S3 de android sürümünü güncelleştiremiyoruz.

Sponsorlu Bağlantılar

Ahmet Zıya

Üye
    Konu Sahibi
S3 de android sürümünü güncelleştiremiyoruz.
Arkadaşlar, bu konuda yardım edebilir misiniz? Yurtdışından S3 getirmişti arkadaş, epeydir kullanıyor. Tabii orijinal imei ile kayıtlı, ama android 4.0.4 Ice cream sandwich sürümüyle kullanıyordu. Android son güncelleştirme ile kullanıcılarına 4.2.1 jelly bean 'i hizmete sundu. Bizde cihazı güncelleştirmek istedik. Yazılımı Wifi yoluyla güncelleştirmeye başladık. Dosyayı indirdi, indirilen dosyanın boyutu 9mb civarında, kurulumu yapması için kapanıp açılması için onay verdik. Telefon yeniden başlatıldı, %30 civarında kurulumu yaptıktan sonra telefon hata verip kurulumu iptal ediyor. İki defa denedik aynı hatayla karşılaştık. Şimdi bana yardımcı olabilir misiniz? Böyle bir durumla karşılaşan başka arkadaş muhakkak vardır. Çünkü türkiyede , yurtdışından cihaz getiren çok.
 


partt

partt

Üye
Kies üzerinden güncellemeyi deneyin olacaktır
 

Ahmet Zıya

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaş kies'le de denedi ama olmadı. Telefonun tüm kullanıcı datayı silip sonra yeniden başlattıktan , sonra güncelleme yapar mı sizce?

Yurtdışından getirilen cihazların böyle bir sorun yaşadığı çogunlukta mı? sonuçta telefon başka ülkeye ithal olarak gidiyor, diger ülkelerden de türkiyeye getiriyoruz. BTK'nın telefonu sistem'e kayıt etmesi felan bunlardan dolayı kaynaklanabilir mi ?
 

Ahmet Zıya

Üye
    Konu Sahibi
Arakadaşlar, telefonun sorununu öğrendik. Bizim arkadaş s3'ü yurtdışından getiren birisinden almıştı, tabii getiren adam orijinal imei ile kayıt ettirmemiş. Gidip telefona imei caktırmış ve cihazı rootlamış. Biz rootlandıgını telefondan anlayan bir abi sayesinde ögrendik. Her neyse odin ile telefonu tekrar room'a cevirdik sonra da sürümü android 4.1.2 ye cevirdik. İşlem gercekteşti cok güzel, buraya kadar sorun yok. Gel gelelim asıl skntıya şimdi. Cihaz önceden farklı imei ile ve rootlu olarak kullanıldıgı için yeni güncellemeyle birlikte telefonundan şebeke işlemlerini kullanamıyoruz. yani sımkart takılı ama ne internete girebiliyoruz ne arama yapabiliyoruz. Wifi yoluyla bile google marketten indirme yapmıyor. Aksine başka bir telefondan da arkadaşımızı aradıgımızda telefon calıyor ama s3 de arayan gözükmüyor telefon calmıyo. Telefonu anlayan bu abi, telefona tekrar root atılması gerekiyor diyo.

Sizlerin başına böyle birşey geldi mi hiç!!!
(bu arada arkadaşımız telefonu aldıktan sonra orijinal imei'ne geri cevirtip kayıt işlemlerini gerçekletirmişti. Yani cihaz şuanda resmi olarak orijinal imei ile kayıtlı)
 


Üst Alt