Yazarlar Fenerbahçe için ne dedi?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
YsF_90

YsF_90

Üye
    Konu Sahibi
Yazarlar Fenerbahçe için ne dedi?
Fenerbahçe'nin MTK karşısında elde ettiği farklı galibiyeti spor yazarlar köşelerinden değerlendirdi...
Fenerbahçe, Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu rövanş maçında Macar ekibi MTK Budapeşte'yi deplasmanda 5-0 mağlup etmeyi başardı. Spor yazarları maçı şöyle değerlendirdi;

GÜRCAN BİLGİÇ: SEMİH DERSLERİ (SABAH)

Dokuz kişi aynı istek ve disiplin ile topun arkasında kaldılar . Rakibi bir an bile küçümsemeden ciddi oynadılar. Tempoyu düşük tuttular, çünkü golü erken bulup gereğini yapmışlardı. Bundan sonrasında maçı 'kazasız belasız' bitirmek için topu ayaklarında tuttular, kontrolü ellerine aldılar.

Ciddiyetlerini oyun içinde bölge değiştiren oyuncuların yerlerine hemen bir takım arkadaşının geçmesiyle veya oyuna girmek için kenarda bekleyen Burak'a, rakibin atacağı korneri bekleyen Volkan'ın "Hemen gel, önümdeki yerini al" telaşında görüyorduk.

Güiza ise golleri birbiri üstüne kaçırıyor. Kezman'ı aratacak kadar kötü vuruşlara sahip. Adını 'formsuz' koymak istiyoruz ama 'okçu' Fenerbahçe'nin kasasındaki 30 milyon euroyu tıkır tıkır sayanları mahcup etmeye kararlı gözüküyor. Şu anda 'cicim ayları' yaşanıyor. Ama bilsin ki, bu golleri kaçıran oyuncuya, kulübeyi yöneten 'manevi babası' bile daha fazla sahip çıkamaz. Onun uğruna iki yıldız; Semih ve Alex bir pozisyon geride oynuyorlar. Emre kenarda bekliyor. Bir 'fay sıkışmasında', takıma girecek ilk oyuncu Güiza'yı auta atar. Tabii kararlar adaletli alınır, yine pasaport 'kardeşliği' devreye girmezse...

Semih yeni görev bölgesinde mükemmel oynuyor. Ama ceza alanına girdiğinde, küçüklüğünden beri O'na öğretilenleri yapıyor, gollerini atıyor. Biri atıyor, biri kaçırıyor. Semih 'derslerine' devam ediyoruz.

AHMET ÇAKAR: SEMİH ŞENTÜRK ŞOV (SABAH)

Budapeşte'deki maçın yegane anlamı Semih'in attığı çok güzel goller. Yıllarca Fenerbahçe'de yedek kaldı, bozulmadı. Geçen yıl maçların neredeyse yarısında oynamadı ama gol kralı oldu. Avrupa Şampiyonası'nda direkt oyuncu değildi ama çok hayati goller attı.
Semih artık büyüdü. Şu anda Türk futbolunun tartışmasız, uzak ara en önemli santrforu. Öyle soğuk kanlı ve zeki ki seyredenleri bile ürkütüyor. Vuruş tekniği de 'benim' diyen santrforlarla kıyaslanacak nitelikte.
Herkes 'Fenerbahçe'de ön libero sorunu var' diyor. ' Aurelio gitti, Fenerbahçe'de sistem bozuldu' diyorlar. Olabilir ama Fenerbahçe atak yönünden geçen yıla kıyasla çok daha ileride.

Roberto Carlos geçen yıl istenilen seviyede değildi. Özellikle defansif anlamda çok açık verdi. Bu da yumuşak karın. Ama Emre ve Güiza şartlar ne olursa olsun Fenerbahçe çok için önemli kazançlar.

Sonuçta Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ndeki şimdiki rakibi Partizan. Partizan bir MTK değil ama şunu çok iyi biliyoruz ki kalitelerine bakıldığında Fenerbahçe'ye rakip olacak nitelikle bir takım da değil.

