Yeni Office Deneyimine Hazır Mısınız?

Sponsorlu Bağlantılar

hikmet366

hikmet366

Üye
    Konu Sahibi
Yeni Office Deneyimine Hazır Mısınız?



Yeni Office; yenilikleri ile birlikte geldi. Artık daha kişisel, müşterisine seçenekler sunan ve her zamankinden daha modern biçimde tasarlandı. Yeni Office çalışma şeklinize ayak uyduruyor; evde, iş yerinde ve yolda daha fazla iş görmenize yardımcı oluyor.

Yeni Office deneyimiyle; uygulamalarınız, belgeleriniz ve kişisel ayarlarınız da sizinle geliyor. Kullanıcılar belgelerini, resimlerini, kişisel notlarını SkyDrive'a depolayabiliyor; kurumlar da belgeleri SharePoint'e gönderip onlara istedikleri yerden erişilebiliyor, istedikleri gibi paylaşabiliyor ve belgeler üzerinde gerçek zamanlı olarak birlikte çalışabiliyor. Office; akıllı telefonlardan ve tabletlerden bilgisayarlara, PC'lerden Mac'lere kadar birçok cihaz ve platformda ve popüler web tarayıcılarında çalışıyor.
Yeni Office; PC'lerde, tabletlerde ve telefonlarda Windows'la entegre çalışacak şekilde tasarlandı. PC'nizde bir Word belgesi oluşturup, Windows Phone'unuzda düzenlemeye devam edebilir, klavyeden dokunmaya anında geçebilir, Office'in eksiksiz bir sürümünü internete bağlı herhangi bir Windows 7 - ya da Windows 8 - tabanlı PC'ye anında aktarabilirsiniz. Kişisel ayarlarınız dahi kaybolmayacaktır.
Düzenli ve modern arayüz, her gün kullandığınız araçlara daha hızlı erişim sağlarken, Office deneyiminizi özelleştirmenize de olanak tanıyor. Yeni araçlar; sadece birkaç tıklamayla şık ve modern belgeler hazırlamanıza, verimli toplantılar yönetmenize ve rakamları öngörüye dönüştürmenize yardımcı oluyor.
Office; geliştirilmiş, profesyonel şablonlar arasından veya son kullandığınız belgeler listesinden seçim yaparak hızlıca belge oluşturmanızı sağlıyor. Peek'ler sayesinde Office, mevcut görünümünüzden ayrılmadan, ihtiyacınız olan bilgiyi bir bakışta size ulaştırıyor. Ajandanızı, belli bir randevuyu veya e-posta yazdığınız kişinin ayrıntılarını görüntüleyebileceksiniz.
Yeni Office'le çalışmaya başlamak
Office 365 ile çalışmaya başlamak çok kolay. Şu adımları izlemeniz yeterli.
· İhtiyaçlarınıza uygun Office 365 ürününü seçin.
· Office 365 ürününe bağlı olarak, eğer bir üniversite öğrencisi iseniz okul etki alan adınızı ya da okul kimliğinizle, ev kullanıcısı iseniz Microsoft hesabınızla, bir kurum iseniz kurum etki alan adınız ile oturum açın. Ya da sıfırdan bir Microsoft hesabı oluşturun.

· Hesabınız birkaç dakika içinde hazır olacaktır.

