Tarihte bugün 5 mart

Sponsorlu Bağlantılar

rzgzm

rzgzm

Üye
    Konu Sahibi
Tarihte bugün 5 mart
05 Mart 1966
Millet Meclisi Seçim Kanunu tasarısı çıkıncaya kadar resmi tatil günleri de dahil olmak üzere devamlı çalışma kararı almıştı. Bu karar üzerine1966 yılı bugün toplandı. Kayseri Milletvekili Feyyaz Köksal'ın , Kayseri Milletvekili Profesör Turhan Feyzioğlu'na, "Anası babası belli değil" demesi üzerine, 'liler ile AP'liler sille tokat birbirlerine girdiler. Malatya Milletvekili Hamit Fendoğlu'nun elinde beyaz saplı, şiş veya bıçak olduğu tahmin edilen bir cisim görüldü. 'deki bu kavga sırasında 'li iki milletvekili yarandı. Başbakan Demirel Seçim Kanunu'nun çıkarılmasına her şeye karşın kararlı olduklarını açıkladı.

05 Mart 1969
Balıkesir'de Akbaşlak köyü muhtarı "aminli düğün tüzüğü" hazırladı ve mevlit okutmayan damatlara ceza kesileceğini açıkladı.

05 Mart 1971
Amerikalı 4 asker 'da THKO militanlarınca kaçırıldı. Örgüt gazetelere gönderdiği bildirisinde kaçırma esnasında yakalanan bir arkadaşlarının bırakılmasını ve Amerikalılara karşı fidye istedi. Bir gün sonra Amerikalıları kaçıranların ODTÜ'de saklandıkları duyumu üzerine üniversiteye polis baskını yapıldı. Erdal Şener adlı öğrenci ölürken 32 kişi de yaralandı. 2 bin ODTÜ öğrencisinin ifadesi alında ve 24 öğrenci tutuklandı. İnönü'nün 'li parlamenterlere "ODTÜ baskını konusunda hükümeti desteklemeliyiz" dediği öğrenildi.Kaçırılan Amerikalı askerler 8 Mart'ta THKO militanları tarafından serbest bırakıldı.

05 Mart 1977
Suudi Arabistan'da yaptığı bir kaza sonucu iki kişinin bacağının kırılmasına neden olan li şoför, 300 bin lira para cezasına çarptırıldı, ancak bu parayı ödeyemediği için ayağını kırdığı kişilerin yanında ömür boyu köleliğe mahkum edildi. Dışişleri Bakanlığı ve Otomobilciler Federasyonu, şoförü kırtarmak için girişimler başlattı.
 
  • Beğen
Tepkiler: mısto61

Benzer Konular

Selim Baltaci
Cevap
0
Görüntüleme
269
Selim Baltaci
Selim Baltaci
Cevap
0
Görüntüleme
208
Selim Baltaci
Selim Baltaci
Cevap
0
Görüntüleme
314
Selim Baltaci
Baydırman
Cevap
0
Görüntüleme
259
Baydırman
Eren Değerli
Cevap
0
Görüntüleme
334
Eren Değerli


Üst Alt