Ay'a iniş Sahnesi Yalan mıydı ? 2 (resimlerle)

Sponsorlu Bağlantılar

Mehmet

Mehmet

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Ay'a iniş Sahnesi Yalan mıydı ? 2 (resimlerle)
İnsanoğlu gerçekten de aya indi mi? Yoksa bu, Ruslardan öne geçmek isteyen ABD’nin o zamanlar yaptığı bir kandırmaca mıydı? Bu fotoğraflar gerçekten Ay’da mı çekildi, yoksa gece vakti Nevada çölünde kurulan bir sette mi?
Resimlerde birbiri ile ve fizik kuralları ile uyuşmayan birçok nokta birbiri ardına ortaya çıktı! İşte resimlerin bir bir incelemesi ve çelişkileri…

Öncelikle yukarıdaki resmi ele alalım, Ay’da ışık dünyadaki gibi atmoster olmadığı için yayılmaz, sadece ışığı düştüğü yerler aydınlanır kalan yerler ise zifiri karanlıktır. Ancak ilk bakışta normal gelen bu resimde, astronotun sağ tarafı gölgede kalmış olmasına rağmen (gölgenin açısına bakın) yine de aydınlık. Bu nasıl olabilir? Ayrıca arkada hiçbir yıldız görünmüyor, oysa Ay’ın atmosferi yok ve tüm yıldızlar açıkça görülmeli…

Soldaki resme bir bakın, sizce normal mi? Bir daha bakın, özellikle gölgelere dikkat edin. Aynı yönde olmadıklarını farkedeceksiniz. Oysa Güneş gibi çok uzak bir ışık kaynağıdan böyle bir etki olmamalı. Acababa kurulan setteki ışık kaynağını yeterince uzağa alamamış olabilirler mi?

Bu üstteki resimde ise gölgede kalan astronot tamaman karanlık olması gerekirken açıkça aydınlık görünüyor!

Üstteki resime bir bakın. Bu bayrak sizce nasıl dalgalanıyor? Ayda atmosfer olmadığına göre bayrağın sabit durması gerekmez mi? Ayrıca yine yıldız yok…

Soldaki resim hayli ilginç. Neredeyse yanyana duran iki astronotun gölgeleri arasındaki fark o kadar büyük ki. Bunun Güneş ışığıile yapmanız imkansız…


Şimdi soldaki iki resme bakın. Üsttekinde Neil Armstrong’un ayağının yerde yaptığı izi görüyorsunuz. Bu çok normal çünkü ayın yüzeyi toz ile kaplı.
Oysa hemen altındaki resimde Ay Modülünün ayağının yere batmadığını görebilirsiniz. Tonlarca ağırlıktaki modül nasıl oluyor da bir aliminyum folyo gibi havada duruyor. Hem de iniş sırasında hiç toz kalkmamış ve ayağın üstüne konmamış!
En can alıcı resim ise sondaki…

Apollo seferleri sırasıonda 30,000′in üzerinde resim çekildi. Soldaki de onlardan biri. Gayet normal bir kalkış sahnesini gösteriyor (Apollo eve dönerken).
Ama bir saçmalık var…
“Bu resmi kim çekti???”
(Belki astronotlardan biri orda kalmış ve dünyaya kart atmıştır çektiği resmi ne dersiniz)Peki 60’ların sonunda ve 70’lerin basında Dünyadaki teknolojı birikiminin ne kadar oldugunu hiç dusundunuz mu??Bu teknolojı üç insanı Dünya atmosferinden cıkarıp,yüzbinlerce km ucurduktan sonra Ay’a indirmeye yetecek derecede olabilir miydi?Belki de.


Peki,bugünkü modern camasır makilerinin sahip oldugu kapasitenin biraz daha fazlasına sahip Apollo gemisinin bilgisayarlarıyla bunu nasıl gerceklestirdiler!Kaldı ki,o zamanın bilgisayarları bir uzay gemisinin içine sıgabilecek kadar kucuk degildi.Oda buyuklugune varan boyutları vardı.


Peki,Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi(NASA),60 lı yılların teknolojısıyle,nasıl oldu da bu kadar yuksek kalitede goruntuler vefotograflar elde edebildi.


