TOKİ, Trabzon'da gelir düzeyi düşük vatandaşlar için konut yapacak

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
TOKİ, Trabzon'da gelir düzeyi düşük vatandaşlar için konut yapacak
Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Toplu Konut İdaresi(TOKİ)'nin Trabzon'da gelir düzeyi düşük vatandaşlar için 172 adet yeni konut yaptırma kararı aldığını belirtti.
Vali Kızılcık, Valilik B Toplantı Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, ildeki bazı hizmetlere ilişkin açıklamalarda bulundu. TOKİ'nin Trabzon'da kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında hak sahiplerini konutlar yaptığını hatırlatan Kızılcık, onun dışında Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü ile TOKİ arasında imzalanan protokol ile uygulamaya konulan "Sosyal Konut Projesi" kapsamında da konutlar yapıldığını dile getirdi.

TOKİ'nin bu çerçevede daha önce gelir düzeyi düşük vatandaşlar için Trabzon'da 224 konut yaptığına değinen Kızılcık, 172 adet yeni konut yapımı için de dün ilana çıkıldığını söyledi. Söz konusu konutlar için bir ay süreyle taleplerin alınacağı bilgisini veren Kızılcık, taleplerin alınmasının ardından daha sonra belirlenecek bir tarihte kura çekimi yapılacağını ifade etti.

Konutların Bahçecik Mahallesi'nde yapılacağını belirten Vali Kızılcık, daha önceki konutların aksine 172 konut için sadece il merkezinde oturan gelir düzeyi düşük vatandaşların başvuruda bulanabileceğini kaydetti.

Başvurulu şartlarına ilişkin ilanın valilik sitesinde yayınlandığını anlatan Kızılcık, şartları tutanların 4 Nisan 2012 tarihine kadar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na müracaat edebileceklerini bildirdi.

SOSYAL YARDIMLAR

Açıklamasında ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik yapılan sosyal yardım faaliyetlerine de değinen Vali Recep Kızılcık, 60 bin 746 vatandaşa 9 milyon 792 bin civarında ayni ve nakdi yardım yapıldığını söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın ödenekleri ile çalışma çağındaki insanları istihdama yönelik projeler de yaptıklarını anlatan Kızılcık, İŞKUR ve diğer kurumlarla yaptıkları işbirliğiyle de iş dünyasının ihtiyacı olan nitelikte elemanlar yetiştirmek için de projeler hazırladıklarını kaydetti.

Çalışma yaşı ve gücünde olanların bu şekilde kendi alın terleri ile evlerine ekmek götürmelerine imkan sağlandığını ifade eden Kızılcık, engelli ve hasta gibi dezavantajlı konumda olanlara da gerekli sosyal ve sağlık yardımlarının yapıldığını belirtti.

Tüm bu çalışmaların sosyal devlet olmanın en güzel örnekleri vurgu yapan Vali Kızılcık, son yıllarda Türkiye'de sosyal devlet uygulamalarını öne çıktığı bir dönemin yaşandığını ve bundan da büyük mutluluk duyduğunu sözlerine ekledi. kaynak . zaman
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

yavuzkaraca
Cevap
1
Görüntüleme
361
>Pessimistic.
Usta Şirin
Cevap
0
Görüntüleme
615
Usta Şirin
Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
409
Haydar


Üst Alt