Symbıan^3 ve nokıa n8 -son kez yazıyorum-

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ozggurr

ozggurr

Üye
    Konu Sahibi
Symbıan^3 ve nokıa n8 -son kez yazıyorum-
BU YAZI FORUMDA YAZDIGIM SON YAZIDIR...

N8'e yonelik elestirilerin basinda WEB browserdaki sorunlar... N8 benim cok sikayetci olmadigim ama sizin hic begenmediginiz sekilde WEB sitelerini gosteriyor. Flash filmlerin cogunu izletiyor, Film haricindeki gorsellerin hepsini destekliyor. Guncellenecek browser html5 destegi de verecek ve beklentilere gore yasanan mevcut sorunlar yasanmayacak...

N8'e yoneltilen baska bir soru RAM va CPU elestirisi...
Isletim sistemindeki anlik yavaslama ya da duraksamalarin CPU ya da RAM'dan kaynaklandigini savunan arkadaslar shell programlarindaki gorselleri bu cpu'nun oldukca akici olarak calistirmasini nasil aciklarlar? Ayrica Uzerinde kurulu butun programlari ayni anda acabiliyorken...

N8'e yoneltilen baska bir elestiri hiz..
Ilk firsatta bir video cekip baska bir ortamda yayinlayacagim, belki denk gelir gorursunuz, arayuzun hizi ile ilgili... Orda ne demek istedigimi anlarsiniz.

Nokia N8'i sahsen neden tercih ettim.
En onemli nedeni piyasadaki en guclu Kamera+GPU'ya sahip olmasi ve tabii ki mouse destegi idi..

Nokia N8'i neden begendim:
Bildigim ozelliklerinin disinda bir cok ozelliginin de oldugunu tecrube ettim...
Misal Fedata arkadasimiz demisti ki bir ara, HDMI cikisindan bahsediyorlar belki bende HD tv yok... Ben de boyle dusunuyordum sadece HD tv lere baglanir diye, meger tuplu tv'lere de baglanabiliyormus...
Bluetooth kulakligi 2 saat kullanip 12 saat sarj edecegimi saniyordum, 2 saat icinde sarj edip 3 hafta kullanabiliyorum.
Sadece Bluetooth mouse baglanir saniyordum, usb+radiyo frekans+bluetooth destekliyormus.
Ayni anda tek bir bluetooth aygit kullanilabiliyor saniyordum, ayni anda birden cok aygit destekliyormus.
OTG sadece memory stick baglanir saniyordum, onlarca usb alet baglaniyormus.

Nokia N8'in avukati gibi yaziyorum bazen neden? CEO olsam ya Nokia'ya:

Nokia N8'in problemli olanina denk gelmis sanssiz arkadaslarin hakli elestirilerini kesinlikle kabul ediyorum; web ve arayuz ile ilgili elestirilerin Nokia N8'in hele hele su anda sadece kendine has ozelliklerinin onune gecmesini ve haksiz bir sekilde muamele gormesini kabul etmiyorum. Nokia web browser nokia N8'in en zayif tarafi olmasina ragmen piyasada akilli telefon statusundeki onlarca telefondan kat kat daha iyi bu kotu haliyle. Benim kabul etmedigim konularin basinda FEDATA ve benzeri arkadaslarin bizim zaten belirttigimiz olumsuzluklari bizim yazmadigimizi iddia edip, benim forumdaki kullanicilari yanlis yonlendirdigim yonundeki iddialardir. Bu iddialarinda YALAN soylediklerini ve bilgiyi bilerek degistirdiklerini de gecmis tarihli yorumlarimi kendilerine okutup ispat ettim ve kendilerine ozur dilettim... Ben HTC forumlarinda yazmiyorum, Smybian^3 kullanicisi olarak Symbian^3 destek forumunda, N8 kullanicisi olarak Nokia N8 hakkinda yaziyorum. Yazdiklarimi destekleyen video ve gorsellerimi de sizinle paylasiyorum.

Nokia N8'in galerisine 4500 adet yuksek cozunurluklu resim koyup, ben bu resimleri calisma saatleri icinde verimli bir sekilde kullandikca, sorun yasamadikca neden N8'i ilk alan kisi olarak yanlis yapmisim duygusuna kapilayim, ben zaten bir ay icinde amorti ediyorum N8'e verdigim parayi, N8'in ozelliklerini kullanarak. Birisi cikip sen o yanlisi bastan yaptin ozgur beyy diyecek, ayni kisi seviyeli yazi yazmasini bilmiyor diye baska kullanicilara da asagilayici ifadeler kullanacak, ayni kisi daha da cok gerileceksin ozgur beyyy diyerek tehdit edecek ve bu yazismalarin hepsi Symbian^3 forumunda smbian^3 kullanicisina karsi Symbian^3 kullanicisi olmayan birisi tarafindan yapilacak...

