Turkcell'in Videospor.mobi tuzağı (Haksız kazanç)

Sponsorlu Bağlantılar

M.H.Orhan

M.H.Orhan

Üye
    Konu Sahibi
Turkcell'in Videospor.mobi tuzağı (Haksız kazanç)
Birbuçuk hafta önce bir web sayfasındaki (baattin.web.tr/) resimli içeriğe ulaşabilmek için önüme çıkan reklam iletisine gayri ihtiyari tıklamış bulundum, herhangi bir fiyat ya da hizmet içeriği bilgilendirmesi olmaksızın 3 saniye sonra gelen 3 SMS iletisi ile Turkcell ortağı firmanın abonesi olduğumu öğrendim. Aylık 56 TL ücreti olan aboneliğin iptali için 1 dakika içerisinde iptal yazarak 4349'a gönderdim, her ne kadar iptal edildi bilgisi SMS ile gelmiş olsa da 14 TL ücret ödendi ve söz konusu firma hiç olmadık bir anda beni kontörsüz bıraktı. Müşteri hizmetleri yetkilisini derhal arayıp görüştüm sonuç alamadım.

Birkaç gün boyunca şikayetvar.com da (aşağıda link verdim) konuyu açmama, Turkcell müş.hiz. ile sadece tek tıklama ile üyelik kabulü yaptıkları konusunda bilgi vermeleri ümidiyle defalarca kez görüştüm, aşağıdaki linkte de görebileceğiniz üzre oradan cevap veremeyecekleri bir konu olduğundan, birebir iletişimde de cevap veremeyedikleri için Vodafone a geçiş yaptım.

Sözkonusu video servisini inceledim, içeriğinin bilindik sosyal paylaşım siteleri ile aynı olduğunu, 56 tl değil 5.6 tl bile ödenmesini gerektirmeyecek, boş yere kota dolduracak bir hizmet olduğunu, ki bunun da Turkcell in işine geleceğini anladım.

Dahası Turkcell bunu "ortak firma" adı altında yapıyor ki doğrudan suçlanmasın,
Şimdi bu firma söz konusu hizmet için vergi ödemiyor, katma değerli hizmet adı altında memnuniyetsiz ya da yanlışlıkla abone olunmasına müsade ettiğinden bu tür abonelerin ücret iadesini de yapmıyor, yani tam bir para tuzağı, tıkladın, ayvayı yedin, düşünsenize milyonlarca insan aylarca tıklayabilir, inanılmaz paraları gereksiz yere kazandırabilir.

Sizlerde dikkatli olun ve bu tuzağa düşmeyin.

"Tek tıklama ile bilgilendirilmeden abonelik mümkün değildir" diyen müşteri temsilcisine ve firmaya inat, tüm bağımı koparmama rağmen hukuki süreçte avukatımın vereceği iznin hemen ardından bu konu linki ile beraber birçok sosyal ortamda bazı videolar paylaşacağım.

Üç video çektim, herbiri Turkcell kullanıcısı ve benzer sayfalardaki aynı bilgilendirmesiz reklama tıklamak için 14 tl ilk ücret fedakarlığında bulundular. Tüm bunları önce mahkemede sonra da sosyal medyada kullanarak sadece Turkcell değil diğer operatörlerinde bu tuzağı kurmasının önüne geçmeye çalışacağım.

Turkcell in ne kadar açıklamayıcı olduğunu görmek için aşağıdaki linke yada şikayetvar.com daki herhangi bir Turkcell şikayetine tıklamanız yeterlidir
(Tüm şikayetlere otomatik bir script yanıt veriyor, muhatabınız bir "kişi" değil, hep aynı yanıtlar ve bu firma istatistiklerde her nasıl olmuşsa oldukça iyi de puan alıyor)

 
  • Beğen
Tepkiler: omerboz54, bilal72 ve tdd46


-efşan

-efşan

Üye
Helal olsun hocam. Adli işlemlere başlamanız çok doğre bir karar.
Herkes sizin gibi hakkını savunmuş olsa idi bu fırsatçılara mahal kalmazdı.
 

Ötüken00

Üye
Bu olay benim de başıma geldi. Bazı sitelerden otomatik olarak bunun gibi sitelere yönlendirip paket yoluyla üye yapıyor. İlk ücreti kestiğinde bende iptal yazıp 4349 a gönderdim. Ücretlendirmenin devam ettiğini görünce bir kere daha baktım ve iptal video yazarak gönderdim. VideoSpor servisini iptal edilmiştir yazısını aldım. Şu ana kadar ücret gelmedi. " iptal video " şeklinde göndermenizi tavsiye ederim.
 

mukassir

Üye
benim de basima geldi sonuc alabilen var mi?
 

The Butcher

Üye
Aynı olay 3 gün önce benimde başıma geldi
14 TL hemen yansıdı faturaya.
Turkcell'e çok kallavi bir şikayet mektubu yazdım.
Dün beni o mobil servisten arayıp 14 lirayı iade edeceklerini söyledir ve hesap numarası istediler.
Sizde peşini bırakmayın bu işin
 

Mdernek

Üye
Sn M.H.Orhan turkcell videospor dolardırıcılığı dün benim de başıma geldi.siz bir çözüme ulaşabildiniz mi? Ne yapmam gerekir ? Müşteri hizmetleri ve temsilcilerinden bir sonuç alamadım.
 

kutay19

Üye
Arkadaslar bu olay benimde basima geldi ne vodafone nede icerik saglayici sorunu gidermedi yapacak birsey yok dedi.. Baya baya sovdum kapattim..
Sonrasinda sikayetvar.com ve vodafone sikayet bolumunden yazdim.. Cevap veren olmadi..
En son dun gece BTK ya yazdim.. Bugun icerik saglayici aradi ve btk ya yaptigim sikayet adina aradigini ve musteri memnuniyeti adina ucreti verecegim hesap numarasina yatiracaklarini soylediler.. Hesap numarami verdim 1 saat icinde kesilen 14 tl hesabima yatti...
Bence sizlerde sikayetinizi okunakli bir sekilde BTK ya yapin.. Haksiz kazancin oldugunu firmanin size icerik hakkinda fatura gindermesini falan isteyin.. Ucret iadesi isteginizide yazmayi unutmayinn...
 

Mdernek

Üye
kutay19 TEŞEKKÜR EDERİM.
BEN 1,5 AY ÖNCE TÜKETİCİ HAKEM HEYETİNE ŞİKAYET ETTİM.DAHA BİR SONUÇ YOK. SİZİN ÖNERİNİZLE BTK YA DA ŞİKAYET FORMU DOLDURDUM,DAHA YENİ GÖNDERDİM ...
BAKALIM SONUÇ NE OLACAK
 

cxxaner

Üye
Aynı olay az önce benimde başıma geldi. 1 punto büyüklüğünü bile bulmayan yazılar ile yazmışlar. Bu yazıların 12 puntodan büyük olma zorunluluğu var. BTK ya da Vodafonada şikayette bulundun. Vodafona şikayet ettik ama zaten şirket vodafone ile ortak çalışıyor içeriğinde hiçbir şey yok düzmece bir site sağdan soldan videoların toplandığı. Esas şikayet konusu bu kadar şikayet var iken bu site nasıl hala açık kalabiliyor. Veya bir gsm şirketi nasıl oluyorda benim vodafondan hiçbir talebim olmadan benim adıma başka bir şirkete ödeme yapıyor.
BTk ya az önce yazdım sonucu herkes ile paylaşacağım burdan
 

Mdernek

Üye
Sonuç geldiğinde paylaşırsanız sevinirim.ben yarın bana gelen sonuçları yazacam.btk muhatap olamadık.şikayeti btk yapıyorum,onlar turkcell havale ediyor.btk gelen cevabı beğenmezsen kanıtla diyor.
 

cxxaner

Üye
Vodafone'a yazdığım şikayetin sonucu beklendiği gibi oldu. İçerik sağlayıcı yok bilmem ne yapıcı bahaneler ile olumsuz cevaplar.
BTK ve BİMERDEN gelecek sonuçları da burdan paylaşacağım.
Böyle bir durumla karşılaşmış herkes lütfen BTK ve BİMERE başvuruda bulunsun. Şikayet sayısı arttıkça dikkate alma oranları da artıyor. 10 tl 20 tl kim uğraşacak demeyin. Bu işin sonu yok. 1000 kişiden 10 tl alsalar ayda 10.000 tl yılda 120.000 tl yapıyor. internette her tıkladığınızda para kesilecek mi korkusu yaşamamak için şikayetlerinizi yetkili kurumlara bildiriniz. Bu tür şirketler artar ise internet girilmez hale gelir. Adamlara mağduriyetim giderilmez ise ailemdeki 4 kişi de vodafone den çıkarıcağım diyorum. umurlarında değil. Demek ki dolandırıcılık ile bir defa kazınılan 10 tl GSM hizmeti vererek kazanılan 50 tl den daha değerli. Vodafone dersiniz uluslar arası kurumsal şirket dersiniz yaptıklarına bak.
 
  • Beğen
Tepkiler: Mdernek

Mdernek

Üye
Sayın cxxaner ... Btk beni muhatap olarak görmüyor.benim yazdığım şikayeti turkcell e havale ediyor.turkcell de videospor.mobil iletişime geçeriz banka hesabı verin paranızı yatırsınlar diyor.bende benim muhatabım turkcell parayı benden alan turkcell diyorum.giden 14 tl umrumdu değil.bu dolandırıcılığın önüne geçmek amacım.çok sistematik dolandırıcılık bu.turkcell , vodafone hepsi işin içinde.bana gece yarısı saat 01:47 de bir mesaj geldi hepsi bu sabah faturama baktım 14 tl almışlar benden.iptal ettirmesen aylık 56 tl .bu nasıl sahtekarlıktır ???? Turkcell soruyorum bana kanıt gösterin bu siteye üye olmak için bir onay mesajı göndermişmiyim bir talebim olmuş mu? Cevap yok.btk iddaını ıspatla diyor! Bırakın yanlışlıkla bir linke tıklamayı, adamlara soruyorum android işletim sistemli telefonla üyelik yapmışsınız diyor.ben hayatımda android sistemli telefon kullanmadım.yalancılık sahtekarlık diz boyu.... Sayın cxxaner BIMER demişsiniz.bu konu için Bimer başvurabileceğimi yeni duydum.en kısa zamanda bende şikayet edeceğim.BENİM AMACIM PARAMI GERI ALMAK OLSAYDI ÇOKTAN ALMIŞTIM.HEM VIDEOSPOR VERMEK ISTEDI BEN YOK BENIM MUHATABIM TURKCELL DEDIM .TURKCELL VE VIDEOSPOR CEZA ALMASINI ISTIYORUM
 

cxxaner

Üye
BTK'dan da BİMER'den de sonuç çıkmadı. Zaten çıkmayacağı da belliydi. Şirket tarafından ilk dolandırılan kişi ben olmadığım internetteki yazılanları okuduğumuz zaman meydana çıkıyor. Yapılacak tek şey kaldı avea'ya geçmek. Onda da müşteri hizmetlerini arayıp hattımdan herhangi bir şekilde 3. şahıslara ödeme yapılmasını her ne koşulda olursa olsun istemiyorum diyeceğim. Bu hizmeti kapatın diyeceğim. Böyle bir kapatma oluyorsa. Anlamıyorum gerçekten anlamıyorum. Bir gsm şirketi hangi yasal dayanak ile, geçtim yasal dayanağı hangi mantık ile banka gibi benim adıma ödeme yapabilir ya.

Mantık şu olsa gerek İmam osurusa cemat sıçar.
 

