Samsung 3. çeyrekte beklenenden daha fazla gelir elde etti

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Samsung 3. çeyrekte beklenenden daha fazla gelir elde etti
:hmmm

Güney Kore devi Samsung, bu sene de bir çok yeni akıllı telefon sundu ve üst seviyede de Galaxy S7 veGalaxy S7 edge adındaki cihazlar firmanın en önemli cihazları olurken, ayrıca kısa süre önce de Galaxy Note7 pazara sunulmuştu. Bu akıllı telefon ne yazık ki batarya problemleri ile gelirken, geri çağırma sonrasında zararın da rekor seviyede olacağı ifade ediliyor.



Samsung, her üç dönemli süre sonrasında finansal sonuçlarını hem kamuoyu hem de yatırımcıları ile paylaşırken, kısa bir süre sonra da 2016 3. dönem mali sonuçlarını açıklayacak. Firma bu açıklama öncesinde ön duyuru gerçekleştirdi ve firma beklentilerin de üzerinde rakamlar açıklamaya hazırlanıyor.

Tüm detayların daha sonra açıklanacağı ifade edilirken, ön verilere bakacak olursak eğer, Samsung'un Temmuz - Ağustos - Eylül aylarını kapsayan 2016 3. çeyrekte faaliyet geliri 7.8 trilyon KRW (7 milyar dolar) seviyesinde gerçekleşti. Bu rakam, geçtiğimiz sene aynı dönemde elde edilen 7.4 trilyon KRW rakamına göre %6 oranında artışa işaret ediyor.

SK Securities analistlerinden, Kin Young Woo, Galaxy Note7'nin geri çağrılma programının Samsung'a 1.8 milyar dolar gibi oldukça yüksek bir zarara mal olacağı belirtiliyor.

Diğer taraftan Samsung'un çipleri ve ekranlarına karşı da talebin her geçen daha da artacağı belirtiliyor. Bu da ilerleyen dönemde firmanın dönemsel finansal sonuçları açısından pozitif etki yaratacak.
Samsung 3. çeyrekte beklenenden daha fazla gelir elde etti
 

MaxipmaN

Üye
benim anlamadığım bu adamlar laptop üretmiyor şu an ama samsung uptade programına güncelleme geliyor :ehe
 


Üst Alt