Samsung ve TSMC üretimi olan A9 yonga seti ile iPhone 6S farklı batarya süreleri sunuyor

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Samsung ve TSMC üretimi olan A9 yonga seti ile iPhone 6S farklı batarya süreleri sunuyor
Bu aslında her cihaz için geçerli her cihazın işlemci üretimi birebir aynı olmuyor o yüzden aynı cihaz farklı sonuçlar verebilir.


Apple’ın yeni iPhone 6S akıllı telefonu farklı A9 yonga seti sebebi ile farklı batarya ömrü sunuyor…


Apple’ın yeni akıllı telefon modelleri kısa süre önce pazara giriş yaptı. Firma, 9 Eylül tarihinde düzenlediği etkinlikle iPhone 6S ve iPhone 6S adındaki iki yeni akıllı telefon modelini duyurmuştu. Bu modeller 25 Eylül itibari ile de satışa sunulurken, ülkemiz için belirlenen çıkış tarihi ise 16 Ekim olmakta.



Apple’ın yeni iPhone modelleri tasarım yönünden, önceki modellerle benzer şekilde gelse de donanım yönünden dikkat çekici geliştirmeler Apple tarafından yapılmış durumda.

Ekran büyüklükleri ve çözünürlükleri, önceki modellerle aynı olarak iPhone 6S de 1334750 piksel, iPhone 6S Plus’da da 1920×1080 piksel Full HD olarak gelmekte. Ancak yeni özellikle olarak 3D Touch her iki modelde de yer almakta.

2GB sistem belleği içeren modeller, 16G / 64GB ve 128GB dahili veri kapasitesi seçenekleri ile satın alınabiliyor. Akıllı telefonların arka yüzünde 12MP kamera yer alırken, ön kamera da 5MP çözünürlük sunmakta. Ayrıca iOS 9 işletim sistemi üzerinde çalışan cihazlar gelişmiş Touch ID parmak izi tarayıcısı sensör ile geliyor.

Apple’ın yeni cihazlarında firma tarafından geliştirilen ve 1.85Ghz saat hızında çift çekirdekli 64-bit işlemcili A9 yonga seti bulunuyor. Gelen bilgilere göre bu yonga seti hem Samsung, hem de TSMC tarafından üretilirken, Samsung 14nm, TSMC ise 16nm üretim teknolojisi ile yonga setlerini üretiyor.

Apple iPhone 6S’in parçalarına ayrılması sonrası da, Samsung üretimi olan A9’un daha az da olsa daha düşük yüzey alanı sunduğunu söyleyebiliriz. (Samsung 96mm2 ve TSMC 104.5mm2) Geekbench üzerinden gelen bilgiler Samsung’un A9 yonga setinin TSMC’e göre %33 daha az verimli olduğu yönünde.

1 saatlik YouTube video testinde ise %15 ve %14 olarak batarya düşümlerini görmekteyiz. Diğer taraftan başka bir benchmark GFXBench testi sonrasında Samsung üretimi A9 içeren iPhıne 6S, %55 batarya oranına gerilerken, TSMC içeren iPhone 6S ise %62’ye gerilemiş. Ayrıca iMovie testinde ise %60 ve %66 oranları ortaya çıkmış.

Ağır kullanımda TSMC üretimi A9 yonga setine sahip iPhone 6S’in diğerine göre oldukça kayda değer batarya kullanım süresi farkı sunacağını da belirtelim. Ancak bu satın mağazadan satın aldığınız cihazın hangi versiyon olduğunu uygulama indirmeden öğrenebilmeniz mümkün değil.


Samsung ve TSMC üretimi olan A9 yonga seti ile iPhone 6S farklı batarya süreleri sunuyor - MaxiCep
 


Üst Alt