Sahadan Mobil - Maçkolik Mobil - GPRS Bağlantısı Hakkında

Sponsorlu Bağlantılar

SahadanMobil

SahadanMobil

Üye
    Konu Sahibi
Sahadan Mobil - Maçkolik Mobil - GPRS Bağlantısı Hakkında
Arkadaşlar,

Uygulamayı indirmek ve kullanmak ücretsizdir.

Bazı mesajlarda bağlantı ücreti alındığı geçmektedir, yaptığımız testlerde ücretin neden kaynaklandığı açığa çıkmıştır.

Kullandığımız cep telefonları biz gprs üzerinden internete bağlandığımızda internet üzerinde başka cihazlardan gelen bağlantı isteklerine cevap vermektedir, biz bunu herhangi ücretli bir servisi kullanırken fark etmiyoruz ancak servisimiz ücretsiz olduğu için problemin uygulamadan kaynaklandığı sanılmaktadır.

Bazı telefonlar bağlantıyı keserken hep aynı sunucuya bağlantı kurmaktadır, ne sebeple böyle olduğunu ancak cihaz üreticileri açıklayabilir. Aynı zamanda yukarıda anlattığım gibi IP adresinize çevrenizdeki diğer cihazlardan bağlantı isteği gelebilmektedir ve bu durumda özellikle Symbian OS tabanlı cihazlarda bağlantıya cevap verildiğinde bu sorun ortaya çıkmaktadır.

Forumda yazılan bir başka mesajda tamamen ekside olan kontörlü bir hat kullanılırken uygulamanın çalıştığı ve daha fazla eksiye de düşmedi bildirilmiş bunun sebebi bağlantının ücretsiz olan servisimiz yönüne kurulabilmesi ancak istenmeyen bağlantılara cevap verilememesidir aynı cihaz başka bir wap sayfası açmak istese kontörü tamamen bittiği için o sayfayı da açamayacaktır. Bu örneği size servisimizin tamamen ücretsiz olduğunu anlatabilmek adına verdim.

Ayrıca uygulamanın indirme sayfasında geçen resmi açıklamayı da buraya ekliyorum.

"Uygulama haberleşeceği sunucuya bağlantı kurmak için onayınızı istemektedir. Turkcell kullanıcıları bu adres üzerindeki veri iletişiminden ücretsiz olarak hizmet alırlar. Bağlanırken Turkcell WAP veya Turkcel Internet seçilebilir. Cep telefonunuz internet bağlantısı kurduğunda bilgisayarlarda olduğu gibi bir bağlantı adresine sahip olur. Bu adres, internet bağlantılarına açıktır. Cihazınız bu sırada internet üzerindeki herhangi bir adrese bağlantı kurduğunda veya tanımadığımız bir adres üzerinden gelen bağlantı talebine cevap verdiğinde, mevcut tarifeniz üzerinden işlem ücreti alınabilir. Bu gibi istenmeyen durumlardan korunmak ve istemediğiniz bağlantıları engellemek için cep telefonu üreticinize danışabilir ve bir güvenlik duvarı uygulaması kullanabilirsiniz."

Konu teknik bir durum olmasından dolayı, aklınıza gelen bir soruları burada yanıtlayacağım. Ancak konu dışındaki tüm sorunlarınız için uygulamadukkani.com portalındaki "Bize Ulaşın" sekmesini kullanabilirsiniz.

İlginiz için teşekkür ederiz.

Sahadan - Maçkolik Mobil Destek Ekibi
 
  • Beğen
Tepkiler: _CriXuS_, Bahri_Csn_06, gs1991 ve 2 diğerleri


'Davut

'Davut

Üye
Arada bir 2 kontör götürüyor kontörün dibe indiği zaman kullanıyorum...Şuan dibte kullanıyorum şimdi kontör yüklediğimin zaman silecem...:)
 
for.danger

for.danger

Üye
Son Sürümünü payLaşabilirmisnz?
 
dexter2222

dexter2222

Üye
arkadaşlar hep aynı hiç bağlanmıyor bağlantı hatası daha sonra tekrar deneyiniz hata (504)
 

banane____20

Üye
benım telefon nokia 6233 ben canlı sonuşları göstermıyo turkcell wap erişim noktası yapılandırmanız gerekmektedir diye bi yazı cıkıyo karsıma girmıyo canlı sonuçlara neden acaba acıl bi cevap

--------------- Ekleme ---------------

eror dıyo
 

madslover

Üye
maçkolik ve benzeri programlar avea hattına olmuyormu oluyorsa nasıl olacak cevap verirseniz sevinirim
 

m4rju4n4

Üye
banane wap yaz 2222 ye gönder seni yönlendirecekler
 
atmaca508

atmaca508

Üye
sahadanın proğramı varmı ben maçkolik kullanıyorum sınırsız internet var nasılsa
 
Bilgehan94

Bilgehan94

Üye
telefon 6600 uygulamaya giriyorum ana menü bile gözükmüyor beyaz ekran çıkıyor:vur:off::off::off::off::off:
 


Üst Alt