Türkiye'ye ağır suçlama

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
orhan.tan

orhan.tan

Üye
    Konu Sahibi
Türkiye'ye ağır suçlama
Esad'a göre Suriye'deki şiddetin sona ermesi için bakın ne yapılması gerekiyormuş.​

İngiliz gazetesi Sunday Times’tan Hala Jaber, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'la yaptığı röportajdan sonra BBC’de izlenimlerini aktardı. Jaber, Esad'ın iktidardan ayrılmak üzere olan bir lider izlenimi vermediğini belirtti. Yaklaşık iki yıl önce de röportaj yapmış olan Jaber, Esad'ın bu süre zarfında değişip değişmediği sorusuna ‘hayır’ cevabını verdi. Jaber ayrıca Esad'ın kendisine, Suriye ve dünyanın tümünde olan biten politik gelişmeleri iyi takip ettiği izlenimi verdiğini de ekledi.

Röportajda Esad muhaliflerle müzakere talebini yenilerken, aralarında Türkiye ’nin de bulunduğu bazı ülkelere Suriye’yle ilgili politikalarından dolayı sert eleştiriler yöneltti. Esad, “Eğer biri samimi olarak, samimi kelimesini vurguluyorum, Suriye’ye yardım etmek ve ülkemizdeki şiddetin durmasına yardımcı olmak istiyorsa yapacağı tek bir şey vardır: Türkiye’ye gidebilir, Erdoğan’la oturup ona Suriye içine gizlice teröristleri sokmayı durdurmasını, silah göndermeyi durdurmasını, o teröristlere lojistik destek sağlamayı bırakmasını söyleyebilir. Suudi Arabistan ve Katar ’a gidebilir ve onlara Suriye’deki teröristlere maddi destek sağlamayı bırakmasını söyleyebilir.” Suriye’deki muhaliflerle diyaloğu savunduğunu fakat bunun için ilk önce şiddetin durması gerektiğini ifade eden Esad, Suriye yönetimi karşısındaki birçok muhalif grubun güçlü bir liderlik yapısının olmadığını söyledi. Esad bu gruplara ‘asıl liderliği’ mali destek ve silah sağlayan Türkiye, Katar ve Suudi Arabistan yaptığını öne sürdü.

İngiltere 'ye de sert eleştirilerde bulunan Esad, muhaliflere silah desteğini savunan İngiliz hükümetinin Suriye konusunda ‘saf ve gerçeklikten uzak bir şekilde hareket ettiğini' belirtti. İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague ise röportajla ilgili bir açıklama yaparak Esad'ı ‘hayalci’ olmakla suçladı.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Cevap
1
Görüntüleme
357
fk555897
komando04
Cevap
1
Görüntüleme
452
ahmetkartal
haydaravısyon
Cevap
0
Görüntüleme
324
haydaravısyon
Haydar
Cevap
1
Görüntüleme
393
Hasan Enes


Üst Alt