· Organizasyonunuzu Yönetin (Manage Your Organization) sayfasından Office'i cihazlarınıza yükleyin, SharePoint'e ve Skydrive’a erişin ve Office 365 aboneliğinizi yönetin.
Yeni Office; iş, ev ve eğitim ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla birkaç sürüm olarak sunuluyor.
Office 365: Yeni Office'i sürekli güncellenen ve Microsoft bulut hizmetlerine bağlı bir abonelik hizmeti olarak sunar. İş, son kullanıcı, eğitim ve kamu sürümleri mevcuttur.
Office 2013: Süresiz lisanslı, geleneksel masaüstü yazılımı olarak Office. Ücretsiz bir Microsoft hesabı ile birleşen Office 2013, buluta bağlı bir Office'in sunduğu çevrimiçi belge depolama ve paylaşma gibi rahatlıklarının birçoğunu sunar.
Windows RT'de Office: Windows RT yüklü cihazlar Word, Excel, PowerPoint ve OneNote ile birlikte gelmektedir.
Office sunucuları: Exchange, SharePoint, Project ve Lync; kurumlar için Office 365'in bir parçası olarak bulutta barındırılan hâliyle kullanılabilir, yerel olarak dağıtılabilir veya ikisinin birleşiminden oluşan hibrit bir dağıtım yapılabilir.
Bulut’un gücü Office’de
Office 365, masaüstünüzdeki Office'i bulut tabanlı hizmetlerle bir araya getirir. Böylece hayat sizi nereye götürürse götürsün, fikirleriniz de yanınızda taşıyabilirsiniz. Belgeleriniz ve ayarlarınız (hatta Office uygulamalarınızın kendileri bile) sizinle birlikte geliyor. Office 365'i internete bağlı herhangi bir Windows 7 veya Windows 8 yüklü bilgisayara anında aktarabilirsiniz. Bıraktığınız Word belgesini okumaya kaldığınız yerden devam edebilir, başkalarıyla gerçek zamanlı olarak çalışabilirsiniz.
Sizin için en doğru Office 365 aboneliğini seçin
Office 365 seçenekleri arasında, kullanıcı ihtiyaçlarına en uygun esnekliği sunabilecek farklı Office 365 planları bulunuyor;
Office 365 Ev Ekstra (Office 365 Home Premium): Bu seçenekle, Office'i en fazla beş PC/Mac’e yükleyerek, belgelerinizi çevrimiçi depolayıp paylaşmak için SkyDrive'da 20 GB ek çevrimiçi depolama alanı edinebileceksiniz. Bu sürüm, Home Premium; Word, PowerPoint, Excel, Outlook, OneNote, Access ve Publisher'ı içeriyor.
Office 365 Üniversite (Office 365 University): Üniversite öğrencileri için tasarlanmış bu seçenekle, Office'i en fazla iki PC/Mac'e yükleyerek, belgelerinizi çevrimiçi depolayıp paylaşmak için SkyDrive'da 20 GB ek çevrimiçi depolama alanı edinebileceksiniz. Bu sürüm; Word, PowerPoint, Excel, Outlook, OneNote, Access ve Publisher'ı içeriyor. Yıllık abonelik yerine 4 senelik abonelik olarak sunulmaktadır.
Office 365 Küçük İşletme Ekstra (Office 365 Small Business Premium): En fazla 10 çalışanı olan işletmeler için ideal olan bu seçenekle, her kullanıcı kendine ait en fazla beş PC/Mac'e Office'i yükleyerek, Office 365 ProPlus'ta bulunan uygulamalara sahip olabiliyor. Ayrıca, (Word, PowerPoint, Excel, Outlook, OneNote, Access, Publisher, InfoPath, Lync) ve profesyonel e-postanın, paylaşılan belgelerin, HD video konferansın keyfini sürebiliyor.
Office 365 Orta Ölçekli İşletme (Office 365 Midsize Business): En fazla 250 çalışanı olan işletmeler için ideal olan bu seçenekle, her kullanıcı kendine ait en fazla beş PC/Mac'e Office'i yükleyerek, Office 365 ProPlus'ta bulunan uygulamalara sahip olabiliyor. Ayrıca, (Word, PowerPoint, Excel, Outlook, OneNote, Access, Publisher, InfoPath, Lync) ve profesyonel e-postanın, paylaşılan belgelerin, HD video konferansın keyfini sürebiliyor.
Office 365 Kurumsal (Office 365 Enterprise): Office 365 ProPlus'ın avantajlarını, arşivleme ve şirketinizin buluttaki e-postalarını tamamen yönetme yasal olanakları da dâhil olmak üzere, Exchange Online ile birleştirebilirsiniz. Bu sürüm, belgelerinizi yönetmek ve paylaşmak için SharePoint Online'ı, toplantılar düzenlemek ve uzaktaki ekipleriniz ve ekip üyelerinizle birlikte çalışmak için Lync Online'ı da içeriyor. Ayrıca Mac için de Office'i içermektedir.
Office 365 Ev Ekstra ve SkyDrive: Belgelerinizi ve diğer dosyalarınıza her an erişmek, onları her an paylaşmak istersiniz; ama PC'niz her an yanınızda olmayabilir. Oturum açtığınızda, Office 365 Ev Ekstra varsayılan olarak belgelerinizi SkyDrive'a kaydeder. Onlara internete bağlı her cihazdan ulaşabilirsiniz. Belgelerinizin SkyDrive'da depolanması sayesinde, nereye giderseniz, ihtiyacınız olan şeyler yanınızda olacaktır. SkyDrive dosyalarınıza akıllı telefonunuzdan da kolayca erişebilirsiniz.
Kurumlar için Office 365
Windows tabanlı PC'ler, tabletler ve mobil telefonlar için güncel Office uygulamaları ile her yerden işlerinizi sürdürebilirsiniz. Exchange, SharePoint ve Lync gibi güçlü, kolay yönetilen çevrimiçi hizmetler tüm kurumları birinci sınıf olanaklarla donatıyor. Her boyutta kuruma uygun, farklı plan seçenekleri sunan Microsoft, Office 365 sunucuları için % 99,99 oranında finansal destekli çalışma garantisi de sağlıyor.
İşletmeler için Office 365; Lync'te yüksek çözünürlüklü ve çok partili video konferans, ekip iletişimini ve belgelerini tek bir noktada toplayan SharePoint Ekip Siteleri, siteleri izleyen haber akışları, gerçek zamanlı yanıtlar sunan belgeler ve tartışmalar gibi yeni araçlarla her zaman irtibatta kalmanıza yardımcı oluyor.
Office 365, SharePoint ile çalışanların irtibatta kalmasına yardımcı olmak üzere tasarlanmış iş odaklı bir sosyal ağ olanağı sunuyor. Son gelişmelerden haberdar olmak için kişileri, ekipleri, belgeleri ve siteleri takip edebilirsiniz. Geliştirilen Outlook Web Uygulaması da tüm önemli tarayıcılarda çalışabilme ve dokunarak gezinme için optimize edilmiştir. Exchange ActiveSync ile de kullanıcılar e-posta, kişi, takvim ve görevlerine çeşitli mobil cihazlardan erişebiliyor.
Küçük İşletmelere Özel
Bugün Office 365 müşterilerinin yüzde 90′ından fazlası küçük işletmelerden oluşuyor. Office 365, Balerin Kozmetik gibi e-ticaret şirketlerinden ve Çelikel Alüminyum gibi üretim işletmelerine kadar binlerce küçük ve orta ölçekli işletmenin rekabet avantajlarını sürdürmelerine yardımcı oluyor.
Office 365, küçük işletmelerin büyümesi, rekabet etmesi ve en iyi yaptıkları iş olan müşterilerine hizmete odaklanmaları için ihtiyaç duydukları güveni sunuyor. İşletmelerin birlikte çalışma ve kurumsal seviyede e-posta, sesli/görüntülü toplantı ve belgelere herhangi bir yerden erişim ihtiyaçları da dâhil ihtiyaçlarına özel çözümlere ek olarak, güvenlik ve gizlilik ihtiyacından, kurumsal sınıfa uygun özelliklere kadar her alanda küçük işletmeler Microsoft’un kanıtlanmış deneyimine güveniyor.
Yeni Office Web Apps
Yeni Office Web Apps’e eklenen bazı ek özellikleri şöyle sıralayabiliriz.
•· Dokunma desteği
•· Her yerden ve her cihaz üzerinden erişme imkân vermesi.
•· Daha fazla cihaz ve tarayıcı desteği
•· Word Web App’te Sözcük Sayımı
•· OneNote İçerisinde Bul Özelliği
•· PowerPoint’te videoların gösterilmesi
•· Uygulamaların her yerinde kısayol menüleri
•· Excel’de daha iyi kopyalama / yapıştırma, iyileştirilmiş geri alma ve yazdırma imkânı.

Office Web Apps’in kullanıcı arabirimi dokunmatik cihazlar üzerinde verimli çalışmak üzere güncellendi. Ayrıca son sürümle artık Android ve iOS dâhil olmak üzere günümüzün modern akıllı telefonlarıyla yüksek kalitede bir okuma deneyimi sunuluyor.
OneNote ile öncü dokunma deneyimi
Beyin fırtınası yaparken ve not alırken yepyeni bir dokunma deneyimine hazır mısınız? OneNote Windows 8 uygulaması kullanışlı komutları parmak uçlarınıza getiren dokun-ve-bekle radyal menülerini, tek dokunuşla arama ve paylaşmayı, resimler arasında parmak dostu yakınlaştırma ve kaydırmayı sizinle buluşturuyor.
Exchange'in 10 Yeni ve Geliştirilmiş Özelliği
•· Verilerinizi tek bir yerde tutun: Geniş posta kutuları ve yerinde arşivleme, depolama ihtiyaçlarını ve uyumluluğu uygun maliyetli yollarla yönetme imkânı sağlar.
•· Dokunma destekli gelen kutusu: Outlook masaüstü ara yüzündeki tasarımın aynısı, tarayıcı ve mobil ara yüzlerine de uygulanmıştır.
•· Buluta nasıl geçeceğinizi siz belirleyin: Buluta ister bir gecede ister birkaç aşamada geçin, isterseniz de kurum ihtiyaçlarınızı karşılamak üzere yerinde ve çevrimiçi posta kutularına sahip hibrit bir dağıtım yapın.
•· Yönetimi basitleştirin: Her şeyi basit, kullanımı kolay, web tabanlı bir yönetim ara yüzünden; Exchange Yönetim Merkezi'nden yapın.
•· Outlook'ta web içeriği: Web tabanlı Office Uygulamaları'nı masaüstüne taşıyarak ve tarayıcı tabanlı Outlook deneyimlerini üstün güvenlikle donatarak Exchange'i özelleştirin.
•· Birleşik kişiler: Kullanıcıların başka ağlardaki kişileri getirmelerine olanak tanıyın. Exchange, çift kişileri otomatik olarak tek bir kişi kartında birleştirir.
•· Ekip ve proje iletişimlerini daha kolay yönetin: Kullanıcılar bir projeye katıldıkları anda eski iletişimleri görmelerine, ekip belgelerinin güncel sürümlerine erişmelerine ve tüm bu bilgilere Outlook içinden ulaşmalarına izin verin.
•· Birleşik kullanıcı deneyimi: Birlikte geliştirme, belge depolama ve sürüm oluşturma SharePoint tarafından sağlanırken mesajlaşma da Exchange tarafından yürütülür ve tüm kullanıcı deneyimi Outlook'ta toplanır.
•· Kurumunuzun daha güvenli olmasını sağlar: Exchange'deki yeni Veri Kaybını Önleme özellikleri, derin içerik analizi aracılığıyla hassas verileri tanımlamanıza, izlemenize ve korumanıza yardımcı olur.
•· Daha kolay eDiscovery: Uyumluluk sorumluları; Exchange'de depolanan Exchange, SharePoint ve Lync verilerini tek bir ara yüzden keşfetmek ve analiz etmek için yeni Exchange eDiscovery Merkezi'ni kullanabilir.

Lync'in 10 Yeni ve Geliştirilmiş Özelliği
•· Her yerde iletişimde kalın: Lync, kullanıcıların ağa bağlanabilen her yerden üstün güvenlikle iletişim kurmalarına olanak tanır ve ağ koşullarına otomatik olarak uyum sağlar.
•· Tek istemci: Lync; sesli ve görüntülü çağrıları, Lync toplantılarını, iletişim durumu ve anlık mesajlaşmayı kullanımı kolay tek bir istemcide bütünleştirir.
•· Tutarlı deneyim: Lync; Windows 7 ve Windows 8, Windows Phone, iOS ve Android akıllı telefonlar dâhil olmak üzere kullanılan cihaz, işletim sistemi veya tarayıcıya göre uyarlanmış tutarlı ve tanıdık bir deneyim sayesinde iletişimi kolaylaştırır.
•· Dış dünyaya bağlanın: Lync Federation; birleşik iletişimi en sık kullanılan mesajlaşma platformları (Skype, Windows Live Messenger, Yahoo!, Messenger, AOL Instant Messenger ve Google Talk dâhil) üzerinden üstün güvenlikle birlikte internet üzerinden müşterilere, tedarikçilere ve iş ortaklarına genişletir.
•· Etkileşimli video ile sanal konferanslar veya anlık görüşmeler düzenleyin: Çoklu video akışlarını aynı anda ve aktif konuşmacıyı otomatik olarak görün.
•· OneNote'ta not alın: OneNote Share, kullanıcıların Lync toplantıları sırasında OneNote dijital toplantı notları oluşturup paylaşmasına olanak tanır.
•· Uyarlamalı video konferans: Lync, video sıkıştırmayı etkinleştirmek için H.264 SVC gibi açık standartları kullanır ve herkes için en yüksek kaliteli deneyimi sunmak amacıyla bant genişliğine göre uyarlanır.
•· Katılmak için tıklayın: Bir Lync toplantısına katılmak, PC'lerde ve mobil cihazlarda tek bir tıklamaya veya dokunuşa bakar.
•· Tarayıcı tabanlı erişim: Lync Web Uygulaması, PC ve Mac kullanıcılarının tarayıcılarından bir Lync toplantısına katılmalarını sağlar ve anlık ileti, ses, çok görünümlü video ve veri paylaşımı da dâhil olmak üzere tam bir Lync toplantısı deneyimi sunar.
•· İletişim kurmanın en iyi yolunu hızla ve sezgisel olarak bulun: Quick Lync, Lync kişi listesindeki kişiler üzerinde beliren bir menüdür ve kullanılabilir iletişim modlarını gösterir.

SharePoint'in 10 Yeni ve Geliştirilmiş Özelliği
•· Yeni ve basitleştirilmiş kullanıcı deneyimi: İçeriği sürükleyip belge kitaplıklarına bırakın, içeriğinizin canlı ön izlemesini görün, listeleri anında düzenleyin ve birkaç basit tıklamayla siteler oluşturun. SharePoint, kontrolü size veriyor.
•· İşiniz de sosyal: Yeni sosyal özellikler üzerinde çalıştığınız şeyi paylaşmanıza, sorular sormanıza ve iş arkadaşlarınızın neler yaptığını takip etmenize olanak sağlar. SharePoint, işinizi de sosyalleştirir.
•· Çevrenizi genişletin: Yeni arama profili özellikleri, kurumunuzdaki diğer kişilerle bağlantı kurmanızı ve ilgili alanlarını, üzerinde çalıştıkları projeleri ve belgeleri kolayca keşfetmenizi sağlar. SharePoint, sorularınızın yanıtlarını bulmanıza ve hiç tanımadığınız uzmanları keşfetmenize yardım eder.
•· Belgelerinizi depolayın ve eşitleyin: SkyDrive Pro, SharePoint'teki içeriğinizi masaüstünüzle eşitler. Böylece ister uzaktan çalışıyor isterseniz de bir uçağa binmek üzere olun, belgeleriniz hep bir tıklama uzağınızdadır. SharePoint, eşitlenen içeriğinize her yerden erişmenizi sağlar.
•· Paylaşın: Office veya SkyDrive Pro üzerinden belgelerinizi kurum içinde veya dışındaki kişilerle paylaşın, birkaç tıklamayla istediğiniz kişiyle çalışmaya başlayın. SharePoint, iş bitirir.
•· Ekipleriniz eş zamanlı çalışsın: SharePoint'in dâhili sihirbazlarını kullanarak dakikalar için yeni bir ekip sitesi kurun. Ekip siteleri; izinleri ayarlamanıza, toplantı notlarını izlemenize ve tüm ekip e-postalarınızı ve belgeleriniz tek bir yerde toplamanıza yardımcı olur. SharePoint 2013 ekip çalışmasını kolaylaştırır.
•· Projelerinizi takip edin: Projelerinizi ve görevlerinizi organize edin; yaklaşan teslimatları SharePoint, Outlook ve Microsoft Project'te görün. SharePoint, önceliklerinizi belirlemenize yardımcı olur.
•· Aradığınızı bulun: Daha uygun sonuçlar için aramanızı hızlıca özelleştirin ve daraltın, takip edebileceğiniz kişi ve belge önerilerine ulaşın. SharePoint, yanıtları keşfetmeyi ve eyleme geçmeyi kolaylaştırır.
•· SharePoint'i yanınızda taşıyın: Toplantıdan toplantıya koşuyor veya ofis dışında bulunmanız gerekiyorsa mobil telefonunuzdan veya tabletinizden belge paylaşabilir, etkinlik akışınızı güncelleyebilirsiniz. SharePoint'le hiçbir yerde irtibatınız kesilmez.
•· SharePoint uygulamaları ile daha fazlasını yapın: SharePoint Mağazası, SharePoint ile çalışmak üzere tasarlanmış uygulamaları keşfedip yükleyebileceğiniz çevrimiçi bir mağazadır. SharePoint'ten daha fazlasını elde etmek için özel bir iş çözümüne ihtiyacınız varsa, mağazaya bir tıklamayla ulaşabilirsiniz.
 


Üst Alt