Karşılaştırma Samsung Galaxy s2 mi? General Mobile Discovery mi?

Sponsorlu Bağlantılar

crazy_oruc

crazy_oruc

Üye
    Konu Sahibi
Samsung Galaxy s2 mi? General Mobile Discovery mi?
Samsung Galaxy s2 mi? General Mobile Discovery mi?

Samsung Galaxy s3 ile karşılaştırılan bir telefonu onun alt modeli ile karşılaştırmak pek mantıklı gelmiyor olabilir. Fakat Samsung Galaxy s2'yi General Mobile Disvovery ile karşılaştırmanın daha mantıklı olacağını düşündüm.

Galaxy s2 her ne kadar eskimiş modası geçmiş bir telefon olarak karşımıza çıksa da bayağı sonra çıkan f/p telefonu Discovery ile karşılaştırması yapılabiliyor.

Karşılaştırmayı ŞU Konular Üzerinden Ele Alacağım: Ekran, Kamera, Performans, Tasarım, Batarya...

EKRAN:

Bu konuda söylenecek pek birşey yok. Bir yanda 4.7 inç 1280x720 çözünürlüklü ekran Diğer yanda 4.3 inç 800x480 çözünürlüklü ekran. Bu konudaki galip General Mobile Discovery.

KAMERA

Her iki telefonun kamerası da 8 megapixel olarak karşımıza çıkıyor. Fakat size şunu belirtmeliyim ki gerek flaş konusunda gerektr kamera konusunda Galaxy s2 Açık ara önde. Deneyenler Galaxy s2'nin flaşının ne kadar parlak olduğunu (s3'tende s4'tende parlak) olduğunu görmüşlerdir. Bu yüzden gece çekimleri konusunda da genel kamera performansı konusunda da Galaxy s2 galip geliyor.

PERFORMANS

Kağıt üzerinde yazılanlara aldanmayın. bir yanda 1.4 GHz 4 çekirdekli işlemci diğer yanda 1.2 GHz çift çekirdekli işlemci. Hikmeti nedir bilmiyorum ama bu konuda Galaxy s2'nin performansı daha yüksek. Bunu her iki telefonda da Asphalt 8 oyununu test etmem ile anladım. GMD'de En düşük grafik ayarında hafif te olsa kasmalar oluyor fakat Galaxy s2'de aynı oyunu tam grafikte çok akıcı bir biçimde oynadığımı söyleyebilirim. Yine aynı şekile NFS Most Wanted, Modern Combat 4, Real Racing 3 gibi oyunları hiç kasmadan oynayabiliyor. Bu Konudaki incelemem bu şekilde yanlışım varsa düzeltin.

TASARIM

Tasarım konusu tabi ki de kişiden kişiye göre değişir fakat benim görüşüm General Mobile Discovery'nin tasarımının s2'den de s3'ten de daha iyi ince ve zarif olduğudur.

BATARYA

Batarya konusundaki deneyimlerim General Mobile'in bu konudaki üstünlüğünü ortaya koyduğunu gösteriyor. %30 şarj ile iki saate yakın Wi-Fi kullandım ve sürekli de oyun indirdim şarjı hala bitmedi. Aynı şeyi s2 ile yapamayacağımı şarjının yetmeyeceğini belirtirim.

EKRAN: GENERAL MOBİLE DİSCOVERY
KAMERA: GALAXY S2
PERFORMANS: GALAXY S2
TASARIM: KİŞİDEN KİŞİYE DEĞİŞİR BANA GÖRE GENERAL MOBİLE DİSCOVERY
BATARYA: GENERAL MOBİLE DİSCOVERY

Bu konuyu açmaktaki amacım General Mobile Discovery'yi kötülemek veya alacakların vazgeçmesini sağlamak değil. Fakat alacakların Gmd yi alırken s3 ile değil de s2 ile denk bir telefon aldıklarını unutmayarak almalarını tavsiye ediyorum.
 


burak1011

Üye
Gayet guzel bir karsilastirma olms.
 
Buğra

Buğra

Admin
Oyun performansı adaletli olmaz çünkü birisi HD ekranda oynuyorsunuz o sebeple grafik kartı daha çok zorlanır
 
  • Beğen
Tepkiler: crazy_oruc ve muhammettvurucu
muhammettvurucu

muhammettvurucu

Üye
  • Beğen
Tepkiler: Buğra
crazy_oruc

crazy_oruc

Üye
    Konu Sahibi
doğtu söylüyorsunuz çözünürlük ne kadar yüksek olursa kalite o kadar artıyor dolayıasıyla işlemciye duyulan ihtiyaçta. bu yüzden oyun performansı s2ye göre düşük kalıyor
 
  • Beğen
Tepkiler: Buğra
Cenqizhan.

Cenqizhan.

Üye
gmdnin muhattabi galaxy s dir :) saka bir yana s2 diyip gecmeyin oda guzel bir makina
 


Üst Alt