Yarıyıl tatilinde istanbulda yapılabilicekler.

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Burak

Üye
    Konu Sahibi
Yarıyıl tatilinde istanbulda yapılabilicekler.
Çocuklarınıza unutamayacağı bir yarıyıl tatili yaşatmak istiyorsanız bu seçenekleri mutlaka değerlendirin. Çocuğunuzla yaşayacağınız bu renkli anlar size de çok iyi gelecek…

İSTANBUL OYUNCAK MÜZESİ

Sunay Akın’ın hayallerini gerçeğe dönüştürdüğü İstanbul Oyuncak Müzesi, kurşun askerlerin pilli robotlara yenilmediği zamanlardan kalan oyuncakları, sizlerle buluşturan şirin bir müze… Zamanın nasıl geçtiğine bir kez daha tanık olacak, oyuncaklar üzerindeki etlilerine şaşıracaksınız.

Kurşun askerler, bez bebekler, tahta atlar, arabalar, misketler, kuklalar... Çocukluğunuzun oyuncaklarına dair ne varsa hepsi burada. Siz ve çocuğunuza keyifli anlar yaşatacak Göztepe’deki bu müzeyi mutlaka görmelisiniz.

Ayrıca minik arkadaşınızla birlikte müzenin alt katındaki tiyatroda oynan çocuk oyunlarını da izleyebilirsiniz.

MEHMET NACİ AKÖZ UÇURTMA MÜZESİ
Yüksek binalar arasında sıkışıp kalmış yeni nesil çocuklarının çoğu uçurtma nedir bilmiyor. Mehmet Naci Aköz Uçurtma Müzesi, çocukluğumuzun eğlenceli anılarında kalan uçurtmaya dair her şeyi çocuklarımıza öğretmeyi amaçlıyor; Uçurtmanın özellikleri, nasıl yapıldığı detaylarıyla anlatılıyor ve derste her öğrenci kendi uçurtmasını yapıyor.
Ders ücreti 7 TL olan müzeyi gezmek ve uçurtma yapımında kullanılan malzemeler ücretsiz.

Pazar günleri kapalı olan müze diğer günler 10.00- 17:00 saatleri arasında meraklılarını bekliyor.

Ders almak isteyen öğrencilerin randevu alması gerekiyor.
[email protected]

İSTANBUL DOLPHİNARİUM
İstanbul Dolphinarium’da yunus ve fokların gösterilerini izleyebilir, yunuslarla yüzebilir ve dalış yapabilirsiniz.
Dolphinarium’da sevecen tavırlarıyla tanınan yunuslarla tanışma hatta onlara dokunma fırsatı bulabilirsiniz.

TURKUAZOO
Türkiye’nin ilk modern dev akvaryumu Turkuazoo Forum İstanbul’da sizleri bekliyor. Mavinin her tonunu bulunduğu akvaryumda büyülü anlar yaşayabilir ve dünyanın dört bir yanından getirilmiş su canlılarıyla tanışabilirsiniz.

Hafta içi: 10:00-18:00 arası, hafta sonu 10:00-20:00 arası ziyaretçilere açık.

TORİUM SNOWPARK
TORİUM SNOWPARK
Dört mevsim kışı yaşayabileceğiniz Snowpark, Torium’da sizleri bekliyor. Snowpark‘ta kızaklı tüp kaydırak, 70 metre uzunluğunda 3 sıçrama rampalı snowboard parkuru ve çiftt ahşap kızak rampası bulunuyor. İsterseniz kayak eğitimi alabilir ya da halatlı dağ tırmanışı yapabilirsiniz.



MAGİC ICE BUZ MÜZESİ
Buz ve kardan yapılan muhteşem heykeller ile tüneller Forum İstanbul’da sizlerle buluşmayı bekliyor.
Kutup ışıkları, ses efektleri ile süslenmiş Magic Ice size aynı zamanda ilginç bir kutup macerası fırsatı da sunuyor.
Ziyaret sırasında verilen Eskimo kıyafetlerini andıran giysiler sayesinde soğuktan korkmanıza da gerek yok.