SELÇUK YULA: AFERİN SEMİH (FOTOMAÇ)

Semih'in attığı ikinci gole ise söyleyecek bir şey yok, sadece şapka çıkarılır. Attığı öteki gollerin hepsi de ustalık eseriydi. Aferin... Bu maçta takımı iyi ya da kötü yönde eleştiri getirmek mümkün değil. Çünkü rakip bizden çok daha zayıf. Ama gene de unutulmasın ki 1999'da da gene aynı rakip bizden gene çok daha zayıftı ama elenmiştik. Bu sene çıkan iki galibiyette gördüğümüz en büyük özellik, takımın oyun disiplininden asla kopmadan oynamasıydı. Herhalde Aragones bu sene saha içi ve saha dışı disiplinini iyice ortaya koyacak.

Yapılan en büyük hata lüzumsuz görülen kartlardı. Geçen sene de o kartlar yüzünden her maç en 2-3 kişi oynamazken ne puanlar kaybedildi. Hâlâ ders alınamaması ilginç. Neticede F.Bahçe iki maçta da galip gelerek ülke puanına bir katkıda daha bulunmuştur. Bu yüzden tebrik etmek gerekir.

HADİ TÜRKMEN: 4X4 SEMİH! (FOTOMAÇ)

Macar ekibi MTK, Budapeşte'de de Fenerbahçe'ye rakip olamadı. Buna rağmen iki takım arasındaki farkın oyun olarak sahaya yansımamasının nedeni sarı-lacivertlilerin kendilerini hiç sıkmamasındandı.

Fakat gelecekte oynanacak 50 maç içinde kalede yalnız bırakılacak tek adam güvencesini bir türlü veremiyor. Gökhan, süratli ve tempolu bir oyuncu. Biraz daha tecrübeyle takıma faydasını artıracaktır. Lugano ve Edu bu maçlar için yeterli görünseler de kazandıkları topları oyuna sokarken eksiklikleri göze çarpıyor. Roberto Carlos, zaten marka bir futbolcu. Bu sene olmasa da gelecek yıl için boşluğu yavaş yavaş doldurmalıdır.

Belki biraz acımasız olacak ama o da Zafer Biryol'dan şimdilik çok çok farklı bir golcü görünümünde değil. Emre ve Burak'ın oyuna girmesiyle F.Bahçe'de Semih yine parladı ve Avrupa için 'gollerimle geliyorum' dedi.

NECATİ BİLGİÇ: İDMAN YAPTILAR (FOTOMAÇ)

Fenerbahçe-MTK rövanşı 5. dakikada Semih'in karambolden attığı golle bitti. Ev sahibi takıma tur için en az 4 gol gerektiğinden sarı-lacivertli ekip çok rahatladı ve oyunu bir antrenman sahasına soktu. Güiza'nın kaçırdığı gollere rağmen de farkı attırıp rahat bir galibiyet aldı.

Semih 4 gol atarak taraftarın "5" isteğini de yerine getirdi. Bu arada ikinci yarının 65. dakikasında Alex yerini Emre'ye, Kazım da yerini Burak'a bıraktı. Emre oyuna girdikten 1 dakika sonra takımının kazandığı penaltıda kaleciyi ters köşeye yatırarak farkı 3'e çıkardı. Fenerbahçe, Güiza'nın yerine İlhan'ın girmesinden sonra antrenman havasında devam ettiği karşılaşmadan farklı bir skorla ayrılarak Partizan maçını düşünmeye başladı.

ERMAN TOROĞLU- HÜRRİYET (İki güzel antrenman maçı)

FENERBAHÇE takımı MTK ile değil de oynayanlar oynamayanlar kendi arasında maç yapsa bundan daha kaliteli olurdu.

Ama olsun yine de maç maçtır böyle bakmak lazım. Yalnız Fenerbahçe’de bu yıl en önemli değişiklik topu kaptıran veya kullanan oyuncunun çok çabuk geri dönmesi. Yürüyerek dönen olursa Aranoges, zıplaya zıplaya kenara kadar gelip ikaz ediyor. Bence de doğru yapıyor.

Kanayan yara...
Fenerbahçe’nin geçen seneki en kötü olayı bloklar arası mesafeydi. Aragones bunu hallederse bir çok şey otomatikman değişir. Ukalalık yapmıyorlar. Eğer top arkadaşa verilecekse veriyorlar. Aragones’in ikinci çıldırdığı nokta laubalilik. Avrupa Şampiyonası’nda hata yapanı değil şımarıklık yapanı kenara aldı. Buna Torres de dahildi. Dün gece Fenerbahçe, belki ilk yarıda hızlı futbol oynamadı ama şımarıklık da yapmadı. Ne olursa olsun disiplinden uzaklaşmadılar. Aragones bazı şeyler deniyor. Bazı şeyler deniyor ama Selçuk’ta sonuna kadar ısrar edecek gibi. Hoş zaten onun da şu anda alternatifi yok.

Bu maçta Fenerbahçe’den Kazım Kazım ile Gökhan Gönül sarı kart gördüler. Böyle bir maçta Fenerbahçeli futbolcular nasıl kart görürler anlamak mümkün değil. Aslında bizim futbolcuların da bu olay kanayan yarası. Takımlarımız özellikle Avrupa’da böyle kartlarla çok zor durumlara düşüyor. Bu tür maçlarda sıkıntı yaratamaz ama büyük maçlarda sıkıntı yaratacaktır. Eminim ki Aragones de bu konuya değinecektir. Eğer Kazım Kazım çizgisini bozmazsa çok iyi işler yapacak.

Güiza, Semih’in attığı goller kadar kaçırdı. Dün gece şu net bir şekilde gözüktü.

Güiza kaçırdı Semih attı
Semih ceza alanı içinde veya çevresinde topla buluşursa çok tehlikeli. Ama dün gece attığı en güzel gol ceza alanı dışından attığı goldü. Güiza da aynı pozisyonları yakaladı ama o Semih gibi çabuk karar verme özelliğini gösteremedi. Şu bir gerçek ki, Aragones hala arayış içinde. Mesela Emre ile Alex’i ne yapacak? Semih ile Güiza’yı ne yapacak. Hem MTK takımı, hem de seyircisi bu maçtan ümidini kesmişler.

Seyircileri stada bile gelmedi. Bu iki maçta, Fenerbahçe için güzel iki güzel antrenman maçı oldu.

MEHMET DEMİRKOL- MİLLİYET (Yılmayın yaparsınız!)
9 yıl önce Fenerbahçe’yi eleyen MTK bu MTK’dan iyi değildi. Fark Fenerbahçe’de.

Fenerbahçe’deki fark sadece oyun değerinden, oyuncuların değerinden kaynaklanmıyor. Fenerbahçe moral olarak da çok farklı.

Dünkü oyunun yorumlanmasının zor oluşu bundan. Fenerbahçe ahım şahım bir şey yapmıyormuş gibi görünüyor. Ama rahatça maçı kazanıyor. Doğal olarak rakibin çok değersiz, çok kötü olduğu fikri doğuyor, ama öyle değil. Fenerbahçe farklı.

Bu farkı hemen Aragones’e yüklememek lazım. Çünkü bu Daum’dan gelen Zico’yla iyileşen bir süreç. Zaten Aragones de temel olarak Zico’dan çok farklı bir oyun oynatmıyor. Deivid sakat olmasa Kazım oynar mıydı? Aurelio kadroda olsa Semih geçen seneki Alex’in yerinde oynar mıydı? Yani fark oyuncuların biraz da zorunluluktan kaynaklanan yerleri, diziliş hemen hemen aynı.

Aragones’in farkı oyundan düştüğünü gördüğü anda özellikle orta saha oyuncularını isimlerine değiştirebiliyor oluşu. Alex mi fark etmiyor? 14 milyon euroluk Güiza mı? O da fark etmiyor. Bakalım bu sezon içinde de devam edecek mi? Ve devam ederse yanlıları ne olacak?

Bu diziliş sezonun muhtemel tartışmalarını da şimdiden ortaya koyuyor. Emre ya da Alex maça yedek başlayacak gibi görünüyor. Emre’nin yedekliği çok sorun olmaz da Alex kulübeye daha sık gitmeye başlarsa ne olur, bunu tahmin etmek zor değil.

Diğer ilginç durum ise Fenerbahçe tarihinin en pahalı santrforuyla ilgili. Aragones kendisinin bir parçasını ortaya koyduğu Euro 2008 derslerinden en önemlisini yani uzun topları iyi uygularken Güiza iyiydi. Ancak maç içinde oyun gereği Kezmanlaştı. O Fenerbahçelinin yıl boyunca konuşacağı diğer isim olabilir. Bu durum ne Kezman’dan ne de Güiza’dan tamamen diziliş ve sistemden kaynaklı.

Ve son olarak Semih... Zamanında çok yazdığımdan bugün için övgüleri başkalarına bırakıyorum. Ama şu kadarını söyleyeyim. Bu adam Türk gençliğine müthiş bir ders veriyor. Yılmayın! Yaparsınız!

CAN BARTU- HÜRRİYET (İki sorun)
SEMİH’in attığı ilk gol maçı bitirdi. Erken gelen bu golden sonra karşılaşma idman havasına döndü.

Semih birbirinden güzel 4 gol attı. Birinde topu yerden tavana vurdu, ikincisinde nefis bir aşırtma ile fileleri havalandırdı. Üçüncüsünde yine köşeyi vuran bir vuruş yaptı. Son golü kafayla attı. Macar bek, Semih’in ilk golüne benzer bir pozisyonda topu kaleci Volkan’ın üzerine vurdu.

Fenerbahçe turu çok kolay geçti. Ancak sarı lacivertli takım açısından iki problem gördüm. Bunlardan birincisi Alex’in sahadaki yeri ve takım içindeki konumu. Eğer Alex’ten faydalanmak istiyorsan hücuma dönük oynatacaksın. Çift santrforlu düzende, Alex hemen arkalarında olacak. Dün gece olduğu gibi topu tutacak, geriye ya da solbeke verecekse fayda vermez. Eğer Alex’i hücum bölgesinin yakınına yerleştirirsen gol da atar, attırır da.

İspanya Milli Takımı’nın oyun düzeni Fenerbahçe’ye uymaz. Alex, orta sahada ne bir Xabi, ne de bir İnesta. Onlar kadar hareketli değil. Alex ayrı kalitede bir oyuncu.

Geriye oynuyor
Semih de çok geriye gelerek oynuyor. Dört gol attı. Ancak bu, rakibin zayıf olmasından kaynaklandı. MTK takımı, sadece iyi pas yapıyor.

Bir ikinci problem; sol kanatta görev alan Uğur Boral’ın devamlı geriye oynaması. Uğur’un önündeki beki geçip, takımı hücuma kaldırması lazım. O ne yapıyor? Topu sürekli geriye veriyor. Bir-iki kere yaparsın, tamam. Ama sürekli yaparsan olmaz. Bir kere depara kalk, rakibini geçip orta yap. Solaçıksın, ileri deparın nerede kaldı?

Bu maç, Şampiyonlar Ligi için ölçü değil. Şu an elindeki malzeme ile daha iyisini yapabilirsin. Alex, şu anki bölgede oynatmak demek, onu öldürmek demek.

Fenerbahçe’nin bundan sonraki rakibi Sırp Partizan. Onlar MTK’ya göre çok daha güçlü. Sahalarında oynayacakları ilk maçta skoru lehine çevirmek için her türlü imkanı kullanacaklar. Son sözüm Kazım’a... Gittikçe iyi oynuyorsun, karşındaki beke üstünlük sağlıyorsun. Ancak takıma gol attırman ya da senin atman lazım. Son vuruşları bir türlü yapamıyorsun.
 


schumici

schumici

Üye
herkesin ağzında semih var eee haketti sonuna kadar haberin için çok çok sağol kardeşim:oke:
 
YsF_90

YsF_90

Üye
    Konu Sahibi
herkesin ağzında semih var eee haketti sonuna kadar haberin için çok çok sağol kardeşim:oke:
gerçekten haketti semih. daha iyi yerlere layık semih, mesela şampiyonlar ligi gol krallığı. rica ederim kardeşim, yorumun için ben teşekkür ederim.
 
schumici

schumici

Üye
gerçekten haketti semih. daha iyi yerlere layık semih, mesela şampiyonlar ligi gol krallığı. rica ederim kardeşim, yorumun için ben teşekkür ederim.

dediğin gibi bu sene şampiyonlar ligi gol krallığı da gelir inşallah kardeşim benim:oke:
 
YsF_90

YsF_90

Üye
    Konu Sahibi
dediğin gibi bu sene şampiyonlar ligi gol krallığı da gelir inşallah kardeşim benim:oke:
inşallah kardeşim, bu sene hem futbolcularımızdan hemde fenerbahçeden beklentilerimiz var. inşallah o beklentilerimizi yerine geitirirler ki getireceklerdir şüphem yok.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt