s60 v2 de çalışan dosya türleri

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ertin

Üye
    Konu Sahibi
s60 v2 de çalışan dosya türleri
S60 v2 de çalışan Dosyalar​


Multimedya dosyaları
Müzik(Cep telefonların kendi müzik çaları çalabilir.) :
-Mp3: sıkıştırılmış Ses ve müzik dosyasıdır. en popüler ses dosyasıdır.MPEG (Motion Pictures Experts Group) Layer 3'ün kısaltmasından oluşmuştur. Sıkıştırma algoritmaları geliştirilmeden önce bilgisayarlarda ses örnekleri wav, pcm, voc, au, snd gibi biçimlerde saklanıyordu. Bu biçimler insan kulağının duyamayacağı ses frekanslarını da depoluyor, CD kalitesinde 3-5 dakikalık bir ses kaydının saklanabilmesi için 50 ila 70 MB arasında bir sabit disk alanına ihtiyaç duyuyordu. MP3 ise, müzik dosyalarını CD kalitesinde, 16'da 1 oranında sıkıştırdı.
- Aac: Ses dosyası formatıdır. Advanced Audio Coding. Yüksek oranda sıkıştırılmış ses dosyalarının genel adıdır. (Advanced Audio Coding) MP3'e alternatif olarak geliştirilen müzik sıkıştırma formatı. MP3'e göre %25 daha kaliteli olan formattır.
-Wav: Wave(dalga) kelimesinden türetilmiştir. Ses dalgası anlamına gelir. En kaliyeli olanı budur.IBM ve Microsoft'un küçük ses kayıtlarını herhangi bir bilgisayarda çalmak için geliştirdiği ses dosyası formatıdır. Yaygın olan formatlar arasında en basitlerinden biridir. Windows 3.1'den bu yana Windows ortamında ses dosyalarının ana formatı olarak kulanılmaktadır.
-Amr: Adaptive Multi Rate, Sıkıştırılmış ses dosyasıdır. MMS için sık kullanılan ses formatı. 2 dakikalık ses kaydını 50 KB gibi boyutta saklayabilen çok gürültülü olmayan ortamlar için yeterli kaliteyi sağlamaktadır.
-Au: Basit tipte Ses veya müzik dosyasıdır.SymbianOs, Sun Microsystems veya Unix sistemlerinde kullanılmaktadır.
-Aif:CD kalitesinde ses dosyasıdır. Apple tarafından üretilmiştir ama esas format kaynağı Electronic Arts tarafından geliştirilen IFF dosyasıdır. s60 v2lerde 2 Çeşidi vardır: Ses dosyası ve simge dosyasıdır. Ses dosyası Cep telefonların kendi müzeik çaları çalabilir.
-Mid: MIDI ses Dosyası: müzik notaları bilgisi içerir. içersinde insan sesleri bulunmaz. Org benzeri aygıtlarda kullanılmaktadır.
-Rng: Monofonik zil sesi formatında Nokia cep telefonları tarafından kullanılan; Nokia Composer programı kullanılarak oluşturulabilir bazı Nokia telefonları ile birlikte gelen bir monofonik biçimidir, çünkü sadece bir nota bir anda çalınabilir.
-Rmf:Ses biçimi Beatnik tarafından hem MIDI dizileri ses içerebilir oluşturulan; sık sık video oyunları kullanılmıştır.
-mxmf: MXMF dosyası Mobile XMF Audio olduğunu. MXMF is a new ringtone standard that combines Standard MIDI Files (SMF) with custom Downloadable Sound (DLS) instruments for vocals, sound effects or unique instrument sounds. MXMF özel İndirilebilir Sound (DLS) vokal, ses efektleri ve eşsiz çalgı aletleri Standart MIDI Files (SMF) birleştiren yeni bir melodi standart çalar.
Resim Grafik ( kendi görüntüleyicisi ile):
-Jpg:(Joint Photographic Experts Group). Dijital ortamda renkli resim ve fotoğraflar için kullanılan bir veri sıkıştırma tekniğidir. Ceptelefonlarınız ile Fotoğraf çektiği zaman Bu Uzantı kullanılır.
-Png:İnternet için geliştirilmiş resim dosyasıdır. JPG gibi kalitelidir ama GIF gibi alpha kanalı ve şeffaflık özelliği bulunur.
-Gif: Anismasyon grafik dosyası. Web sayfalarında animasyonlu resimler oluşturmak için kullanılır. resim kalitesi düşüktür. Eski bir format olduğu için Birçok yazılımla oluşturulabilir ve değiştirilebilir.
-Mbm: içinde 1 den fazla resim bulunan grafik dosyasıdır.Programlar tarafından kullanılır.
-Tiff: çeşitli amaçlar için kullanılan yüksek kaliteli ve Alpha kanalı içeren resimlerdir.
-Bmp:Windows işletim sisteminde kullanılan standart resim dosyasıdır. Herhangi bir sıkıştırma yöntemi kullanılmadığı için dosya boyutu diğer resim türlerine göre çok büyüktür.
-Wmf:1990´lı yılların başında windows tarafından geliştirilmiş grafik/resim dosyasıdır. Çok Yavaş açıldığı için Tercih edilmiyor.
-ico:ikon: küçük ölçülerde bir resim dosyasıdır.
özellikle c++, delphi,visual basic gibi programlama yapanların mutlaka kullanması gerekir aksi halde ürettikleri yazılım amatör görünümünden kurtulamaz.
16x16 ve 32x32 veya 48,48 gibi boyutlarda çeşitleri vardır.
-Ota:Nokia ve Siemens cep telefonlarında kullanılan küçük boyutlu mesaj resimleridir. Bu resimler genelde az renkli olur. (Monochrome) Telefonla görüntülü mesaj göndermekte kullanılır.
-wbmp:( Wapbitmap) Pda tarafından geliştirilmiş tekrenkli sms Dosyasıdır.