Cogu komple teorisyenlerine gore Ay’a iniş senaryoları oldukca sıkı guvenlik altında bulunan geniş bir arazi üzerine kurulu ve içerisinde gelişmiş ses ve ışık studyoları barındıran SAN BERNARDİNO yakınlarında ki NORTON HAVA ÜSSÜ ünde gercekleştirilmişti’’.......
 
  • Beğen
Tepkiler: abdulk4dir, kacaksevgilim, Favorite ve 4 diğerleri


Berlin Boleyn

çok teşekkür ederim yaa:oke:

şimdi tam anlamıyla oldu...
 
X-LifeHard

X-LifeHard

Üye
Resimler inandırıcı ama ginede gerçek bilinmez gidildimi yoksa yalanmı.
 
nbaki

nbaki

Üye
anlatılanlar varsayımda olsa gerçekte olsa şüphe uyandıran ve açıklık getirilmesi gereken iddialar. ayrıntılar çok güzel yakalanmış. helal olsun.
 
aLone

aLone

Üye
vala ben inanmamaya başladım bu resimleri görünce
 
DoRM

DoRM

Üye
bence gölgelerin uymamasının nedeni apollonun lambaları olabilir ayrıca gitmiştir yav
 
kacaksevgilim

kacaksevgilim

Üye
bence gölgelerin uymamasının nedeni apollonun lambaları olabilir ayrıca gitmiştir yav

Peki gökyüzünde bir yıldız gösterebilir misin o fotografda? Ayrıca kuru bir toprakda o ayak izi nasıl öyle belli oluyor? Ve işin can alıcı kısmı neden inerken ve çıkarken çekilmiş bir video yok? sadece aya ayak basma meselesi/hurafesi videosu var?.ve amerikalı bir astronot Orjinal filmi isteyince neden kayboldu denildi ve verilmedi?
 
Favorite

Favorite

Üye
Mehmet güzel bir paylaşım olmuş aya çıkması o kadar basitmi dağa çıkar gibi çıkılmaz öyle kolay olamaz.

Şüphede kalanlar buraya bakabilir:
 
anl_tr

anl_tr

Emekli Yönetici
Çok güzel paylaşımda ,
Yıl 2010 sonuçta gidiliyor....
 
Dawn

Dawn

Emekli Yönetici
ya gidildi ama bu resimler uydurmacada olabilir
 
Favorite

Favorite

Üye
ya gidildi ama bu resimler uydurmacada olabilir

Gidildiyse bir açıklama göster bizde inanalım gidildi diyorsun ama icraat yok bende marsa çıkmıştım 1995 yıllarında bunada inan yalan söylemiyorum:ehe
 
Mehmet

Mehmet

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Ama bunlar gerçekte olabilir olmayabilirde kimse bilemez
 
Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
bence de uydurma daha önce bu iddialara doyurucu bir cevap verilmedi..
 
Mert-77

Mert-77

Üye
Bence de gidilmemiştir. Amerika çok süper teknolojiye sahip die die adamların bir tarafları kalktı. Tamam genel olarak daha gelişmiş bir ülkeler ama sahip oldukları teknolojinin çoğu hollywood teknolojisi. yani göz boyamak maksatlı. Hayalet uçak dedikleri yarasa görünümlü uçak radar ekranında tamamen yok olmaz, çok yükseğe çıktıklarında veya ısı değişimi olduğunda depolarından yakıt sızar, dengesizdir, kontrolü çok güçtür, ama propaganda malzemesi olmuştur nie çünkü hollywood gibi ellerinde üstün teknolojili bir film sektörleri vardır. Kökü bir Amerikan edebiyatı, kültürü, milliyetçiliği, vatanseverliği (askerlerin %100ü para kazanmak için ordudadır.) var mıdır?
 
Mehmet

Mehmet

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Bunlardan herşey beklenir insanlığı kandırmaya bunlardan iyisi yok
 
3rhan336

3rhan336

Üye
bence de yalan bunlar tesadüfmü sizce
 
merty24

merty24

Üye
saol
 
abdulk4dir

abdulk4dir

Üye
:kop: son resim gerçektende bir saçmalık aydan kalkışı nasıl dışardan çekebiliyolar bir astronotu ordamı bırakıyolar naapıyolar anlamadım yaaa
 

Benzer Konular

Cevap
20
Görüntüleme
642
DarkredBlue61
Cevap
0
Görüntüleme
362
Cevap
4
Görüntüleme
380
PALA.
Cevap
0
Görüntüleme
767


Üst Alt