Samsung Galaxy S7 ve S7 Edge Özellikleri Doğrulandı

Sponsorlu Bağlantılar

Murat Alper

Murat Alper

Moderator
    Konu Sahibi
Samsung Galaxy S7 ve S7 Edge Özellikleri Doğrulandı
Samsung’un 2016 yılındaki ilk amiral gemi akıllı telefonları Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge özellikleri büyük oranda kesinleşti.


Güney Koreli üretici Samsung’un aylardır merakla beklenen 2016 amiral gemi akıllı telefonları Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge teknik özelliklerinin %100 oranında kesinleştiği bilgisi geldi. Evan Blass’ın Venturebeat üzerindeki haberine göre Samsung Galaxy S7 ve S7 Edge, microsd kart yuvası, daha güçlü batarya ve su geçirmezlik özelliğine sahip olacak.
Evan Blass’ın Samsung’un 2016 amiral gemi akıllı telefonları Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge planları hakkında brifing alan bir kişiden aldığı bilgilere göre Samsung’un 2016 amiral gemi akıllı telefonlarının teknik özellikleri artık kesinleşti diyebiliriz. Habere göre Gakaxy S7 ve S7 Edge, IP67 toz ve su geçirmezlik sertifikasının yanında, 200GB’a kadar microsd kart desteğine sahip olacak.

Galaxy S7 ve S7 Edge Ekran:
Geçen yılki amiral gemi S6 ailesi ile büyük oranda aynı tasarıma sahip olacağı belirtilen Galaxy S7 ve S7 Edge iki farklı ekran boyutunda sunulacak. Galaxy S7’nin 5.1 inç boyutundaki ekranı korunurken, Galaxy S7 Edge ise daha önce gelen bilgilerin aksine 5.7 yerine 5.5 inç ekrana sahip olacak.

Telefonların her ikisi de 1440×2560 piksel çözünürlükte Super AMOLED ekrana sahip olacak. Samsung bu yılki amiral gemilerinin ekran teknolojilerinde önemli değişiklikler yaparak batarya kullanımın düşürmeyi başarmış. Galaxy S7 ve S7 Edge’in ekranında kullanılacak yeni bir teknoloji kullanacak. Always-on Display (AOD) adı verilen bu teknoloji, ekranın sürekli açık kalmasını sağlarken, veri indirme gibi işlemlerin rakip edilmesine olanak sağlayacak. Bu özellik saatte %1 oranında batarya kullanacak.

Batarya
Samsung’un 2016 amiral gemi akıllı telefonlarında, 2015 yılında yaptığı hataya düşmeyeceği belirtiliyor. Her iki model de son kullanıcı tarafından değiştirilebilen bataryaya sahip olacak. Galaxy S7’nin bataryası 3.000 mAh olurken Galaxy S7 Edge ise 3.600 mAh bataryaya sahip olacak. Samsung 2015 yılındaki amiral gemileri Galaxy S6 ve S6 Edge’de 2.550 mAh ve 2.600 mAh bataryalar kullanmıştı.

Cihazların kablosuz şarj ile dolma süreleri ise Galaxy S7 için iki saat, Galaxy S7 Edge için de 2.2 saat olacağı belirtiliyor.

İşlemci ve Chipset
Samsung Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge üzerinde daha önce de gelen bilgilerde belirtildiği üzere Samsung tarafından üretilen Exynos 8890 octa-core yonga seti kullanılacak. ARM referans,dizayn ile üretilen bu chipset, uğksek performans için 2.3 gHz hızında dört çekirdekli ve güç tasarrufu için 1.6 gHz dört çekirdekli işlemcilerden oluşuyor. Ayrıca dahili baseband modem LTE Category 9 desteğine sahip olacak.

Fakat bir noktayı belirtmekte fayda var. Samsung Galaxy S7 ve S7 Edge’in iki farklı chipset kullanılan versiyonları üretilecek. Özellikle Kuzey Amerika pazarında satılması için Galaxy S7 serisinin Qualcomm’un Snapdragon 820 yonga setine sahip versiyonu pazara sürülecek. Her iki model de 4GB sistem belleği ile sunulurken iddiaların aksine sadece 32GB ve 64GB dahili depolama alanı seçeneleri bulunacak. 128GB versiyon ise belirli hedef pazarlarda ilerleyen aylarda satışa sunulabilir.

Galaxy S7 ve Galaxy S7 Kamera:
Son olarak Galaxy S7 ailesi, S6 serisinin 16MP kamerası yerine “sadece” 12MP arka kamera sensörüne sahip olacak. Fakat MP’in her şey olmadığının anlaşıldığı akıllı telefon kameralarında Samsung bir ilke imza atarak f1.7 lens diyafram açıklığına sahip kamera modülü kullanacak. Bu, düşük ışıklı ortamlarda çok daha iyi kamera performansı vereceği anlamına geliyor.

Farklı bakış açısına göre de Galaxy S7 serisinde kullanılacak olan 12MP arka kamera, Galaxy S6 serisinin tasarımında kameranın oluşturduğu çıkıntıyı azaltmak için de önemli bir etken olacak. Ön kamera tarafında ise herhangi bir değişiklik olmayacağı ve 5MP kamera kullanılmaya devam edileceği belirtiliyor.

Samsung’un son bir kaç yıldır olduğu gibi bu yıl da amiral gemi akıllı telefonları Galaxy S7 ve Galaxy S7Edge’i Barselona’da düzenlenecek olan Mobil Dünya Kongresi’nde tanıtması bekleniyor. Başlangıçta Siyah, Beyaz ve Altın renk seçenekleri ile sunulacaşı belirtilen Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge, Mart ayından itibaren satışa sunulacak.
Samsung Galaxy S7 ve S7 Edge Özellikleri Doğrulandı - MaxiCep
 


Üst Alt