TB2L Transfer Dosyası 2evirdi

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
TB2L Transfer Dosyası 2evirdi
Sevgili Basketbol severler İlk yazımda 1.lig yolunda iddialı takımların kurdukları kadrolar , belirledikleri coachlar ve bu takımlar ile ilgili düşüncelerimden bahsetmiştim.Bu sefer ki yazımda ise Play Off ve küme düşmeme mücadelesi veren takımlar hakkındaki yorumlarımı sizlere aktaracağım.
VESTEL SPOR:Tüm basketbol camiası gibi bende Uzun yıllardır Vestel Sporun ,ne zaman doğru bir coach ile çalışacağını merakla bekledim durdum .Fakat artik emininki Vestel Spor da , bu coach seçimleri coachlarin cv sine bakılarak yapılmıyor veya yapılamıyor!orası karışıkJGeçtiğimiz yıllarda bırakın basarisini ,takim dahi calistirmisligi olmayan Murat Polat ile anlaştılar.Açıkçası o bütçe ve o kadroyu Murat Polat’a emanet etmek ne kadar doğru,ne kadar mantıklı göreceğiz .umarım Murat Polat performansı ile beni ve tüm basketbol severleri yanıltır.
Öncelikle iç transferde Emre Ozpulat ile anlaşarak bence en önemli transferi yaptılar.Emre geçtiğimiz sezon gösterdiği performans ile bence hedef takımlarda , önemli rollerde görev alabileceğini herkese gösterdi.Geçtiğimiz
Sezondan İbrahim Senalp ,Eren Ocakturk ve Furkan Buğra Bingolbali da bu sene kadroda tutuldu.Dış Transferde ise geçtiğimiz sene hemen hemen hiç oynamayan 3 oyuncu, Center Cihan Mumcuogullari (Mersin Bs Bld),Off Guard ve Point Guard pozisyonlarında oynayabilen Cihan Amasyalı (Beykoz),Forvet Ufuk Yanar (Trabzonspor) ile anlaşıldı.Bu oyuncuların haricinde ligin kaliteli Guardlarindan ,Rahim Rizvanoglu (Tofas)ve geçtiğimiz sene Bornova Bld takımında görev alan Point Guard Sercan Topçu ve önceki senelerde de Vestel Spor formasıyla izlediğimiz Power Forvet Okan Ozpamir ile anlaşıldı
Açıkçası dikkatli bir coach secimi ve daha dikkatli oyuncu seçimiyle Final Four mücadelesi veren bir takim kurulabilirdi diye düşünüyorum.Vestel Spor kendi grubunu 4-7 arasında bitirecektir.Daha ileri gitmeleri supriz olur.
GELISIM KOLEJI:Geçtiğimiz sezon açıkçası çok basarili olan Cüneyt Kendirci ile yola devam ederek bence çok doğru bir karar alan Gelişim Koleji,Geçtiğimiz yıllara oranla daha geniş rotasyonlu bir kadro oluşturdu ve hedefi Final Four olarak belirledi. Fakat geçtiğimiz sezon ki başarılarının daha ötesine gideceklerini hiç sanmıyorum.İç Transferde ligin kalburüstü Point Guardlarindan Buğra Gacamer ,Off Guard ve Forvet Erhan Kocamış ,Off Guard Mert Eken,Forvet Ercan Nalbantlar ,Center Barbaros Bozkurt ile anlasan Gelişim Koleji Dış Transferde ise geçtiğimiz sezon İstanbul TED Kulübünden Point Guard Ali Doğal Demirok ,Eski oyuncuları Power Forvet Recai Ozturk(Trabzonspor),Forvet ve Power forvet pozisyonlarında oynayabilen Kıvanç Dinler (Bursa Basket ve Final Gençlik)ve ayni Porsiyonlarda oynayabilen Orbay Kaya(Pamukkale) ile anlaştılar.
Gelişim Kolejinin doğru seçilen bir Yabancı oyuncu ile kendi grubunu 4-7 içinde bitireceklerini düşünüyorum.