Ben bundan sonra bu forumda FEDATA gibi arkadaslar yazdigi surece yazmayacagim. Bu yazim son yazimdir. Iki gun once ozur dileyip, ucuncu gun sacmaliklarina devam eden kisiler ne benden fayda gorur, ne bana fayda verir diye dusunuyor, hepinize sevgi ve selamlarimi iletiyorum.
 
  • Beğen
Tepkiler: gitarsist, fedata, mucaht ve 2 diğerleri


yesduncan

Üye
arkadaşlar iphone alanların çoğunda hastalık olmuş o telefon.
bende n8 kullanıyorum bir aydır ve her özelliğinden yararlanıyorum diyebiliyorum.
evet shell programını bende kurdum üstüne birde güzel bir menü yükledim şimdi yemede yanında yat gibi bişey oldu. zaten ses ve kamerasına diyecek bişeyim yok, şimdilşik diyeceklerim bu kadar:)
 

kufo

Üye
bende iphone4 ve N8 var hız ve ekran dışında N8 çok daha başarılı
 

batuone

Üye
saol güzel konu :oke:
 
fedata

fedata

Üye
seni n8 i savunma düşüncesinden vazgeçirebilmişsem ne mutlu bana özgür..benim özür dileme sebebim geçenlerde konunun sapmasında ötürüydü..biliyorm n8 ile ilgili olumsuzluklarını belirttin bunun için sonsuz tşkler fakat ben belirttiğimde neden kabullenmedin doğrusu anlamış değilim..eleştiriye açık olman lazım ki hatalarını fark edebilesin..hala tv ve OTG özelliklerinden bahsetmişsin..ben bu özellikleri kaç kez pekiştirdim kaz keç övdüm ya..bi telefonda olabilecek en mükemmel özellikler die kaç kez yazacam daha..kamera konusunda kaç kez pozitif eleştiri yaptm..özgür bir telefonu anlamak için illa kullanmak gerekmez.n8 video inceleme kısmına bi bakarsan ben n8 in zayıf noktalarını videonun hangi kısmında olduğunu yorumlarımla ifade ettim..burası bi forum sitesi ve herkes düşüncelerini paylaşacaktır..bende haklı düşüncelerimi paylaştım..ve okuyanlar umarım beni anlayacaklardır..ayrıca unutmaa senin yazmamana gerek yok ben artık bu bölüme yazmayacağım..ve n8 i de artık eleştirmeyeceğim..sonuçta haklısın burası senin platformun çünkü n8 i kullanan ve symbian ^3e sahip olanda sensin..umarım güncellemelerinizle telefonunuz inşallah daha farklı daha iyi bi boyut kazanır.nkianın eksikliklerinin hesabını senden soracak değilim ben sadece eleştirimi yaptm..ve herkes eleştiri hakkına sahip die düşünüyorum..
 
laplace06

laplace06

Üye
bu telefonun tüplü tvlere nasıl bağlandığını da belirtir misiniz lütfen
 
pcwolf

pcwolf

Üye
C75u tv kablosuyla heralde, modeli ezbere yazdım yanlış olabilir.
 
Trackmania

Trackmania

Üye
Ya dostum ben dedimki tarayıcısı bi yerde çalışmıyor basıyor basıyor olmuyor dedim de illa bu senın tleefonun çok kötü dmez ben N72 kullanıyorum sen düşün..bu mesajların hepsi bana yönelik..ben sana bişey demedim yok yere nie huzur kaçırayım.?
 

ihsndrmz

Üye
n8 kullanmadan sadece forumlardaki videoları izleyerek lütfen buraya yorum atmayın bu bölümün en sağlam adamlarından birini daha sizin yüzünüzden kaybettik . bende 3 haftadır kullanıyorum ve internetteki yazıların vs. hepsi iphone fanboylar tarafından yazıldığına inanıyorum çok tatmin edici hızı var.Önceden nokiadan dili yanmış insanlar gelip burda n8 yavaş kötü diyorlar arkadaşım eline aldın kullandınmıda .ok atıyon telefona özgür arkadaşım sen burdan ayrılma bizim daha senden alacağımız çok bilgi var bu telefona kurcaladıkça yeni şeyler ortaya çıkıyor .
 

desouza39

Üye
bende yaklasık 3 aydır n8 i takıp ediyorum. daha henuz alma fırsatım olmadı ama en yakın zamanda almayı düşünuyorum. kullanan kişileri takıp ettiğim kadarı ile internet tarayıcıısnın yavaş olduğu söyleniyor.
ama videoda Nokia N8 web tarayıcısı hız testi yapan videoda görülüyorki n8 gayet başarılı..yada bana öyle geliyor..
söylemek istediğim aceba kullanan arkadaslar n8 den internete girdiklerinde bu sekilde seri ve donmadan internete girebiliyolarmı.?

 

ihsndrmz

Üye
bende yaklasık 3 aydır n8 i takıp ediyorum. daha henuz alma fırsatım olmadı ama en yakın zamanda almayı düşünuyorum. kullanan kişileri takıp ettiğim kadarı ile internet tarayıcıısnın yavaş olduğu söyleniyor.
ama videoda Nokia N8 web tarayıcısı hız testi yapan videoda görülüyorki n8 gayet başarılı..yada bana öyle geliyor..
söylemek istediğim aceba kullanan arkadaslar n8 den internete girdiklerinde bu sekilde seri ve donmadan internete girebiliyolarmı.?

birazda sitenin flash içerğne bağlı ama bnm sadece donanimhaber ve frmtr girerken kasıyor buda normal pcde bile oluyor bi kaç kere dondu bi kaç saniye snra kendine geldi ne zamandır donma yapmadı sen git n8 kullanıcılarına sor eline al incele burdaki anti nokiacılara sorma
 

desouza39

Üye
haklısın galiba..
 
Esendağlı

Esendağlı

Üye
Bu n8 i Apple yapabilmiş olsaydı 2000 Tl den aşağı satmazdı
 
pcwolf

pcwolf

Üye
En az 2500tl isterdi:evet::sopa:
 

mcmfi

Üye
Ya çok iyi yazmışsın bende senin sevdiğin nedenlerden beğeniyorum n8 ama benim web browser herşeye çöküyor gıcıkoluyom hiçbişi yapamıyom hemen çöküyor
 

barisakkaya

Üye
Arkadaşım şahsen ben de yapılan yorumlardan dolayı sorunlu olduğunu düşündüm saçmaladım araştırmadan gittim blackberry 9800 torch aldım ve istemiyorum iadesini yaptıroyum şu an ve nokia n8 alacağım. i phone 2.000 tl vermek benm nazarımda saçma bir durum beğenisi ve parası benden farklı olanlar var tabiki de buna birşey diymem benim tek sezdiğim konu şu i phone insalarda masaya koayarım param var edasını sezdiririm herkese tavrı var o yüzden istesem de istemesem de i phone almam ayrıca nokia ne yaparsa yapsın hatalrını düzeltiyor 4*4 lük bir telefonu hiçbir firma yapmaz yoksa telefon alıcıya ulaştıktan sonra ne para kazanabilir ki :)
 
SilentOne

SilentOne

Üye
adam haklı yha
 
oyazici26

oyazici26

Üye
3 gündür telefona yazılımsal olarak yapılabilecek bütün işkenceyi yaptım.
son izlenimim: Bu sefer olmuş bu iş.
WLAN GPS desteği dâhil. 4/4lük.
3 hata yazıyorum:
1-mkv, avi,mp4 oynatıyor ama altyazı ekleyemiyor.
2-hoş ve yeterli sesini tek hoparlörden çıkartıyor.
3-öndeki mikrofonu elinizle kapatsanız bile arkadaki mikrofon otomatik devreye girip karşıya mükemmel kalitede ses iletiyor.
Olmaz kardeşim bu kadar da olmaz ki. Ayıp değil mi?
ha bir de artık bası arkadaşlar birkaç parmağıyla resim ufaltıp büyütemeyecekler karşımızda. onu da yapıyor. hem de 2 parmakla.

______________________________________________________________________
 
Apit"

Apit"

Üye
tşk...
 
okin

okin

Üye
arkadslar ben n8 kullanıcısıyım...o bahsettıgınız vıdeolar n8 e herhangı bırsey yuklenmeden cekılen ler...halıyle ya ovı den yada baska yerden program yuklenınce yavaslama ve kıtlenme cok oluyor...bu konudada 11.12 nın bı ust fw sı gereklı..bı cok n8 kullanıcısı bunu beklıyor su an...cunku servıs sadece var olan versıyonu tekrar guncellleyıp verıyor hepsı bu..ertesı gun cıhaz yıne aynı
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt