Turkcell Superonline’a “mükemmeliyet” Ödülü

Sponsorlu Bağlantılar

spy ghost

spy ghost

Üye
    Konu Sahibi
Turkcell Superonline’a “mükemmeliyet” Ödülü

Türk Telekom, ABD'li Akamai ile büyük bir ortaklığa imza attı. Facebook benzeri sosyal ağlar ve YouTube gibi video sitelerine erişim hızını artıracak işbirliği ile mevcut internet altyapısının en yüksek verimlilikte kullanılması amaçlanıyor. Türkiye'nin veri transfer açığının artması, yurtdışındaki sitelere ödenen erişim ücretini artırıyor. Bu anlaşmayla veri açığının kısmen azaltılması hedefleniyor. Bağlantı ve dosya indirme sürelerinin de kısalması planlanıyor.

2014'TE DEVREYE GİRECEK İşbirliğinin ayrıntıları Türk Telekom CEO'su Tahsin Yılmaz ve Akamai CEO'su Tom Leighton'ın katılımıyla Londra'da düzenlenen basın toplantısında açıklandı. Tahsin Yılmaz, Türk Telekom'un bireysel ve kurumsal müşterilerinin bu girişimin sonuçlarını 2014'ün ilk çeyreğinde görmeye başlayacağını belirtti. Yılmaz, müşterilerin erişim hızının artışına ilişkin hiçbir ücret ödemeyeceğini vurgulayarak şunları söyledi: "Yüksek veri trafiğine sahip sitelerin içeriğini Türkiye'de Akamai birlikte sunacak olmamız, internet altyapımızın çok daha verimli bir şekilde işlemesini sağlayacak. Sektörümüzün tüm paydaşlarına da büyük bir performans artışı getirecek. Bu şekilde internet ve sosyal ağlara erişim hızı iki katına kadar çıkacak." Yılmaz, yurtdışındaki sunuculara ödenen erişim ücretiyle de ilgili de bilgi verdi. Yılmaz, bu gelişmenin Türkiye ekonomisine önemli bir katkı sağlayacaklarını vurgulayarak, "Aynı zamanda Türkiye'deki sunuculardaki içeriğe diğer ülkelerden gelecek taleple oluşacak veri trafiği de ekonomimiz için ek bir gelir kaynağı teşkil edecek" diye konuştu.

BULUT BİLİŞİMDE FIRSAT

Akamai Kurucusu ve CEO'su Tom Leighton da, Türkiye'nin medya ve bulut bilişim servislerinin yaygınlaşması açısından ciddi fırsatlar sunduğunu söyledi. Leighton, "Türk Telekom ile başlattığımız iş ortaklığı pazara yenilikçi servisler getirme, Türkiye'de ve bölgede iş yapan firmalara yardımcı olma noktasında iki şirkete de geniş ufuklar açacak" diye konuştu.

SABAH GÜNDEME GETİRMİŞTİTürkiye 'ninveri transferi açığının 2 milyar lira seviyesinde olduğu tahmin ediliyor. Geçtiğimiz yıl SABAH'ın gündeme getirdiği bu açığın, Türk Telekom ve Akamai arasındaki bu anlaşmayla, kısmen azalacağı tahmin ediliyor. Anlaşmayla sosyal ağ ve video sitelerinin Türkiye'deymiş gibi, Türk şirketlerinin de yurtdışında barındırma hizmeti alıyormuş gibi hizmet vermesi sağlanıyor.

Facebok gibi sosyal ağlar ve YouTube benzeri video sitelerine erişim hızı 2 ila 2.5 kat seviyesinde artacak.
Veri trafiği yüzünden yurtdışına yapılan ödemeler azalacak. Cari açık gibi veri açığı da düşecek.
Yeni girişimle Türk Telekom'dan hizmet alan Türkiye'deki içerik portalları, e-ticaret platformları, video ve medya siteleri, finans kurumları ile uluslararası hizmet sunan havayolu şirketlerinin yurtdışından erişim hızı artacak. Şirketlerin veri trafiği maliyetleri de azalacak.
Video siteleri ve Facebook uçacak.
Tıklanan linkler ve dosya indirme süreleri kısalacak. Mobil cihazlarda yazılım güncellemeler daha hızlı yapılacak.
 
  • Beğen
Tepkiler: liamgallagher


OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
:eller:

:tşk:
 
  • Beğen
Tepkiler: spy ghost
Eaglebunker

Eaglebunker

Üye
8 ay oldu geçiş yapalı ve gerçekten çok memnunum. Superonline gibisi yok. Gerek hizmet gerekse de internet konusunda çok güzel. Ama bu dediğim Fiber için tabii ki.
 
Baranbaris

Baranbaris

Üye
Abiler hort ediyorum ama şuan sadece belirli sayfalara girebiliyorum acil olarak superonline destek telefon numarası lazım google'a bile giremiyorum!
 
OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
  • Beğen
Tepkiler: ___kaptan___
Baranbaris

Baranbaris

Üye
Ulaştım bugün bir sıkıntı varmış şuan düzeldi teşekkürler :)
 


Üst Alt