Samsung Galaxy S4: Gizli özellikler ve tavsiyeler

Sponsorlu Bağlantılar

OSMAN3807

OSMAN3807

Üye
    Konu Sahibi
Samsung Galaxy S4: Gizli özellikler ve tavsiyeler
'in o kadar çok özelliği, keşfedilmeyi bekleyen o kadar çok yönü var ki, bunların bir çoğunu bu telefona sahip olanlar bile bilmiyor. Galaxy S4'ü yeni satan alanlar ya da henüz yeterince kurcalamamış olanlar için bu ilginç özelliklerden küçük bir derleme hazırladık. Buyrun efendim:

Galaxy S4'ü televizyon kumandası olarak kullanın
Bilenler biliyor ama ben çevremde bu özelliği kullanmayı deneyen neredeyse hiç kimseyi görmedim. Oysa gayet havalı bir özellik. Yapmanız gereken S4'le hazır gelen WatchON adlı uygulama gitmek, ülke ve servis sağlayıcınızı seçmek ve uzaktan kumanda widget'ını Hızlı Ayarlar menünüze ya da kilit ekranınıza eklemek. Artık evin dört bir yanında kayıp televizyon kumandasını arayıp sinir krizleri geçirmeye gerek yok. Telefonunuzla televizyonu idare edebilir, favori programınızın zamanını takip edebilir ya da WatchON'un size yapacağı önerilerden faydalanabilirsiniz. Ofisimiz Berlin'de olduğu için WatchON'un bana yaptığı öneriler aşağıda göreceğiniz gibi Alman televizyon kanallarından geldi:


Telefon görünümlü kumanda ya da kumanda görünümlü telefon! / © AndroidPIT
Ses komutuyla fotoğraf çekin ya da alarmları kontrol edin
S4'le fotoğraf çekebilmek için illa ki ekrandaki simgeye dokunmanız gerektiğini düşünoyrsanız yanılıyorsunuz. Zaten ChatON hizmeti sayesinde gelen aramaları sesle kontrol edebileceğinizi biliyorsunuzdur. Bunun dışında da "smile" ya da "cheese" diyerek fotoğraf çekmenin, yatağınızdan kalkmaksızın telefona "snooze" diye bağırarak o korkunç alarmı susturmanın keyfini yapayabilirsiniz. Aynı şekilde müzik çalarınızı da telefona hiç dokunmadan sesli komutlarla kapatıp açmanız, çalan şarkıyı durdurmanız mümkün. Bunun için yapmanız gereken Ayarlar > Cihazım seçimini yapıp en alttaki "Ses kontrolü" seçeneğini aktif hale getirmek.

TouchWiz yerine KitKat
Samsung'un kendi kullanıcı arayüzü olan TouchWiz'i seven de var nefret eden de. Eğer siz ikinci gruba aitseniz, kendinizi çaresiz hissetmeyin ve TouchWiz'i emekli edip 'a merhaba deyin. Bunun için yapmanız gereken Play Store'dan ücretsiz bir launcher/başlatıcı uygulaması indirmek. Biz KitKat görünümünü tercih eden okuyucularımıza her ikisi de KitKat Launcher adını taşıyan iki KitKat başlatıcısından birini önerebiliriz (indirme linkleri aşağıda). Her ikisinde de görünümle ilgili ince ayarları kendiniz yapabiliyorsunuz. TouchWiz'den farklı olarak şeffaf sistem çubukları, KitKat uygulama penceresi ve Google Now ana ekranına S4 üzerinden kavuşmanız mümkün.


TouchWiz'den sıkılanlar için S4 üzerinde Nexus lezzeti yaşamak mümkün. / © AndroidPIT

Ana ekranda kaydırma yapmadan gezinebilirsiniz
Ana ekranınızın sayfaları arasında gezinmek için muhtemelen siz de herkes gibi parmağınızı kaydırıyorsunuzdur, unutmayın ki buna mecbur değilsiniz! Ana ekranda altta bulunan kısayolların hemen üstünde hangi sayfada olduğunuzu gösteren minik sembolleri fark etmişsinizdir. İşte bu göstergenin üzerinde parmağınızı sürüklerseniz, bir ölçüde küçülecek olan ana ekran sayfaları arasında çok daha hızlı ve akıcı biçimde gezinmeniz mümkün.


Kaydırma yerine ana ekran çubuğunu kullanabilirsiniz. / © AndroidPIT
S4'ün kamerasının daha ne marifetleri var, bir bilseniz
Kilit ekranınıza bir kamera kısayolu eklemenin ya da Samsung marka fotoğraf makinanızı S4'ünüze bağlamanın mümkün olduğunu biliyor muydunuz? Kilit ekranınıza kameranın kısayolunu eklemek gayet basit: Ayarlar > Cihazım > Ekranı kilitle seçimini yapıp "Kilit ekranı widgetları"nı açın. Burada en üst sırada bulunan "Favori uygulamalar"ı etkin hale getirip Kamera'yı seçin. Artık kilit ekranından doğrudan doğruya kamerayı açabilirsiniz. Dijital fotoğraf makinanızı telefona bağlamaya gelince, bu da gayet basit. Samsung Smart Camera adlı uygulamayı indirmeniz halinde, Remote Viewfinder, AutoShare ve MobileLink gibi özellikleri doğrudan telefon üzerinden kullanmanız mümkün olacak. Bunun en büyük avantajı fotoğraf makinasını kullanırken uygulamanın otomatik olarak telefonunuza bağlanması.

Ve daha fazlası...
 
  • Beğen
Tepkiler: Marco Laren


Marco Laren

Marco Laren

Üye
Neden gizli :)
 
  • Beğen
Tepkiler: OSMAN3807
OSMAN3807

OSMAN3807

Üye
    Konu Sahibi
:tşk: yorumlarınız için dostlar saygı ve sevgilerimle
 
cardanadam

cardanadam

Üye
Gizli olsa bilemezsin gizli değildir o
 


Üst Alt