FatoŞ
Üye
Yufkalı kadayıf tatlısı
Yufkalı kadayıf tatlısı özel günlerin özel tatları arasındadır. Her daim kolayca yapabileceğiniz enfes bir lezzettir. Tatlı tariflerinden bakarak kolayca yapabilirsiniz.
İlk olarak tatlımızın şerbetini hazırlayalım ve soğumaya bırakalım. Daha sonra kadayıfı bir borcama alıp elimizle açalım ve tel tel olmasını sağlayalım. Yufkalardan birini tezgaha serelim ve üzerine kadayıfın üçte birini yayalım. Kadayıfın üzerine cevizin üçte birini serpelim.
Yufkayı rulo yapalım ve bıçakla 2 parmak kalınlığında keselim. Kesmiş olduğumuz dilimleri yan çevirip yağlanmış tepsiye dizelim. Her dilimin üzerine fındık büyüklüğünde tereyağı yerleştirelim. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayalım. Kadayıfları önceden ısınmış fırına sürelim ve üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. Pişip ılıdıktan sonra ılık olan şerbeti üzerine dökelim ve soğuduktan sonra servise sunalım. Afiyet olsun.
MALZEMELER
3 adet yufka
yarım kg. kadayıf
2 su bardağı dövülmüş ceviz
3 yemek kaşığı tereyağı
5 su bardağı toz şeker
3,5 su bardağı su
yarım limon suyu
kaymak
İlk olarak tatlımızın şerbetini hazırlayalım ve soğumaya bırakalım. Daha sonra kadayıfı bir borcama alıp elimizle açalım ve tel tel olmasını sağlayalım. Yufkalardan birini tezgaha serelim ve üzerine kadayıfın üçte birini yayalım. Kadayıfın üzerine cevizin üçte birini serpelim.
Yufkayı rulo yapalım ve bıçakla 2 parmak kalınlığında keselim. Kesmiş olduğumuz dilimleri yan çevirip yağlanmış tepsiye dizelim. Her dilimin üzerine fındık büyüklüğünde tereyağı yerleştirelim. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayalım. Kadayıfları önceden ısınmış fırına sürelim ve üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. Pişip ılıdıktan sonra ılık olan şerbeti üzerine dökelim ve soğuduktan sonra servise sunalım. Afiyet olsun.
MALZEMELER
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
3 adet yufka
yarım kg. kadayıf
2 su bardağı dövülmüş ceviz
3 yemek kaşığı tereyağı
5 su bardağı toz şeker
3,5 su bardağı su
yarım limon suyu
kaymak