Yiyerek Zayıflamanın 15 Yolu

Sponsorlu Bağlantılar

Pure Life

Pure Life

Üye
    Konu Sahibi
Yiyerek Zayıflamanın 15 Yolu
Hiçbirşey olmadığını söyleyemek için insan üstü bir gücü alır. Haftalar yaklaştıkça teklif edilir, bunun yerine, belli bir ölçüde deneyin. Bu talimatları takip edin ve minimal tehlikeyi garantileyin.

1. Porsiyon kontrolü her şeydir. Çoğu insan kilo verir ve porsiyon kontrolün basit stratejisiyle ondan uzak durun. Belirli yiyecekleri eleme ve hatta sınırlama, tatil boyunca acımazsızca olur. Bir sonraki en iyi şeyi yapın: Küçük porsiyonlarla yiyin, bildiğiniz yiyecekleri sınırlandırın ve tıka basa kendinizi doyurmayın.

2. Yapacağınız en iyi şey, harika davranış harika hissetmektir. Bizlerin çoğuşuan “ tetik” yiyeceklerimizin olduğunu ve bu yiyeceklerin ruh halimizi, iştahımızı ve enerjimizi nasıl etkilediğini biliyoruz. Tatil boyunca bu yiyecek sorunlarından uzak durursanız zamanınızın büyük bir çoğunluğunda bu yiyeceklerden uzak durursunuz. “ Zamanın çoğu”, “ zamanın hiçbir anından” çok daha iyidir.

3. Diyet zihniyetini kafanızdan atın. Bu, 2. Talimatın doğal sonucudur. Kendi kendinize diyete “devam” ediyorum veya “ etmiyorum” diye düşünürseniz bu durumdan sıkılmaya başlarsınız. Neden? Çünkü bırakır bırakmaz, bıraktığınızda, sonucuç “ biter”. Kendinizi bu felakete sürüklemeyin. Halam Goldie’nin çöreğinin tadı, sizin “günah” işlediğiniz ve kesinlikle “ kahrolası yine hepsini yedim” anlamına gelmemektedir.

4. Yemek öğünlerinizi atlamayın. Tatil boyunca yaygın olan bir diğer şeyde sabah kahvaltısını yapmama ve öğlen yemeğini çünkü fazla bir yemeğin geleceğini biliyorsunuz böylelikle kutlama için kalorilerden “ kurtuluyorsunuz”. Bu strateji olumsuz sonuç verir çünkü açlıktan ölürsünüz ve gelen yemeği yediğiniz miktardan daha fazla yersiniz. Bu şekilde yapmaya yöneliriz…

. Kesinlikle aç kalmayın. Hangi yiyeceklerden uzak kalmanız ve ne yemeniz gerektiğini biliyorsunuz. Güzel, aç kaldığınızda ve kan şekeriniz düştüğünde bu yiyecekler çok daha zor dayanır. Gramlarını ayarlamaya devam edin. Bir bardak domates suyu, öğütülmemiş birkaç tane kraker, bir veya iki dilim peynir ya da fıstık ezmesiyle pirinç kek iştahınızı açar. Tatilde akşam yemeğinden önce bir saat veya daha fazla onları deneyin ve bel ölçünüz aynı kalırken gücünüzün nasıl artığını izleyin.

6. Büfe sırasına küçük bir tabakla girin. Bir tabak dolusu salata, çok yiyecek ve fiziksel olarak aynı yöntemi “hissetme” gibi görülür. Daima ikinci için geri dönersin hatta üçüncü için bile; ama bunların hepsi yemek yeme sürecinizi azaltır, tamamen kendinizi tok hissedersiniz. Tabağınızı doldururlarsa bu daha büyük porsiyonlardaki yemekleri yemiş olursunuz vbüfe tabağıyla sınırlı kalmaya son verirsiniz.

