Salat-ı Tefriciye Nasıl Okunur Manası Nedir? Öğrenmek İçin Okuyun...

Sponsorlu Bağlantılar

The SpeciaLisT

The SpeciaLisT

Üye
    Konu Sahibi
Salat-ı Tefriciye Nasıl Okunur Manası Nedir? Öğrenmek İçin Okuyun...
Salat-ı Tefriciye Nasıl Okunur Manası Nedir? Öğrenmek İçin Okuyun...

İmamı Kurtubî Hazretleri şöyle buyurmuş: "Bir kimse, çok önemli bir işinin veya önemli bir dileğinin gerçekleşmesini, ya da üzerinde devam edip duran büyük bir belanın üzerinden çekilip gitmesi (kalkması) için "Salât-i Tefriciye"yi (4444) defa okuyup, bu mübarek Salâtü Selâm ile Yüce Peygamberimizi vesile edinse, hiç şüphe ve tereddüt yoktur ki, Yüce Allah, okulunun istek ve muradının olması için hayırlı bir sebeb yaratır ve ona muradını verir."

"Allâhumme salli salâten kâmileten ve sellim selâmen tâmmen alâ Seyyidinâ Muhammedinillezî tenhallü bihil ukadü ve tenfericu bihil-kürebü ve tukdâ bihil-havâicu ve tünâlü bihir-reğâibü ve hüsnül-havâtimi ve yustaskal ğamâmu bivechihil Kerîm ve alâ âlihî ve sahbihi fî külli lemhatin ve nefesin bi adedi külli ma'lûmin lek."

"Allahım! Bizim Efendimiz Muhammed'e (sav) kusursuz bir salât ve rahmet, mükemmel bir selâm ve selâmet vermeni diliyoruz. O Peygamber ki, onun hürmetine düğümler çözülür, sıkıntılar ve belalar onun hürmetine açılıp dağılır, hacet ve ihtiyaçlar onun hürmetine yerine getirilir. Maksatlara O'nun hürmetine ulaşılır, güzel sonuçlar O'nun hürmetine elde edilir. O'nun şerefli yüzü hürmetine bulutlardaki yağmur istenilir, Allah'ım, onun ehl-i beytine, ashabına da her göz kırpacak kadar zamanda (her an, saniye) her nefes alacak zamanda sana malum olan varlıklar sayısınca salât et."
 


ali092

Üye
ya saolasin
 
The SpeciaLisT

The SpeciaLisT

Üye
    Konu Sahibi
bugün mevlid kandili arkadaşlar bir kere de olsa lütfen okuyalım
 

kansiz_ok

Üye
Allah yaptıklarınızdan gafil değildir.ve o sübhandır.ve bu kazandıklarınız için az gülüp çok ağlayın.(ÖVGÜ ALLAHA MAHSUSTUR,FAKAT İNSANLARIN ÇOĞU BUNU BİLMEZ)sizin efendiniz Allah değil peygamber galiba!duada baştan sona peygambere övgüler var.başka bişey yok.yazımı silsenizde gerçekleri ve aldığınız vebali silemezsiniz.ALLah size o peygamberi kendisini övmeniz ve ona dua etmeniz için gönderdi.peygambere tapmanız ve Allaha şirk koşup bidatler işlemeniz için değil.artık aklınızı kullanın!
 
ksk_dennis

ksk_dennis

Üye
bilgilendirme için sagol dostum;)
 
NobLe

NobLe

Üye
güzel, açıklayıcı bir bilgi teşekkürler;)
 

misafir123

Üye
burda peygambere değil arkadaşım dua... el açıp dua ettiğimiz yüce yaradan istek ondan dilenmekte peygamber Efendimiz (s.a.v)' in hürmetine denmekte...biraz daha dikkatli okuyalım ve farklı manalara getirme çabası olmasın içimizde...!
 

Benzer Konular



Üst Alt