Mdernek

Üye
cxxaner BİMER cevap olarak ne yazdı?
 

cxxaner

Üye
Bimerin cevabı

Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (BİMER) yapmış olduğunuz başvuru ilgisi nedeniyle Kurumumuza yönlendirilmiş olup, başvurunuz incelenmiştir. Başvurunuzun 5809 sayılı Kanun hükümleri uyarınca Elektronik Haberleşme Sektöründe faaliyet gösteren ve Kurumumuzca yetkilendirilen işletmecilerin neden olduğu tüketici şikayeti kapsamında olduğu değerlendirilmiştir. Başvurunuzun değerlendirilebilmesi için, başvurunuzda belirtmiş olduğunuz hususların daha detaylı olarak, Kurumumuzca tüketici şikâyetlerinin elektronik ortamda kayıt altına alınarak daha hızlı çözümlenmesi ve şikâyet başvurularının tüketiciler tarafından elektronik ortamda takip edilebilmesi için kurmuş olduğu yeni Tüketici Şikayeti Başvuru ve Analiz Yazılımı sistemi üzerinden, adresinden elektronik ortamda gönderilmesi halinde şikayetiniz değerlendirilebilecektir. Bilgilerinizi rica ederiz. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Tüketici ile İlişkiler Müdürlüğü
 

Mdernek

Üye
BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURUMU na yaptığım şikayetlerde boş çıktı.hiçbir şey yapmıyorlar.şikayet formunu dolduruyorsun,gönderiyorsun onlarda direkt şikayet ettiğin kuruma otomatik yönlendiriyor.onlarda bildik cevaplarını veriyor.BTK şikayeti okuyup arabulucu bile olmuyor.örnek ben turkcell şikayet ettim.btk 3 şikayetim var,hiçbir şey elde edemedim.çünkü btk değil de turkcell müşteri hizmetlerine başvuru yapmışım gibi hissettim.BİMER de BTK havale ediyor işi anlaşılan... tüketici hakem heyetine başvurmuştum ondan da bir sonuç çıkmaz tahminim.ben 14 tl turkcell e haram ettim, milyon kez çıksın inş onlardan.14 tl nin zaten peşinde değilim.yapılan bu dolandırıcılığa başka aboneler maruz kalmasın diye uğraştım,olmadı... EN AZINDAN BU DOLANDIRICIĞA MARUZ KALAN OLURSA VE BU YAZILARI OKURSA BARİ GİDEN 14 TL Sİ ALSIN DİYE YAZIYORUM
 
adanalı1

adanalı1

Üye
:yuru:yuru:yuru helal olsun kardesım. Türkcell ülkemızı temsıl edıyor olmasına rağmen.Bizi en iyi soyabılen firma. Herseyı hakedıyor . 1 lira bile olsa kımsenın hakkıyla oynamaması gerekır..
 

nafutzaryop

Üye
Arkadaşlar konu Aveada vidyomobi oyunu başıma geldi.Paramı iade edince uğraşmadım. Şimdi de turkcell yaptı aynı dolandırıcılığı.Buradan arkadaşlara şunu söylemek isterim.Bu yapılan haksız uygulama tck 158 e girer nitelikli dolandırıcılık tır. peki ne yapmak gerekir? sizler sanki ticari bir anlaşmazlık var gibi tüketici hakem heyetine,vb kurumlara yazıp cevap alamadığınızda bahsediyorsunuz.KISACA... bu kurumlar kendilerine yapılan şikayeti kendilerini ilgilendiren kısmına bakıyor ilgilendirmeyen tarafı hakkında tüketiciyi bilgilendir miyor. Öncelikle şunu söyleyeyim Tck ya giren suçlara davayı savcılık açar. siz mahkemeye gider dava açarsanız ticari anlaşmazlık olarak değerlendirilir ve o bölümüne bakılır. kimse durumdan vazife çıkarmaz ve şirket ceza almaz. Bu şirketlerin yaptığı ticari faaliyet değil DOLANDIRICILIKTIR. Önce bunun adını koyalım....SONRA. yazacağını bir dilekçeye açıklayıcı belgelerinizi (olayı net anlatan fatura vb) ekleyip bulunduğunuz yerin savcılığına teslim edin...BU KADAR.....SAVCI NE YAPAR? savcı elinizdeki belgelerden yola çıkarak ve kendi araştırmasından sonra suç oluştuğuna kanaat getirirse ki bu kadar şikayetçi insan var. İddianame yazar ve ilgili mahkemeye gönderir. değişik illerden konu hakkında gelen davalar birleştirilip Şirketler hakkında mahkeme yapılır suçlu bulunurlarsa ceza alırlar. o da 2 yıl olması lazım :) . buraya kadar sizi bağlayan bir durum yok mahkemeye ister gidin ister gitmeyin .çünkü kamu davası dır siz katılan olursunuz en fazla.dava sonuçlanıp şirketler ceza alır veya beraat eder.Mahkeme sonucu size yazı ile bildirilir.Siz bu olaylar içerisinde beş kuruş ödemezsiniz dosya falanla da uğraşmazsınız. Elinize gelen mahkeme kararından sonra eğer temyiz süreci yok ise dava kesin sonuçlanmış ise. o kararı alıp Asliye hukuk mahkemesine alacak davası açar elinizdeki mahkeme kararı geçerli bir belge olduğu için büyük ihtimalle davayı kazanırsınız.Dava açmak sanıldığı gibi meşakkatli bir iş değildir bir dilekçe yazar 150 tl gibi dosya masrafı verir mahkeme gününü beklersiniz.mahkemeyi kazanırsanız alacağınızı faizi ile birlikte geri alır ve ayrıca güncel 750 tl olması lazım avukatlık ücretinide size karşı taraf öder.
Ama insanlar ceza davasından sonra zaten karşı tarafın bir iki yıl ceza aldığını görünce yüreğine su serpilir bir iki yıl önce ödediği 10 20 tl için tekrar mahkemeye gitmez. Karşı taraf 2-3 yıl ceza alır 1- 2 yıl yatar ve paraların üzerine de yatar...OLAY BU siz bunu yapmayın hem paranızı hemde fazladan 750-1000 tl avukatlık paranızı alın afiyetle yeyin. Hatta sanırım maddi manevi tazminat davası da açabilirsiniz.
Dolandırıcılık
Madde 157- (1) Hileli davranışlarla bir kimseyi aldatıp, onun veya başkasının zararına olarak, kendisine veya
başkasına bir yarar sağlayan kişiye bir yıldan beş yıla kadar hapis ve beşbin güne kadar adlî para cezası verilir.
Nitelikli dolandırıcılık
Madde 158- (1) Dolandırıcılık suçunun;
a) Dinî inanç ve duyguların istismar edilmesi suretiyle,
b) Kişinin içinde bulunduğu tehlikeli durum veya zor şartlardan yararlanmak suretiyle,
c) Kişinin algılama yeteneğinin zayıflığından yararlanmak suretiyle,
d) Kamu kurum ve kuruluşlarının, kamu meslek kuruluşlarının, siyasi parti, vakıf veya dernek tüzel kişiliklerinin araç
olarak kullanılması suretiyle,
e) Kamu kurum ve kuruluşlarının zararına olarak,
f) Bilişim sistemlerinin, banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle,
g) Basın ve yayın araçlarının sağladığı kolaylıktan yararlanmak suretiyle,
h) Tacir veya şirket yöneticisi olan ya da şirket adına hareket eden kişilerin ticari faaliyetleri sırasında; kooperatif
yöneticilerinin kooperatifin faaliyeti kapsamında,
i) Serbest meslek sahibi kişiler tarafından, mesleklerinden dolayı kendilerine duyulan güvenin kötüye kullanılması
suretiyle,
j) Banka veya diğer kredi kurumlarınca tahsis edilmemesi gereken bir kredinin açılmasını sağlamak maksadıyla,
k) Sigorta bedelini almak maksadıyla,
İşlenmesi halinde, iki yıldan yedi yıla kadar hapis ve beşbin güne kadar adlî para cezasına hükmolunur. (Ek cümle:
29/6/2005 – 5377/19 md.; Değişik: 3/4/2013-6456/40 md.) Ancak, (e), (f), (j) ve (k) bentlerinde sayılan hâllerde hapis
cezasının alt sınırı üç yıldan, adli para cezasının miktarı suçtan elde edilen menfaatin iki katından az olamaz.
 
Son düzenleme:


Üst Alt