7.
Alış veriş yaparken yanınıza atıştırma yapmak için yiyecek alın. Bu kötü fast food seçenekler için herkesin saatlerce aç bırakılması gözlenir. Kereviz, havuç ve hatta kuru yemiş gibi katur kutur yenen sağlıklı atıştırmaların yanında hazırlamaya devam ederseniz - avuç dolusu fıstık ezmesi yemeyin- bunları daha az yemeye başlarsınız.

8.
Baharatla tatlının yerini değiştirin. Ağzınıza turşu veya bahar koyduğunuzda tatlı yeme arzunuz yok olur. Aşırıya kaçmamak şartıyla tatlıya evet ama ilk olarak yiyeceğiniz şeyler turşu ve baharat olmalı be bu yiyecekler sayesinde tatlı yeme isteğiniz artık olmayacak.

9.
Susatmadığından emin olun. Çoğu zaman fazla yemek yemek isteriz gerçekten çok aşırı aç olmayız, orta susuzlukta olur. Böylelikle bol bol su için. Bir dilim portakal, limon veya ıhlamur suszuluğunuzu bastırır ve aşırı yemek yeme isteğinizi azaltır; lezzetli kalorik olmayan maden suları aynı şekilde susuzluğu giderir.

10. Tatilde bir saat içinde yemeğinizi bitirin. Sürekli olarak yeme yemek isteği gelirse vücut ikinci insülini üretit. Bir saat içinde bitirerek ikinci insülinden ( yol gösteren yağ depoları ) kaçının. Bir saat içinde ne yediğinizi unuttuğunuz gibi bir şeyler olursa, bu iyidir, yarın için onu kurtarın. Halen orada olacak ama kalçalarınıza kilo olarak geri dönmeyecek.

11. Her yemeğe salata ile başlayın. Salata sizin doymanızı sağlayacak, fiber ekmek için harika bir alternatif.

12. Tabağınızı üçe bölün. Yemek istediğiniz protein, sebze ve karbonhidratları düşünün. Tabağınızın üçe bölündüğünü, her yiyecek grubunun bir bölümünü hayal edin. Karbonhidrat bölümü, sadece tatil akşam yemekleri için önemli olan nişasta karbonhidratları değil aynı zamanda tatlıları da içermektedir. Tatlı yemeğe devam ederseniz diğer karbonhidrat oranınıza ayarlayın. “yemek” ve tatlı karbonhidratlar, tatil yemeğimizin yaklaşık üçte birini oluşturmaktalar.
13. Lif gizli bir silahınız. Lif sadece sağlıklı ve hastalıkların ev sahipliğini azaltmayla doğrudan ilgilenmez aynı zamanda kilo vermede büyük rol oynar. Ayrıca kendinizi tok hissetmenizi sağlar.

14. Programa devam edin. Tatil boyunca bulunduğunuz yerde plan yapmayı, ne tür isteklerinizin olduğunu ve yiyeceklerle nasıl ilgilenmeniz gerektiğini nasıl yapacağınızı deneyin. Kendinize izin vereceğiniz ileri seviyeye karar verin ama onun için hazırlayın böylelikle aşırıya kaçmazsınız. Onları bitirmeksizin tatlarına kaçmaktan kaçınmayın.

15.
Yavaş yavaş yemek yiyin doyduğunuzda hormonlar beyninize sinyaller gönderir ama doyduğunuzu hissetmeden önce ylaşık 20 dakikanızı alır. Yavaş yeme sadece sindiriminize yardımcı olmaz aynı zamanda midenin doyduğunu bilmeniz için beyninizin size sinyal göndermesini sağlar. Son lokmanızı yediğinizde, konuşarak çatalınızı bırakın, kendinizi doymuş olarak hissettiğinizi fark edeceksiniz.
 

Benzer Konular

Cevap
20
Görüntüleme
577
DarkredBlue61
Cevap
0
Görüntüleme
294
Cevap
0
Görüntüleme
336
Baydırman
Cevap
1
Görüntüleme
381
rear2011
Cevap
5
Görüntüleme
967
DarkredBlue61


Üst Alt