından z4root programını kurarak root işlemimizi yapıyoruz.Dikkat : root onayı gelmeden devam etmeyin boşa uğraşmış olursunuz.
http://www.maxicep.com/android-diger-cesitli-uygulamalar/z4root-uygulamasi-508257.html
Sd kartımızın içerisine recovery adında bir klasör açıp içerisine indirdiğimiz clockworkusbdrv.rar dosyasının içerisindeki flash_image ve clockworkMod-u8160-v0.1.zip dosyasının içerisindeki dosyaları atıyoruz.
marketten ya da forumdan terminal programını telefonumuza kuruyoruz ve şu komutları hatasız giriyoruz.

$su (enter)

#mount -o remount,exec /dev/block//vold/179:1 /sdcard (enter)

#cd /sdcard/recovery (enter)

#./flash_image recovery recovery.img (enter)
Telefonu kapatıyoruz ve Ses kısma tuşu ve güç düğmesine aynı anda basarak usb ile pcye bağlıyoruz.indirdiğimiz clockworkmod4.0.1.0.5 klasörünü pcde bir yere açıyoruz. ve sırasıyla adb-windows.exe,fastboot-windows.exe,install-recovery-windows.bat dosyalarını çalıştırıyoruz.
Bunları yaptıktan sonra recovery menusu yeni haliyle açılacak.ses açma tuşu+güç düğmesine basılı tutuyoruz ve recovery menüsü karşımızda.
Şimdi bilgisayarımızda Androidhandsetusbdriver klasöründeki driverı kuruyoruz.Kurduktan sonra Telefonumuzu kapatarak recovery modda usb kabloyla bilgisayara bağlıyoruz.usb driverlarını hatasız kurması lazım.
http://androidz.jimdo.com/roms-ideos-u8160/stock-roms-u8160/ sayfasındaki romlardan istediğinizi indirin zira ben hepsini denemedim. ve sd kartınızın içerisine zipli olarak atın.
Telefonunuzu recovery modda açarak install zip from sdcard seceneğini seçiyoruz ve kurulumumuz tamamlanana kadar dokunmuyoruz.İlk açılış biraz uzun sürebilir merak etmeyin açılacaktır.
Hatalı bir anlatımım varsa söylerseniz düzeltirim.Zira bende araştırarak deneyerek yaptım.



----------Eklendi @ 11:37:27 ---------- Yazıldı @ 11:13:56 ----------

En stabil ve sadelerden biri bu rom
 
  • Beğen
Tepkiler: tuncay_65 ve 0606a

0606a

Üye
Arkadaşım öncelikle eline sağlık bende bu telefonu almayı düşünüyorum vodafone kampanyasından nasıl telefon biraz bilgi veririmisin memnunmusun işe yararmı bir de bu root işlemini yapınca ne oluyor
 

mahir355

Üye
    Konu Sahibi
Root işlemiyle ilgili ayrıntılı açıklama forumda mevcut.Şu kadarını söyleyeyim root yapmadan romla ilgili hiçbirşey yapamazsın.Telefona gelince telefon fiyat performans ürünü.Paraya ihtiyacım olunca N8imi satmıştım.Müzik ve radyosu olan bir telefon bakarken rastladım bu telefona.Ama hakkını fazlasıyla veren bir cihaz.Tabii eksi yönleride var.İşlemci hızına rağmen yavaş tepki veren kasan bir cihaz.Ama gps wifi radyo mp3 gibi özellikleri sorunsuz.Android olması büyük avantaj.Tabi kasmasaydı daha iyi olurdu.Oyun performansı çok kötü.Ama dediğim gibi aldığı paranın hakkını fazlasıyla veren bir telefon.Hele zaten faturalı hat kullanıyorsanız kesinlikle Tavsiye ederim.

----------Eklendi @ 07:54:35 ---------- Yazıldı @ 07:52:46 ----------

Dokunmatiği çok iyi hassasiyeti tam kıvamında ayrıca..

----------Eklendi @ 07:56:15 ---------- Yazıldı @ 07:54:35 ----------

Aklıma geldikçe ekliyorum.Şarj konusu muamma tam kendine geldikten ve şu rom yuklemelerim azaldıktan sonra daha iyi anlayacağım.ama şu an yanımda şarj aleti olmadan çıkmıyorum.1 günü bulmuyor süresi.Fazla uğraşılmazsa sanırım 1-1.5 gun civarı gidecek.
 
KELGER

KELGER

Üye
arkadaşlar bu root ları bulduğunuz yerde hiç htc wildfire s için root çıkmıyor mu?
 

nmtd09

Üye
Kardeşim aynı telefondan bende yeni aldım fakat z4root uygulamasını yükletmiyor telefon ayrıştırma hatası diyor. Bunu çözecek bir yol varmıdır.
 

mahir355

Üye
    Konu Sahibi
bu Hata ile ben karşılaşmadım.ayarlar uygulamalar bilinmeyen kaynaklar ın açık olduğundan emin ol.
 
amashe

amashe

Üye
eline sağlık
 
KELGER

KELGER

Üye
ya bütün yeni çıkan telefonlara root çıkıyor bizim ''htc wildfire s '' ye çıkmıyor nasıl iş anlamadım gitti.Bir daha htc alırsam damlaya damlaya göl olur.:ehe
 
ByROMeQ

ByROMeQ

Üye
Kardeşim aynı telefondan bende yeni aldım fakat z4root uygulamasını yükletmiyor telefon ayrıştırma hatası diyor. Bunu çözecek bir yol varmıdır.


