Rusya, Suriye'de Muhalefetle Görüşmeye Hazır

Sponsorlu Bağlantılar

x-scarface

x-scarface

Üye
    Konu Sahibi
Rusya, Suriye'de Muhalefetle Görüşmeye Hazır



Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, muhalif Özgür Suriye Ordusu Komutanı Salim İdris dahil Suriye'de tüm muhalif temsilcilerle görüşmeye hazır olduklarını açıkladı. Slovenya Dışişleri Bakanı Karl Eryavets'le görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Lavrov, "Anladığıma göre General İdris'in bir kısım açıklamaları var. Ben bunu duymadım. Ancak prensip olarak, Suriye muhalefetinin tüm temsilcileri ile görüşmeye hazırız." dedi.


Özgür Suriye Ordusu Komutanı İdris, Suriye'de şiddetin durması için Moskova ile görüşebileceklerini açıklamıştı.


Suriye'de şiddetin durmasının Moskova'ya da başka başkentlerde aranmaması gerektiğini savunan Lavrov, "Şiddet, Suriye muhalefeti ve hükümet arasında doğrudan yapılacak görüşmeler ve Cenevre Mutabakatı'nın uygulanması ile sağlanabilir." uyarısında bulundu.


Suriye krizinin gelecek hafta ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile görüşmesinde de ele alacaklarına değinen Rus bakan, "Suriye'de silahlı gruplar askeri çözüm üzerine oynuyor, siyasi çözüm değil." eleştirisi getirdi.


BM Güvenlik Konseyi'nde insani yardım koridoru ve uçuşa yasak bölge oluşturulması yönündeki girişimleri Suriye'nin içişlerine müdahale çabası olarak gördüklerini kaydeden Lavrov, Çin ve Rusya'nın bu yöndeki endişelerinin sürdüğünü söyledi. Rus bakan meşru olmayan grupların silahlandırılmasının uluslar arası hukuka da aykırı olduğuna değindi.


Birleşmiş Milletler raporlarına göre şiddetin başladığı Mart 2011'den bu yana Suriye'de 70 bin kişi yaşamını yitirdi. Beşşar Esed rejiminin iktidarda kalmasının kendileri açısından özel bir çıkar oluşturmadığını savunan Moskova, tek taraflı yaptırımların ülkede şiddet sarmalını artıracağını kaydediyor.
 
  • Beğen
Tepkiler: Emrgncy
Emrgncy

Emrgncy

Üye
:hmmm

Eğer doğruysa Eset in suyu ısıtılıyor demektir...
 
  • Beğen
Tepkiler: x-scarface

Benzer Konular

doctorrr
Cevap
0
Görüntüleme
354
doctorrr
doctorrr
Cevap
0
Görüntüleme
313
doctorrr
x-scarface
Cevap
0
Görüntüleme
256
x-scarface
Haydar
Cevap
2
Görüntüleme
356
evren991
Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
271
Haydar


Üst Alt