Muta Nikahı Nedir? - Mut'a Nikahı Ne Demek?

Sponsorlu Bağlantılar

' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
    Konu Sahibi
Muta Nikahı Nedir? - Mut'a Nikahı Ne Demek?
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
Mut'a nikahı belirli bir ücret karşılığında bir erkeğin karşı cinsle kısa süreliğine olan evliliğine denir. Cahiliye dönemlerinde mübah kabul edildiği gibi İslam'ın ortaya çıkma sürecinde de mubah olarak kabul edilirdi. Tirmizi'nin bu konu hususunda dile getirdiği şudur: "Mut'a nikahı İslam'ın ilk günlerinde idi. Adam bir şehre gittiğinde kimse ile tanışmadığından orada kalacağı süre kadar bir kadınla evlenebilir. O da eşyasına bakar, muhafaza eder, işini düzene kordu." Mut'a nikahının haram olduğuna dair ittifak vardır. Rafiziler ile Şiiler hariç bütün ulema haram olduğunu kabul ediyor."

Bunun dışında İslam hukukuna göre sahih oldukları ne kadar gerçektir bilemem muta nikahı konusunda bazı ayetlerin bulunduğu belirtilir. Yani mut'a nikahı İslam'da var kabul edilir. Kimisi de bunlara kaşı çıkar ve tamamıyla İslam'da böyle bir şeyin olmadığını bunun bir sapkınlık olduğunu dile getirir.

Bu duruma dini bakış açısı bir yana toplumsal ve bireysel bir bakış açısıyla yanaşacak olursak...
Söz kelam odur ki, bir erkek uzun bir sefere gitti işi gereği, hanımından uzakta ve ilişkiye girme ya da yırtığını söküğünü diktirme ihtiyacı güdüyor. Bu durumda Mut'a kurallarına uygun geçici bir eş buluyor ve ona para verip kendisinin bedensel ve diğer ihtiyaçlarını karşılattırıyor. Bu duruma gayet içi rahat bir şekilde : Zina yapmadım,İslam'a uydum imam nikahı kıydım paramı verdim düdüğü çaldım diyebiliyor. Bu durumu tamamıyla ben de sapkınlık olarak görüyorum. Bu, zinanın deformize edilmiş halidir kanımca. Eğer zina yasaksa yasaktır, bunu sündürüp esnetmeye gerek yoktur.

Duruma bir de şu açıdan bakalım: Elbet de benim bu muhalefet tutumuma bazı İslamcı keyifçiler karşı çıkabilirler. Buna binayen ekliyorum: O halde İslam'da içki içmek de günahtır. İçki başlarda serbestken sonra yasaklanmıştır. Sebebi içenlerin sağa sola zarar vermesidir. Söz konusu durumla bu konuyu bağdaşlaştıracak olursak bir insan içtikten sonra sağa sola çatmıyorsa o insana içki haram değildir.Zina'ya kılıf bulanlar mümkünse alkole de kılıf bulsunlar:)
 

Ekli dosyalar



OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Konu için teşekkürler İsa. Lakin neshedilen (yasaklanan) bir şeyin tekrar tekrar gündeme getirilmesi de çok ilginç.
 
' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
    Konu Sahibi
Son zamanlarda bazı haberlerden ötürü aranma potansiyeli olan bir konu olduğundan sitemizde bulunmasında fayda var. Rica ederim.
 
  • Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR
OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Tamamdır, pardon. :ah
 
03-ŞAHİN

03-ŞAHİN

Üye
Bilgi için teşekkürler
 


Üst Alt