Yardım Status 7 hatası

Sponsorlu Bağlantılar

katreitalia

Üye
    Konu Sahibi
Status 7 hatası
Arkadaşlar gmd rom yüklerken çıkıyor bu hata. Twrp ve philz recovery ile deniyorum ama her ikisin de de romların yüklenmesine yakın error Status 7 hatası diyor ve yüklemiyor. Daha önceden bir çok rom yüklediğim halde böyle bir şey olmamıştı. Nasıl düzeltebilirim
 
Kadir Cem

Kadir Cem

Üye


Status 7 hatası nedir?
Status 7 aslında bir hata değildir. Recovery ile rom/mod (.zip) flaşlarken modun ve ya romun uygun olduğu telefonu kullanıp kullanmadığınız anlamak için kullanılan 3-4 satırlık bir güvenlik kodundan başarız çıktığınızı gösterir.

Telefonumuzun ismi system klasöründeki build.prop isimli bir dosyanın içinde yazılıdır. Recovery ile rom/mod flaşlarken bu rom ve ya modun(.zip dosyası) içinde updater-script isimli bir dosya vardır. Bu dosya romun nasıl flaşlanacağını ve bunun dışında neler yapılacağını felan recovery'e anlatır :) İşte Cyanogenmod, Legacy Xperia gibi stock android arayüzünde romlar sunan grupların paylaştığı .zip dosyalarındaki updater-script'ler genellikle bu güvenlik kodlarıyla başlar.

Bu hatayı niye alıyoruz?

İki nedeni vardır.

1) Romu flaşlamadan önce "format /system" yapmamız.

Klasik rom flaşlama alışkanlıklarımızda, romu flaşlamadan önce format /system , /data ve /cache yaparız. Fakat Cyanogenmod gibi grupların paylaştığı romları flaşlamadan önce format /system yaptığımızda doğal haliyle system klasörü silinir. Yani içindeki build.prop dosyasıda silinir. Yukarıda bahsettiğim gibi cyanogenmod romlarının updater-scriptlerinde bulunan güvenlik satırları build.prop dosyasında cihazın adını okuyamaz. Ve flaşlama işlemini iptal eder. Sizde status 7 hatası alırsınız.

2) Telefonunuzla rom uyumlu değildir ve ya romu hazırlayan kişi yanlış cihaz numarası girmiştir.

System'i formatlamadınız. Ama bu hatayı alıyorsunuz. O zaman bu telefonunu updater-script'te yazılan modellerle aynı değildir. Bu eski kullandığınız romdan kalmış eski bir hata olabilir, romu hazırlayan kişinin hatası olabilir. Ve ya gerçekten de telefonunuz asıl modelden farklıdır. Belki sonunda samsunglardaki gibi "i" vardır. Bunun gibi bir harf eksikliğinde bile bu hatayı alabilirsiniz.

Hatayı çözelim

Eğer hatanın nedeni yukarıda yazdığım nedenlerden birincisi ise , system'i formatladan romu flaşlarsak sorun çözülür. Ama 2.hataysa romu flaşlamadan önce build.prop dosyasının düzenlememiz gerekir. Tabi bunlar uğraştıracak şeylerdir. O yüzden güzel yolu, güvenlik satırlarını kaldırmaktır.

Benim telefonum Xperia Neo (Kod adı : Mt15i - hallon)
cm-10-20131006-NIGHTLY-hallon.zip ismindeki rom dosyasını telefonuma flaşlıyacağım. Ama öncelikle güvenlik satırlarını kaldıralım.
Bunun için zip dosyasını açıyorum. Ve sırasıyla;

META-INF > com > google > android klasörüne inelim.

Burada 2 dosya var. Updater-script ve Update-binary. Updater-script'i açıyoruz. Notepad ve ya Notepad++ ile açabilirsiniz.


ÇÖZÜM: Kırmızıyla işaretlediğim/gösterdiğim bölüm güvenlik satırları dediğim bölümdür. Bunlar 3 tane de olabilir, 4-5 tane de. Gördüğünüz gibi farklı isimlerle telefonumun modelini sorguluyor. Bu kırmızı bölümü siliyoruz. Eğer sizde 4-5 satırsa o 4-5 satırı silin. Yani getprop la ilgili bir şey kalmasın.

EK BİLGİ:
Yeşil ile işaretlediğim bölümde updater-script içinde zaten /system klasörünü sonradan formatladığını görüyoruz. Yani "bootloop verir, telefon açılmaz çünkü system'i formatlamadım" gibi bir kaygınız da olmasın :)
 


Üst Alt