Video:
-3gp:(3rd Generation Partnership Project)
3üncü Kuşak Ortaklık Projesi. Üretici firmalar ve organizasyonlar tarafından spesifikasyon geliştirilmesi ve gelecek UMTS spesifikasyonlarının kurumsal olarak gerçekleştirilmesi amacını taşıyan ortaklık. Özellikle yeni nesil Mp3 player ve cep telefonları için geliştirilmiş video dosyasıdır. Bilgisayarda güncel bir video player ile açılabilir.

-Mp4:Dosya içersindeki görüntü MPEG-4 formatında sıkıştırılış olur ses kısmı ise AAC formatında sıkıştırımıştır. 3gp dosyalarına göre daha kalitelidir.
- Rm: internet üzerinde kullanılmak üzere geliştirilmiş film dosyası formatıdır.

Döküman:
-Txt:Herhangi bir biçimlendirme içermeyen düz yazı dosyalarıdır.
-htm-html:Web sayfası yapımında kullanılan standartlaşmış dosya türüdür. Renkli yazılar resimler çıkarır. nokia browser ile bakabilirsiniz.

Yazılım :
-Sis: Symbianos Tarafından Geliştirilen bir sıkıştırma dosyasıdır.Pcde Make sis, symbianos editor Telefonda sisboom ile Yapılır.
-Jar-Jad:(jar) Aslen Zip Dosyasıdır Java arşiv dosyası. Cihaz üzerinde çalışacak olan Java uygulamasının paketlenmiş hali.Tüm java class ları ve uygulamanın gerektirdiği diğer bileşenler (png formatında resimler gibi) JAR komutu ile paketlenir. Program çalışacağı cihaz üzerinde bu paket ile yüklenir. (Jad)MIDlet içeriğini tanımlayan dosyadır.MIDlet Java ME için geliştirilmiş program arabirimidir. özellikle ce ptelefonları için java uygulamaları ve oyunlar yazmakta kullanılır.
-Exe-app:(Tek başına çalışan) Normal yöntemler ile açamazsınız Telefonunuzda Güvenlik uyarısı verir. Genelde virus yüklerler.

-Backup.arc: E:\backup\ klasöründe bulunur Bunu Sadece Hafıza kartı programındaki karttan geri yükle ile açılabilir.
Her marka kendi yedeğini Yükleyebilir mesela 6630 yedeğini 6600 yükleyemezsiniz

-vcf:Kişisel bilgi dosyası. Ceptelefonlarınızdaki kişileri başka talafona bt kızılötesi mmultimedya ile gönderirken Ve hafıza kartına yedeklerken veritabanından açık kaynaklı dosyaya dönüşür. bu uzantıyı alır

-Cer: Gvenlik setifikası dosyalarıdır s60v2 de pek işe yaramaz


Alıntıdır..
 
  • Beğen
Tepkiler: salih1906baba

njnnj

Üye
arkadaşlar slm nokia 5800 telefona akort programı yüklemeye çalışıyorum olmuyo tam destekleyen bir link varsa atarsanız seviinirim
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt