Skype, Windows Phone desteğini çekiyor!

Sponsorlu Bağlantılar

TurkishLord

TurkishLord

Üye
    Konu Sahibi
Skype, Windows Phone desteğini çekiyor!
Microsoft, tabii ki tüm Windows Phone'lardan desteğini çekmiyor ancak cihazların yüzde 85'i bu önemli karardan etkilenecek. Peki sizin cihazınız da bunlardan birisi mi?



Microsoft’un sesli ve görüntülü görüşme konusunda oldukça popüler olan platformu Skype, birçok Windows tabanlı akıllı telefon için desteğini kesiyor. Bu karardan etkilenecek cihazların ise yüzde 85 gibi büyük bir oranda olması dikkat çekiyor.

Kimler etkilenecek?

Windows 10 Mobile Yıldönümü Güncellemesi yani Windows 10 Mobile 1607 sürümünü kullanmayan tüm cihazlar için Skype desteğisonlandırılıyor. Böylece Windows Phone 8.1 ve hatta Windows 10 Mobile’ın önceki sürümlerini kullananlar, artık uygulamayı Windows Mağazaüzerinden indiremeyecek ve hatta doğrudan indirme bağlantıları bile işe yaramayacak. Bu durumun yürürlüğe giriş zamanın ise 2017’nin başları olduğu ifade ediliyor.



Şu anda aktif Windows tabanlı akıllı telefonların sadece yüzde 13.7’siWindows 10 Mobile kullanıyor. Bunların yüzde 9.5’i ise 1511 sürümüyle çalışmakta. Bu sürümü kullananların 1607 sürümüne yükseltme yapması için Windows Insider programına dahil olmaları gerekiyor ancak yine de küçük üreticilerin telefonlarının bu sürüme yükseltme yapamayacağı belirtiliyor.

Microsoft’un bir anda birçok kullanıcısı için Skype desteğini çekmesi haliyle büyük tepki çekeceği kesin. Bu durumda kullanıcıların cihazlarına destek sunan alternatiflere yönelmesi gerekecek. Şirketin böyle bir kaybı nasıl göze aldığı da ayrı bir merak konusu.

Alıntı.
 
DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
Ne Şaçmalık İyide Kendi Cihazları Kendi Uygulaması Neyin Kafasını Yaşıyor?
 
  • Beğen
Tepkiler: TurkishLord


Üst Alt