10122 Numaralı Windows 10 Yapısı Kullanıma Sunuldu

Sponsorlu Bağlantılar

Bay H

Bay H

Üye
    Konu Sahibi
10122 Numaralı Windows 10 Yapısı Kullanıma Sunuldu
Çıkışına az bir zaman kalan #Windows10 işletim sisteminin 10122 numaralı Insider ön izleme yapısı birkaç saat içerisinde kullanıma sunulacak. 10122 numaralı yapı gelişmiş güncelleme ayarları kısmında hızlı olarak seçen kullanıcılar tarafından yüklenebilecek.

Yükleyenler bu yapı ile ilgili deneyimlerini paylaşarak güncellemeyi yüklemek isteyenlere yol gösterebilir.
10122 numaralı yapı kullanıma sunuldu.

 


trepcan

trepcan

Üye
Microsoft’un bugün PC için yayınladığı yeni yapı güncellemesinin yenilikleri, her yeni yapıda olduğu gibi paylaşıldı. Bugün sabah duyurusu yapılan ve geçtiğimiz saatlerde PC’de güncelleme seçenekleri arasında ‘Hızlı’ seçili kullanıcılar için yayınlanan yapı 10122’nin yenilik listesi şu şekilde paylaşılıyor:

Başlat menüsü ve Continuum özelliği: Başlat menüsü Windows 10’un bu yapısında geliştirilmeye devam ediyor. Bu yapı ile birlikte Joe Belfiore’un Ignite ve Build’de bahsettiği Continuum özelliği getirildi. Tablet moduna geçişi sağlayan buton başlat menüsünden kaldırılırken, seçenek kişiselleştirme ayarlarına taşındı. Ayrıca bu yapıda Continuum’un getirilmesinden yola çıkılarak ikisi bir arada hibrit bilgisayarlarda kolay geçiş özelliği getirildi.

Microsoft Edge: Spartan projesinin asıl ismi olan Microsoft Edge, bu yapı ile birlikte yeni ismini PC sürümüne getirdi. Yenilenen sekme sayfası ve daha bir çok özellik bu yapıda PC için Edge’e getirildi. Popüler siteler; MSN sayfaları ve daha bir çok ilginizi çekecek site Edge ile birlikte çalışabiliyor. Okuma modu ikonu yenilenirken, InPrivate (gizli mod) geliştirildi. Edge’in altyapısında yapılan yenilikler ile Chakra motoru artık 64 bit Google’s Octane 2.0 benchmark ve Apple Jet Stream ile rekabet edecek duruma geldi.

Varsayılan uygulama-program seçenekleri değişti: Win32 uygulamalarında yani standart programlarda uygulama uzantısının hangi program ile açılacağı artık eskisinde de olduğu gibi Windows tarafından soruluyor. Örneğin html’in Chrome veya Edge tarafından açılacağı .JPG’in Windows gezgini tarafından açılacağı seçeneklerde görünüyor.

Insider Hub‘u güncellendi: Wİndows 10’u deneyimleyen kullanıcıları bir araya getiren Insider Hub artık daha sosyal. Yeni görünüme kavuşan uygulama profiller ve daha bir çok yeniliği beraberinde getiriyor.

Giderilen Sorunlar
Başlat menüsündeki kutucuklara kazandırılan efektlerde göze çarpan görsel sorunlar giderildi.

Microsoft Edge’de oluşan çökme sorunları giderildi.

Güncelleme seçenekleri arasında ‘Geliştiriciler için’ seçeneğine tıklandığında oluşan çökme sorunu giderildi.

Ekran kartı driverlarında yaşanan sorunlar giderildi (80070103)

IPv4 seçeneklerini düzenleme (DNS değiştirme) geri getirildi.

Yüksek DPI’da oluşan buğulu görünme sorunu giderildi.
 
alasulumurat

alasulumurat

Üye
Dun de bana mail geldi. Windows 8.1 kullanıcısı olduğunuz için Windows 10 a ücretsiz geçiş yapabileceksiniz yazıyor.
 
eRdaL.

eRdaL.

Üye
Win10 kurdum fakat masa üstü eski görünümde kaldı digeri açılmıyor ne yapmam lazım
 


Üst Alt