Kardeş Bende De aynı Hata Var Güncel oLanı İndridim Ama Yine De Olmadı Sizden Ricam Konu Hakkında Yardımcı oLmanız... Tşkler...
 

mahir355

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşlar bende telefonu yabancı forumlar ve diğer markaları okuyarak bütün program ve bilgileri tektek deneyerek deneme yanılma yolu ile bir günümün tamamını ayırarak rom ve rootladım.Açıkçası en az sorunu rootta yaşadım.Anlattıklarımı deneyerek olmadı bir daha deneyerek mutlaka yaparsınız.ben kendi kullandığım z4root programını upload ediyorum.Arkasından terminal programındaki komutlar çok önemli.Hatasız girmelisiniz.

----------Eklendi @ 12:56:35 ---------- Yazıldı @ 12:52:30 ----------

 
jetgil

jetgil

Üye
sa arkadaşlar bu konudaki yükleme işlemi burdaki anlatımlar ile aynı mı??
lütfen en kısa zamanda cevap bekliyorum
 

mahir355

Üye
    Konu Sahibi
Ordaki cyonogenmod7.1 romu hotfixi ve google programlarını bir arada topladığı bir zipin kurulumunu anlatmaya çalışmış.Ama linkler ölü.Google appsi ise kurdum.İşe yaramaz.Cynogenmod7.1 i başka bir yerden indirdim ve telefona kurdum.Telefon açılış ekranında kalıyor.Bir kaç rom daha denedim ama en güzel çalışanı zaten size vermiştim.Onun dışında yeni rom bulursam ya da siz rastlarsanız burada paylaşın deneyelim.Orda verilen hotfixleri kesinlikle tavsiye etmiyorum.İşlemci hızı ile oynamak stabiliteyi çok etkiliyor.Kanser eden donmalar oluyor.En iyisi stock romu yukleyin ve bir yedeğini alın kullanın.Tavsiyemdir.

----------Eklendi @ 18:53:40 ---------- Yazıldı @ 18:51:34 ----------

Bu arada denemeden yorum yapmamak için oradaki hotfixleri kuruyorum şu anda sonuçları yazarım.İşlemci hızı ile ilgili olan dışında :))

----------Eklendi @ 19:03:30 ---------- Yazıldı @ 18:53:40 ----------

Evet aklıma gelen birşey daha bu cyonogenmod7.1 in kilitlenme olayı hotfixleri kurmamamla ilgili şimdi baştan deniyerek sonucu yazarım.
 
askim822

askim822

Üye
yaklaşık 4 saatten beri uğraşıyorum ama hala yapamadım. telefonu ses kısma ve power tuşu ile açıyorum kum saaati çıkıyor öyle kalıyor
 
jetgil

jetgil

Üye
peki bu sizin kullandığınız romda multi touch desteği var mı?
 

mahir355

Üye
    Konu Sahibi
aynen aynı sorun bütün hotfixler romun üzerine kuruldu.Kaykaylı robot 10 dakkadır açılışta kayıp duruyor.Kilitlendi anlayacağınız.Bu cyonogenmod7.1 ölü...

----------Eklendi @ 20:01:19 ---------- Yazıldı @ 20:00:09 ----------

Multi touch yok.Ama stabilitesi iyi bir rom.vodafone romundansa bunu kullanmak daha iyi.

----------Eklendi @ 20:04:38 ---------- Yazıldı @ 20:01:19 ----------

Arkadaşım Kum saati olan yerde durması normal.oradayken :
Telefonu kapatıyoruz ve Ses kısma tuşu ve güç düğmesine aynı anda basarak usb ile pcye bağlıyoruz.indirdiğimiz clockworkmod4.0.1.0.5 klasörünü pcde bir yere açıyoruz. ve sırasıyla adb-windows.exe,fastboot-windows.exe,install-recovery-windows.bat dosyalarını çalıştırıyoruz.bun ları yaptıktan sonra recovery mod hazır olacak.Recovery i kurduktan sonrası kolay zaten.

----------Eklendi @ 20:06:47 ---------- Yazıldı @ 20:04:38 ----------

şu ingiltere romunu bir deneyeyim şimdi onunla ilgili bilgide veririm.
 
jetgil

jetgil

Üye
tamam kardeşim bekliyoruz, peki bu android sürümünü 2.3.3 e güncelleme imkanımız yok mu
 

mahir355

Üye
    Konu Sahibi
O konuda bilgim yok . Bu arada multi touch smartlucky2.0 romda varmış.Şu an iniyor.10 dakkaya denemiş olurum.Hemen yazarım sonuçları.

----------Eklendi @ 20:32:23 ---------- Yazıldı @ 20:23:31 ----------

2.0-2.1-2.2 3 adet smartlucky rom iniyor farklarını tek tek deneyerek yazacağım.ama 3 romu kurup denemem 1 saati geçer.Biraz bekleteceğim.

----------Eklendi @ 21:32:35 ---------- Yazıldı @ 20:32:23 ----------

smartlucky 2.2 aradığınız rom olabilir ben beğendim ama bir süre kullanmak lazım.İşlemci hızı 710 a kadar çıkabiliyor bu romda ama 600ün üzerini uzun süre tavsiye etmiyorum.


----------Eklendi @ 21:34:44 ---------- Yazıldı @ 21:32:35 ----------

smartlucky 2.3 ü daha önce kurmuş ve beğenmemiştim.Ama bu daha stabil ve hızlı görünüyor.kuran arkadaşlar olursa yorumlarını bekliyoruz.
 
jetgil

jetgil

Üye
Tamam kardes çok tesk ederim. Inş en kısa zamanda deneyecegim ancak 2.2 mi yoksa 2.3 mu kurmaliyim birde bu linux colour ve simply colour arasnda ki fark nedir
 

mahir355

Üye
    Konu Sahibi
2.2 yi tavsiye ederim.2.0 multi touch istersen onuda bir dene.
 


Üst Alt