Türkiye'nin eskileri Libya'da kriz çıkardı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
HeiLmasTer®

HeiLmasTer®

Üye
    Konu Sahibi
Türkiye'nin eskileri Libya'da kriz çıkardı
ABD Libya Büyükelçiliği’nin dışişlerine gönderdiği kriptoda, Libya'nın Mısır’a ait olmayan malların Mısır kara sınırından ülkeye girişini engellemek için sınırı kapatma kararı değerlendirildi. "Hizmete Özel" belgede Mısırlı üst düzey diplomat Eymen Müşerref’in ABD’li yetkililere yaptığı değerlendirmelere yer verildi, Libya’nın Mısırla sınırlarını kapatması konusu şöyle özetlendi:

“Libya, ekim ayında Mısır’la kara sınırlarını, doğudaki limanı Bingazi’nin Mısır kökenli olmayan malların ithalatında daha çok kullanılmasını teşvik etme çabasının bir parçası olarak kapattı. Kullanılmış taşıt araçlarının ithalatını azaltmak kadar, gümrük ve ithalatı daha iyi şekilde düzenleme isteği de bu kararın, ticaretin kesileceği Mısırla koordinasyonsuz biçimde alınmasına kaynaklık etmiş olabilir. Kötü koordine edilmiş önlem, ekonomik reform için çağrıda bulunan kıdemli siyasi liderler arasındaki süren uyumsuzluğu ve ticareti kolaylaştırmaktan çok aksatan politikaların kabulünü öne çıkarıyor.”

-AVRUPALI KULLANILMIŞ ARABALAR LİBYA’YA TÜRKİYE VE ARAP ÜLKELERİNDEN GİTMİŞ-

Belgede "Eymen Müşerref yeni önlemlere, Libya hükümetinin akaryakıt kullanımı açısından savurgan olan kullanılmış araçların ithalatını sınırlandırmayı ve daha iyi regüle etmeyi istemesinin neden olduğunu söyledi. Libya hükümeti Libyalılara siyasi sükûneti karşılığında sağladığı sübvansiyon sepetinin bir parçası olarak araba fiyatlarını indirdi. İthalat ve çoğu ikinci el olan araçların satışı son bir buçuk yılda dramatik biçimde arttı. Geçenlerde, benzin tankeri yüklü iki arzda yaşanan gecikme nedeniyle yaşanan kısa süreli benzin kıtlığını belirterek Müşerref, Libya hükümetinin gecikmiş bir şekilde benzin ithalatını realize ettiğini ve dağıtım ağının yeni genişlemiş Libya otomobil filosuna arz için yeterli olmadığını söyledi. Libya Hükümeti, özellikle çoğu Avrupa’dan toptan satın alınan ve Türkiye, Suriye, Ürdün ve Mısır üzerinden Libya’ya nakledilen kullanılmış otomobillerden kaygı duyuyordu. Libya Hükümeti’nin Tunus’tan yapılan kullanılmış araç ithalini sınırlamak istediği de belirtiliyor” denildi.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

ALPARS™
Cevap
0
Görüntüleme
422
ALPARS™
HeiLmasTer®
Cevap
0
Görüntüleme
440
HeiLmasTer®
Samsun55''
Cevap
2
Görüntüleme
446
PhyscoDevil
HeiLmasTer®
Cevap
0
Görüntüleme
2K
HeiLmasTer®


Üst Alt