ATATÜRK ARBORETUMU / CANLI BİTKİ MÜZESİ
Şehir hayatı ve trafikten yorulduysanız cennetten bir köşeyi andıran 2000’e yakın bitki örtüsünü barındıran Kemerburgaz yakınlarındaki Atatürk Arboretumu Canlı Bitki Müzesi tam size göre. Çocuklarınızla birlikte şehir atmosferinden ve sınav stresinden uzak, bu ortamda huzurlu bir gün geçirebilirsiniz.
Müze kapılarını 08:30 – 16:30 saatleri arası hafta içi herkese hafta sonu ise sadece üyelerine açıyor.
Tam 2TL, öğrenci ise 1TL.



FARUK YALÇIN HAYVANAT BAHÇESİ
Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi, 200 çeşit hayvan nüfusu ve 250 bitki türünün bir arada barındığı botanik bir park.
Hayvanlarla iç içe stressiz bir gün yaşamak için buradan daha iyi bir yer olamaz.
Her gün 08:30–18:30 saatleri arasında tüm hayvan ve doğa severlerin ziyaretine açık.


BOĞAZ TURU
Eşsiz bir İstanbul manzarası, püfür püfür esen rüzgar ve sıcacık çayınız eşliğinde yapacağınız bu tur sizi büyüleyecek. Eminönü veya Üsküdar İskelesi’nden vapura atlayarak başlayacak olan turunuzda martıları beslemeyi ve bol bol fotoğraf çekmeyi unutmayın.


MİNİATÜRK
Türkiye ve Osmanlı coğrafyasından seçilmiş eserlerin maketlerinin yer aldığı Miniaturk'te, 58 eser İstanbul'dan, 50 eser Anadolu'dan 12 eser ise bugün Türkiye sınırları dışında kalan Osmanlı coğrafyasından olmak üzere, 120 sabit eser sergilenmekte.

Ayasofya'dan Selimiye'ye, Rumeli Hisarı'ndan Galata Kulesi'ne, Safranbolu Evleri'nden Sümela Manastırı'na, Kubbet-üs Sahra'dan Nemrut Dağı Kalıntıları'na dek pek çok kültür ve medeniyetin izlerinin bir araya geldiği parkta, bugün artık yerlerinde olmayan Artemis Tapınağı, Halikarnas Mozolesi, Ecyad Kalesi gibi eserler de yeniden canlandırılmıştır.
Açık alanda yer alan bu tarhi ve kültür yuvasını ziyaret etmeden önce hava durumunu öğrenmekte fayda var.

Öğrenci, Öğretmen, Askeri Personel giriş ücreti: 3 TL Tam bilet ücreti: 5 TL



PANORAMA 1453
Burası Topkapı, İstanbul kuşatmasının en çetin geçtiği, aşılamaz denilen surların aşıldığı, kutlu askerlerin bekledikleri günün yaşandığı yer… İstanbul’un fethe açılan kapısı… Burada İstanbul'un fethine yeniden tanık olacak ve kente giriliş anını neredeyse aynen yaşayacaksınız. Macar topçu ustası Urban'ın döktüğü toplara dokunup Konstantinopolis’in surlarına doğru onların patlamalarına şahit olacaksınız. Sultan II. Mehmed'in binlerce askerinin tekbir seslerini ve Mehter Marşı'nı duyup, belki de eşlik edeceksiniz.
Sultan II. Mehmed'in “Fatih” unvanını alışına şahit olacağınız ve İstanbul'un fethini yaşayacağınız yer tam da burası.



ALAADDIN ON ICE

Binbir Gece Masalları’nın Alaaddin’i ‘Alaaddin On Ice’ gösterisiyle Parkorman’da kurulacak dev buz pistinde 27 Ocak–13 Şubat’ta sahnelenecek.
Zengin Prenses Yasemin ile meyve satıcısı Alaaddin’in imkânsız aşkını anlatan Alaaddin One Ice ‘Çok Güzel Hareketler Bunlar’ oyuncularının sesleriyle hayat bulacak.

Bilet fiyatları 33,50 TL ile 82,00 arasında değişiyor.

BEN 10 LIVE
Sevilen çizgi film karakteri Ben10 Çizgi filmdeki tüm karakterlerin canlanacağı iki saatlik gösteride çocuklar Ben10’e yardım edecek, çizgi filmle gerçek dünya arasında macera dolu iki saat geçirebilecek. 9-13 Şubat 2011 tarihleri arasında İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde hayranları ile buluşacak. Animasyonlar, akrobatlar, robotlar, uçuş sahneleri ve lazer şovları ile “BEN 10 Live” çocuklara inanılmaz dakikalar yaşatacak.
Bilet fiyatları: 44,75 TL ile 95,25 TL arasında değişiyor.

DISNEY LIVE! MICKEY'NİN MÜZİK FESTİVALİ
Disney Live! Mickey’nin Müzik Festivali, 28 Ocak – 6 Şubat tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi’nde sevenleriyle buluşacak.
Mickey Mouse ve arkadaşları, bu müzikal gösteride “Küçük Deniz Kızı”, “Aladdin” ve Disney/Pixar’dan “Oyuncak Hikayesi’nin yıldızlarıyla birlikte sizlere renkli bir şov sunacak.
Gösteride hem günümüzün sevilen Madonna ve Beyonce şarkıları, hem de Disney’in ünlü müzikleri eşliğinde yapılacak muhteşem koreografiye danslarınızla eşlik edebileceksiniz.

Bilet fiyatları 44,75 TL ile 89,50 TL arasında değişiyor.

PİNOKYO ÇOCUK MÜZİKALİ
129 yıl önce Carlo Collodi’nin yarattığı kalbini arayan tahta çocuk Pinokyo’nun hiç eskimeyen hikayesine, müzik ve danslar eşlik ediyor. Pinokyo’nun hikayesini anlatan müzikal 2 – 6 Şubat tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi Harbiye Salonu’nda çocuklarla buluşacak.
Bilet fiyatları 33,50 TL ile 82,00 arasında değişiyor.

BUGS BUNNY VE ARKADAŞLARI SİRKTE
Bugs Bunny ve arkadaşları dünyanın en ünlü sirklerinden Barselona Sirki’yle birlikte Türkiye’ye geliyor. “Bugs Bunny ve Arkadaşları Sirkte” 28 Ocak-13 Şubat tarihleri arasında Maçka Küçük Çiftlik Park’ında gösterilerine başlayacak.
Sirkte çocukların çok sevdiği ve izlemekten keyif aldığı hayvanlar bir araya getirildi; Papağanlar, atlar, köpekler, maymunlar, kaplanlar ve daha birçok hayvan çocuklarla buluşacak. Akrobasi grubu, denge gösterisi, jonglör ve palyaço… Şaşırtan, güldüren, eğlendiren muhteşem gösteriler Bugs Bunny, Tweety, Sylvester, Taz ve Daffy’nin de katkıları ile daha da keyifli olacak. Çocuklar evlerine unutulmaz anılarla dönecek. Bilet fiyatları 28,00 TL ile 50,50 TL arasında değişiyor.

ARILAR NASIL BAL YAPAR
Temel Petek Arıcılık Evi, 29 Ocak- 13 Şubat tarihleri arasında Cevahir Alışveriş Merkezi’nde arıların nasıl bal yaptığını eğlenceli bir etkinlikle çocuklara öğretecek.
Sömestr tatilinde arıların nasıl bal yaptığını görme fırsatı yakalamak isteyen çocuklar, hafta içi 14:00 ve 16:00, hafta sonu 13:00, 15:00 ve 17:00 saatlerinde eğitmenler eşliğinde arıcılıkla ilgili sinevizyon gösterilerine ve eğlenceli oyunlara katılabilecekler.
Ücretsiz olarak gerçekleştirilecek etkinliğe çalışkan arılarla tanışmak isteyen tüm çocuklar bekleniyor.

FLYING SUPERKIDS (UÇAN SÜPER ÇOCUKLAR)
7 – 17 yaş arası yirmi beş Danimarkalı süper çocuk yerçekimine meydan okuyan jimnastik hareketleri, dansları, şarkılarıyla izleyenleri büyülüyor. ‘Uçan Süper Çocuklar’ın inanılmaz gösterisi 29 Ocak – 1 Şubat tarihleri arası TİM Show Center’da.

Bilet fiyatları 30,00 TL ile 60,00 TL arası değişiyor.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt