Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom hat sahibi ismi değişikliği

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom hat sahibi ismi değişikliği
Günümüzde iletişim çağına geçiş ile birlikte hem telefon hem de internet kullanımlarında artış olmuştur. Özellikle cep telefonları artık herkesin hayatında ihtiyaç olarak yerini almaktadır. Cep telefonları ile beraber birtakım terimler de artık hayatımıza girmiştir. Cep telefonu hattı, cep telefonu hat sahibi ve hat sahibi değişikliği gibi terimler bunlardan bazılarıdır. Biz de sizler için hat sahibi değişikliği, Vodafone hat isim değişikliği nedir ve nasıl yapılır, Turkcell hat sahibi değişikliği nedir ve nasıl yapılır gibi konuları derledik.

Öncelikle hat sahibi kullandığı cep telefonu ile beraber kendi hattına sahip olan kişidir. Ayrıca hat sahibi değişikliği yapabilmek mümkün olan bir durum olarak karşımıza çıkmaktadır. Hat sahibi değişikliği kapsamında ülkemizde yer alan popüler ve başarılı operatörlerden olan Vodafone ve Turkcell pek çok konuda olduğu gibi yine bu konuda da hizmet verdiği müşterilerine yardımcı olmaktadır.


Vodafone Hat İsim Değişikliği
Ülkemizde yer alan telefon operatörlerinden bir tanesi olan Vodafone, hat isim değişikliği konusunda birtakım uygulamaları mevcuttur. Öncelikle Vodafone hat isim değişikliği kapsamında bu değişikliği yapmak isteyen kişi ya da kişilerin Vodafone iletişim noktalarında yer alan cep merkezlerine gitmeleri gerekmektedir. Daha sonra hat isim değişikliği yapma işleminin talebinin verilmesi gerekir. Bu noktada dikkat edilmesi gereken bu talep verilirken doldurulan formda yer alan bilgiler eksiksiz olarak doldurulmalıdır. Vodafone hat isim değişikliği ile ilgili olarak müşterilerine sunmuş olduğu hizmetler bunlarla sınırlı değildir. Aynı zamanda herhangi bir telefon numarasının kime ait olduğunu, hat isim değişikliği yapılıp yapılmadığını, eğer hat isim değişikliği yapıldı ise bu işlemin kim tarafından ve ne zaman yapıldığı gibi bilgileri de yine elde edebilirsiniz. Tüm bu ve buna benzer işlemler hem Vodafone +90 850 542 00 00 numaralı müşteri hizmetlerinden hem de Vodafone resmi internet sitesinden yapılmaktadır.

Tüm bunların haricinde ise yine bu ve buna benzer işlemler için Vodafone ailesinin iletişim noktalarında yer alan cep merkezlerine de başvuruda bulunabilir, Vodafone hat isim değişikliği işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Vodafone hat isim değişikliği konusunda aslında müşterilerin ve kullanıcıların şikayet ettiği bir konu bulunmaktadır. Bu konu Vodafone hat isim değişikliği yaparken kişilerden alınan ücrettir. Bu ücret 35 TL ile 55 TL arasında değişmektedir. Bu noktada dikkat edilmesi gereken unsurlardan bir tanesi ise aslında bu Vodafone hat isim değişikliği ücretlerini Vodafone belirlememektedir. Bu ücretleri ülkemizde yer alan BTK olarak bilinen Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu belirlemektedir. Dolayısıyla telefon operatörleri belirlenen ücretlerin dışına çıkamazlar. Tüm bunların haricinde ise Vodafone hat isim değişikliği konusunda yine dikkat edilmesi gereken bir diğer unsur ise eğer Vodafone numara taşıma işlemi ile gelindiyse devir işlemi sırasında yine aynı ücret ödenerek hattın devri alınabilmektedir.



Turkcell Hat Sahibi Değişikliği
Turkcell müşterilerinin merak ettiği konulardan bir tanesi olan kendi isimlerine kayıtlı olan hattı başka birisine devretmek konusuna Turkcell açıklık getirmiştir. Bu noktada kişinin yapması gereken hattını kime devretmek istiyor ise onunla beraber Turkcell ailesinin iletişim noktalarına gitmesidir. Daha sonra yetkili kişiler hattını devretmek isteyen kişiden kimlik, hattı üzerine alacak olan kişiden ise abonelik belgeleri istemektedir. Abonelik belgeleri nüfus cüzdanı (ya da ehliyet, öğrenci ise öğrenci belgesi, pasaport, avukat ise avukat kimlik belgesi, evlilik cüzdanı, sarı basın kartı, KKTC kimliği, hakim ya da savcı ise hakim/savcı kartı) gibi belgelerden oluşmaktadır.

Tüm bu unsurların yanı sıra ise eğer hattını devreden kişi faturasız hat olarak devrediyor ve fakat hattı devralacak kişi hattı faturalı bir hatta çevirmek istiyor ise bu noktada yalnızca nüfuz cüzdanı yetmemektedir. Nüfus cüzdanının yanında ayrıca faturalı hattı devralacak olan kişinin adına kayıtlı olan geçen son iki aydan birisine ait bir fatura bulunmalıdır. Turkcell hat sahibi değişikliği konusunda yine merak edilen konulardan bir tanesi olan hat değişikliği yapılmış olan karttaki bilgilerin güncellenmesidir. Bu noktada yine Turkcell müşteri memnuniyeti adına kişilere hat değişikliği yapılmış ve hat sahibi olmasalar bile bilgilerini güncelleme olanağı sunmaktadır. Kişinin hesabına tanımlanmış olan hattın sahibi olmasa bile o hatla ilişkili işlem yapmak istediğinde hattın kullanıcısı olduğunu belirtmesi yeterli olmaktadır. Daha sonra ise gerekli uygulamayı ya da işlemleri rahatlıkla gerçekleştirebilir.



Tüm bu detayların haricinde ise herhangi bir telefon numarasının kime ait olduğunu, hat isim değişikliği yapılıp yapılmadığını, eğer hat isim değişikliği yapıldıysa bu işlemin kim tarafından yapıldığı gibi bilgileri de yine elde edebilirsiniz. Tüm bu ve buna benzer işlemler hem Turkcell ailesinin 0532 532 00 00 numaralı müşteri hizmetlerinden hem de Turkcell resmi internet sitesinden yapılmaktadır. Turkcell hat sahibi değişikliği konusunda yine aynı şekilde müşterilerin ve kullanıcıların şikayet ettiği bir konu bulunmaktadır. Bu konu Vodafone hat isim değişikliği yaparken olduğu gibi Turkcell hat sahibi değişikliği için de kişilerden alınan ücrettir.



İşte bu konuda bazı unsurları belirtmekte yarar vardır. Faturalı bir hattı devir alan kişi, devir işlemleri için başvurduğu ve gerekli formu imzalamış olduğu tarihten itibaren daha faturaya dönüşmemiş haberleşme hizmetleri ile ilişkili olarak ücretleri ödemekle yükümlüdür. Bu ücretler hem abonelik hem de ek hizmetlere ilişkin olan ücrettir. Ek hizmetlere ilişkin olan ücretler arasında roaming, kampanya ya da tarife/paket erken iptal etme işlemi ücreti, gecikme faizi ücretleri gibi ücretler bulunmaktadır. Yine aynı zamanda bu işlemlerden doğan devir masrafları hattı devralan kişi tarafından ödenmektedir. Devir masrafları arasında ise TGM ruhsat ücreti ve TGM kullanım ücretleri gibi ücretler yer almaktadır.

Avea (Türk Telekom) Hat Sahibi Değişikliği
Avea yani Türk Telekom hat sahibi değişikliği işlemi için Avea iletişim merkezine başvurmanız gerekmektedir. Bu işlem için herhangi bir ücret talep edilmemektedir.
 
TheNightMare.

TheNightMare.

Moderator
:tşk:
 


Üst Alt