FMV ISIKSPOR: Coach konusunda nokta atış yaptılar diyebiliriz .Isikspor için Mustafa Aksoy çok doğru bir tercih diye düşünüyorum.ligin supriz ekiplerinden biri olacaklarını şimdiden söyleyebilirim. Çok can yakacakları kesin.
Fmv Isikspor iç transferde Off Guard İrfan Oztel ,Off Guard ve Point Guard Onur Sonsirma ve Genç İbrahim Beyazıt ile anlaştılar.Dış Transferde ise Center Ahmet Şerafettin Birgen (Çanakkale Bld),Point Guard Ahmet Lütfi Demirhan(Çanakkale Bld),Power Forvet Adnan Sevda(Uşak Bld),Forvet Özcan Sürücü(Gelişim Koleji),Point Guard Cemal Bayraktar(Antalya Bs Bld),Power Forvet Osman Sarisoy(Genç Banvitliler-Erdemir)ve Forvet Gökhan Itak (Düzce Gençlik) ile sözleşme imzaladılar.
Geçtiğimiz sezona göre daha kısıtlı bir bütçe ile bu sezona giren Fmv Isikspor ,bence kendi grubunu 3-5 içinde bitirecektir.ligi de ilk sekiz içinde bitireceklerini düşünüyorum.
AKHISAR BLD :Uzun yıllardır Zafer Aktan ile çalışan Akhisar Bld sonunda 2.lige yükselmeyi basardı.Açıkçası coach konusunda söyleyebileceğim bir şey yok bu ligde head coach olarak da tecrubeside yok. umarım onun için basarili bir sezon geçer cidden çok ciddi bir kadro oluşturmuş durumda.
Akhisar Bld Bence bu sezon ligin çok ciddi anlamda ses getirecek takımlarından biri olacaktır.çok kaliteli ve doğru isimleri kadrolarına kattılar.İç Transferde Point Guard Aykut Karcığı ,Off Guard Batuhan Ali Peynirci ve Forvetler Murat Hisarkaya ve Furkan Vidinlioglu ile anlaştılar.Dış Transferde ise Ligin en dominant Guardlarindan biri olarak kabul edilen Levent Demirci(Aliağa-Beykoz),Tecrübeli Uzun Umut Görür(Erdemir),Power Forvet Erdinç Gül (Bornova Bld),Center Cağlar
Karabulut(Akçakoca-Bank Asya),Power Forvet Mustafa Arslantas(G.Antep Bs Bld.) ve Off Guard ve Forvet Hilmi Cantopcu(Olin Gençlik)ile anlaşıldı.
Akhisar Bld nin 5-8 içinde ilk grubu tamamlayacağını düşünüyorum.
OPTIMUM TED KOLEJLILER:Selam Gökçe ile anlasan TED Kolejliler coach konusunda doğru secim yapan kulüplerden bir tanesi olarak göze çarpıyor.Özellikle uzun vadeli bir çalışma ile Selam Gökçenin TED Koleji tekrar hakettigi yer olan 1.lige taşıyacağına eminim.
İç Transferde Geçtiğimiz sezondan sadece Point Guard Ziya Yarkanı tutan Optimum TED Kolejliler, Dış Transferde Tecrübeli Point Guard Kaan Memisoglu(Hacettepe),Power Forvet İbrahim Daloglu(Akçakoca Poyraz),Power Forvet Enes Yoldaş (Çanakkale Bld).Forvet Gürkan Isbirakmaz (Mülkiye)ve Ankara Basketten Off Guard ve Forvet Mehmet Ozdogan ,Off Guard ve Forvet Burak Erol,Center Uğur Can Aksoy ,Gökhan Yazicioglu ve İbrahim Özer Bassezgini kadrolarına kattılar.
TED Kolejliler çok acık bir şekilde geleceğe yatırım yapmayı hedeflemiş ve bu yıl orta sıralardan yukarı çıkamayacaklardır ama yinede coach farkları ile kendi gruplarında ilk 4-6 arasında kendilerine yer bulacaklarını düşünüyorum.
PAMUKKALE UNIV:Fırat Eser geçtiğimiz sezon ilk 2.lig deneyiminde açıkçası gayet basarili oldu. Bu yıl umarım bu basarîsini daha ileri goturur.
İç transferde Point Guard Yiğit Soydaş ,Center Goker Akcinar,Tecrübeli Power Forvet Serdar Unsur,Forvet Cahit Turan ve Power Forvet Serhat Doganay ile tekrar anlasan Denizli temsilcisi Dış transferde ise Off Guard Anıl Özer (Genç Telekom)Center Eyüp Aydogan(Düzce),Off Guard ve Forvet pozisyonlarında oynayabilen Volkan Başaran(Vestel)ve tecrübeli Pivot Kaan Isbileni kadrolarına kattılar.
Bence iyi bir Yabancı oyuncu secimi ile kendilerine bulundukları grupta 6-8 arasında yer bulacaklardır.Su an için daha ileri gitmeleri imkansız.
FINAL GENCLIK:Coach konusunda çok ciddi sıkıntı yasayacağını düşündüğüm takımlardan biride Final Gençlik takimi açıkçası Ali Ozbayin bu ligin ağırlığını ve kalitesini kaldırabileceğinden ciddi şekilde şüpheliyim.Fakat yinede düzgün organizasyonları ve Tecrübeli Genel Menajerleri Uğur Özmen ile Play Off mücadelesi vereceklerdir.
İç transferde Off Guard Gökberk Naldoven ,Power Forvet Baturay Yılmaz ,Point Guard Gökhan Şenol ,Forvet Erdem Güler,Point guard Erdem İlter Power Forvet Hüsnü Güler ile anlasan Final Gençlik ,Dış transferde ise Center Tolga Köklen (Erdedir-TED),Tecrübeli Off Guard Güven Esmer(Kepez Bld),Off Guard ve Forvet Tolga Bellioglu (Çanakkale Bld)ve Center Serkan Tanirgan (Bursa Basket) ile anlaştılar .
İyi bir yabancı oyuncu secimi ile gruplarını 6-9 arasında bitireceklerini düşünüyorum.
TENIS ESKRIM DAGCILIK:Yıllardan beri Berkan Barasin da destekleriyle 2.ligde tutunmayı başaran TED, bu sezon genç coach Adem Salıcı ile yola çıkıyor .Açıkçası önceki senelerde bu ligde sadece asistan coach olarak görev alan Adem Salıcı bu seviye için bana göre çok yetersiz.TED kulübün Büyük bir risk aldığı kesin ,Geçtiğimiz sezonlarda diğer takımlarda gösterdiği performanslar ile 2.ligde takim çalıştıracak tecrübe ve birikimde olduğunu düşünmüyorum.
İç transferde Point Guard Mehmet ve Forvet Nuri Baras ile tekrar anlasan TED gectigimiz sezonki kadrosundan
Off Guard ve Point Guard pozisyonlarında oynayabilen Sait Ay ,Center Fatih Eravci yi kadrolarında tuttular.
Diş transferde ise Power Forvet Musa Güneş(Yeni Nesil) ,Forvet Hakan Kursunoglu(Olin Gençlik),Off Guard Olcay
Ozkundilli(Bank Asya),Power Forvet ve Pivot Pozisyonlarında oynayabilen Volkan Kusoglu (G.Antep Bs Bld) ve Tecrübeli
Poker Forvet Faruk Rasta yit kadrolarına dahil ettiler. İyi bir yabancı secimi ile birlikte Plaj Of u yakalayabilirler tahminim kendi gruplarında 8-11 arasında bir derece elde edeceklerdir.
USAK BLD:Yıllardan beri yatırım yapıyorlar fakat Ozan Bulkaz yönetiminde en ufak başarıları dahi yok ama nedeni bilinmeksizin hala ayni coach ile yola devam etmekte ısrarcılar.Ozan Bulkazin bu sezonda elinde çok iyi bir kadro var ,fakat neler olacağını tekrar göreceğiz.Kesinlikle coach konusunda en yanlış seçimlerden birinide Uşak Bld yapmış durumda.
Uşak Belediye,geçtiğimiz sezon da kadrosunda bulunan Point Guard ve Off Guard Pozisyonlarında oynayabilen Esat Sinanoglu, Forvet Altan Çetinkaya,Point Guard Egemen Arıkan, Forvet Miraç Erol, Forvet Hüseyin Dikkaya,Pivot Can Mızrapoğlu ile bir tekrar sözleşme imzaladı.
Dış transferde ise Power Forvet Ismail Esmeray(Trabzonspor),Forvet Gürol Karamahmut(Mersin Bs Bld),Power Forvet Alperen Kalaycioglu ile anlaşıldı.
Uşak Bld sinin kadrosuna baktığımızda bence önemli isimler yer alıyor .Fakat yıllardan beri yaşanan maddi sorunlar ve coach secimi yüzünden üst sıralardan hep uzak kaldılar .Açıkçası ligimizde böyle takımları görmek istiyoruz diyemeyiz.Uzun yıllardır Ödemelerde ciddi sıkıntılar yaşanıyor.Tbf umarım bunun önlemini ilerleyen yıllarda alır.Geçtiğimiz sene küme düşmekten zor kurtulan Uşak Bld, bu yılda grubunda kümede kalma savaş verecektir.Benim tahminime göre gruplarında 9-11 mücadelesi vereceklerdir. .
YESILYURT:Coach konusunda geçtiğimiz sene ciddi sıkıntılar yasayan Yeşilyurt Spor kulübü bu yıl ellerindeki imkanlar ölçüsünde ligin genç ama tecrübeli coachlarindan Ganim Talay ile anlaştı.bence ellerindeki imkanlar ölçüsünde çok doğru bir tercih yaptılar.
Uzun yıllardır altyapısından yetiştirdiği oyuncularla oynamaya alışkın olan Yeşilyurt Spor Kulübü, bu sezon iç transferde sadece gectimiz yıllarda da kadroda görev alan ve takim kaptanlığını da yapan Power Forvet Atalay Uysal ve genç forvet Kaan Atikir ile anlaşmaya vardı.
Dış transferde ise Optimum TED Kolejlilerden Center Deniz Tunca ,Mülkiyeden deneyimli Center Engin Elhan,İstanbul TED kulübünden Off Guard Onur Cumhur Aksoy,Final Gençlik ten Forvet Can Uzun,Kepez Bld sinden Erman Buyukbayrak ,
Fenerbahçe Genç takımından Center Murat Kaçar,Itu den Point Guard Suacan Piksin ve ligin kaliteli Guardlarindan Admir Aziz Kaani kadrolarına kattılar.
İyi bir yabancı secimi kümede kalıp Play Off u zorlayacaklarını düşünüyorum tahminim ligi 8-11 arasında bitireceklerdir.
ORMAN GENCLIK:Coach olarak Serhan Aydanarig ile anlaşarak Genç bir coach ile yola cıktılar.Genç coach Serhan Aydanarig ,İzlediğim hazırlık müsabakalarında genç, çok mücadeleci ve tecrübeli oyuncuları birleştirerek iyi bir takim oluşturacağı sinyallerini verdi. Coach konusunda genç Pozitif katkı alacakları bir coachlari var diyebiliriz.
İç transferde Point Guard Emre yavuklu,Power Forvet Ferhat Çelik ,Off Guard Hasan Karabulutla bu sezonda anlasan Ormanspor dış transferde Center Akçakoca Poyraz Spor dan Ferit Deniz,Optimum TED Kolejlilerden tecrübeli Forvet Özgür Adiguzel,geçtiğimiz sezon Ankara Basket takımında izlediğimiz Power Forvet Murat Yılmaz ile Forvet Ertun Bozkurt,Mülkiye den Off Guard Oguzhan Nalbant ,Hacettepe’den Point Guard Emrah Karatası kadrolarına kattılar.
Oyunculara tek tek bakıldığında çok ciddi fark yaratacak isimler göze carpmasada bence iyi bir kadro oluşturuldu.
Geçtiğimiz senelere göre ciddi transferler yaptılar bence ligin supriz takimi olacaklardır. Orman Gençlik için Play Off a girmek ciddi basari sayılır benim tahminim ligi 7-10 arasında tamamlayacakları.
GENC BANVITLILER:Banvit Basketbol Kulübü A takıma oyuncu vermek üzere bu pilot takim projesini uygulayalı yıllar oluyor fakat ben daha bu organizasyondan A takımda ciddi sureler alacak bir tek oyuncu bile yetiştiğini görmedim.bilen varsa herkesten özür dileyeceğim.Sanırım bu denli düzgün bir organizasyondan oyuncu çıkmamasının en büyük nedeni coach
Seçimleri, yıllardır bu kulüpte çalışan Ahmet gürgen maalesef çok yetersiz kalıyor.Bu kadar yatırım karşılığında hiç oyuncu çıkmaması üzücü doğrusu.
Genç Banvitlilerin kadrosuna bakarsak geçtiğimiz sezon yapılan revizyondan sonraki genç kadrosunu koruyor diyebiliriz.Sadece dış transferde Fenerbahçe Ülker den Forvet ve Power Forvet Pozisyonlarında oynayabilen Aydın Okçu yu kadrolarına dahil ettiler.Kadrolarında Sertay Gürsu gibi bir skorer bulunan Genc Banvitlilerin hedefi bence geçtiğimiz sezon bu ligde tecrübe kazanan Şafak Edge yi ilerleyen yıllar için A takim hazırlamak olacaktır.
GENC TELEKOM:Bu sezon, Yıllardır kendi bünyelerinde çalışan Timuçin Merici Head Coachluga getiren Türk Telekom’un Pilot takimi Genç Telekom bu sezon ha kapandı ha kapanacak derken lige girdi.geçtiğimiz sezon çok basarili maçlar çıkartan Genç Telekom’un bu sezon nasıl bir kadroyla gireceği merak konusu tek bildiğim dış transferlerde Tofas dan Power Forvet Gökhan Karabiyigi kadrolarına kattıkları.
AKCAKOCA POYRAZ:Geçtiğimiz sezon çok iyi bir kadro kurmalarına rağmen,hem coach tercihleri hem de maddi yetersizlikler sebebiyle çok basarisiz oldular.Bu sezon Head Coach luk görevine Tolga Esenci’yi getirdiler.Açıkçası elinden geleni yapacağını düşünüyorum.Uşak Bld için söylediğim sözleri Akçakoca Poyraz içinde düşünüyorum açıkçası maddi yetersizlikleri ve düzensiz kulüp yapıları ile 2.ligden bu sezon düşeceklerini düşünüyorum.Tahmin 11-12 lik için mücadele edecekleri yönünde.
DUZCE GENCLIK:Hakan Kocakurtu head coachluk görevine getirdiler fakat hala transferde attıkları bir adim göremiyorum.
Büyük olasılıkla kendi gruplarında küme düşecek 2 takımdan biri olacaklardır.
PERTEVNIYAL:Her zaman ki Efes Pilsen Pertevniyal Spor Kulübü ile anlaşmalı olarak Pilot takim uygulamasına bu sezon da devam ediyor.Geçtiğimiz sezon Genç kadrolarına, 2 cifte lisans takviyesi ile iyi isler yapan Pertevniyal bu sezonda 8-10 arasındaki yerini alacaktır.
İBB:2.Ligin yeni ekibi coach olarak geçtiğimiz sezon basarili bir grafik çizen İlker Salman ile tekrar anlaşmaya vardı.Bence eldeki imkanlar ölçüsünde en iyi coach ile anlaşmaya vardılar.
IBB iç transferde geçtiğimiz sezon ki kadrosundan Tecrübeli Off Guard Erdem Bilmen ve Genç Uzun Serhat Tasdelen ile anlaşmaya vardı.Dış Transferde ise Beykoz dan deneyimli Power Forvet Ege Taspinar ,Yeni Nesil den Off Guard Mehmet Yıldızhan,Akçakoca dan Point Guard Sezgin Eriş,Tuzla Bd den Forvet Doğan Deniz Yiğit ve Power Forvet Enis Bayrak ,Final Gençlik ten Turgay Tatlı yi kadrolarına dahil ettiler.
Eğer Yabancı oyuncu seçiminde çok doğru bir oyuncu seçip ara transferde de takıma takviye yapamazlarsa asansör takim olma ihtimalleri çok yüksek .benim tahminime göre ligi 10 -12 arasında bitireceklerdir.
YENI NESIL:Coach olarak geçtiğimiz sezon geçtiğimiz senelerde Beykoz Spor Kulübünde Genel Menajerlik görevinde bulunan Burçin Badem ile tekrar anlaştılar.Geçtiğimiz sezon coachlukta Genel Menajerlik görevlerine nazaran daha basarili bir görüntü çizen Burçin Badem bence bu sezonda Yeni Nesil Spor Kulübü için en doğru coach adayıydı.Bence doğru secim yaptılar.
Dış Transferde Akçakoca dan Power Forvet Emirhan Turan,Mülkiyeden Power Forvet Kaan Göğüs,Bursa Basket ten Off Guard Berkan Dizici,Bank Asya Çırağan Kolej den Center Cihan Akalın,Efes Pilsen Genç takımından Fırat yavuz,Beykoz Spor kulübünden Off Guard Tolga Beritan ile Power Forvet Candar Yılmaz , Mülkiyeden Doruk Keskin ile anlaşıldı.Bu transferlerin haricinde 2.ligin en kaliteli Point Guardlarindan Mustafa Gucyetmez(Tofas) ve tecrübeli Forvet Tufan Aktulgali(Bank Asya)ile de anlaşma noktasına gelindiğini öğrendim.Uzun rotasyonlarında ciddi şekilde yetersizler. Bence iyi bir Amerikalı(duyduğuma göre Geçtiğimiz sezon Beykoz da oynamış olan Dominik Kırk ) ve İyi bir Power Forvet ile bu sezon çok supriz sonuçlara imza atabilirler.Yeni Nesil kendi grubunu 7-10 arasında bitirecektir diye düşünüyorum.
Yunanistan temsilcisi Panathinaikos, Gomelsky Cup finalinde karşılaştığı CSKA Moskova’yı 78-72 mağlup etti. Bu sonuçla Panathinaikos şampiyonluğa ulaştı.
Panathinaikos’da Nikola Pekovic 22 sayı, 5 ribaundluk performans sergilerken maçın da yıldızı oldu.
Karşılaşmaya hızlı başlayan ve skoru 11-2’ye getiren Panathinaikos, üstünlüğünü koruyamadı ve ilk periyot 17-17 eşitlikle tamamlandı. Soyunma odasına 2 sayılık avantaj ile önde giren Panathinaikos, son 10 dakikaya da 61-55 üstün girdi. Yunan ekip mücadeleden de 78-72 galip ayrıldı.
Panathinaikos’da Pekovic dışında Vassilis Spanoulis 17 sayı, 4 ribaund, 3 asist ile galibiyette önemli rol oynarken, Kostas Tsartsaris 16 sayı, Drew Nicholas 9 sayı, Dimitris Diamantidis ise 6 sayı- 6 ribaund ve 5 asist ile mücadele etti.
CSKA Moskova cephesinde Trajan Langdon 17 sayı ile takımının en skorer oyuncusu olurken, J.R Holden 14 sayı, 3 ribaund, Kurbanov 9 sayı, Radenovic ise 8 sayı ile maçı tamamladı.
 


Üst Alt