Doğuş Pertez
Admin
Topkapı Kebabı
150 gr kuzu etinden kabaplik kiyma
1 Parça kuzu bonfile
1 Çorba kasigi rendelenmis kasar peyniri
1 Çorba kasigi entepfistigi
3-4 Dilim pastirma
Süslemek için :
1 Adet domates
2 Adet sivribiber
1 Adet sogan
1 Çorba kasigi dövülmüs antepfistigi
Hazırlanışı
1 Parça kuzu bonfile
1 Çorba kasigi rendelenmis kasar peyniri
1 Çorba kasigi entepfistigi
3-4 Dilim pastirma
Süslemek için :
1 Adet domates
2 Adet sivribiber
1 Adet sogan
1 Çorba kasigi dövülmüs antepfistigi
Hazırlanışı
- Biçakla çekilmis kiymayi sise sarilacak sekilde düz bir zemine yayin.
- Üzerine rendelenmis kasar peynirini, pastirmayi ve antepfistigini yerlestirin.
- Sisin üzerine hazirladiginiz kiymayi normal kebap sarar gibi sarin.
- Kuzu bonfileyi ince seritler halinde (ip gibi olacak) kesip, sise sardiginiz harcin üzerine dolayin.
- Kömür izgarada pisirin.
- Domates ve sivribiberi dilimleyip, servis tabagina alin.
- Izgarada pisen sisi de ekleyip, servis yapin.