Qualcomm, SnapDragon 400 Ve 200'ü Tanitti .!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Mazlum Somer

Mazlum Somer

Üye
    Konu Sahibi
Qualcomm, SnapDragon 400 Ve 200'ü Tanitti .!
[h=2]Qualcomm, uygun fiyatlı akıllı telefonlara yüksek performans sağlayacak yeni nesil mobil işlemcilerini tanıttı.
[/h]


Geçtiğimiz ay tüketici elektroniği fuarı kapsamında Las Vegas’da S4 markasından vazgeçtiğini duyurmuş ve Snapdragon 600 ile Snapdragon 800 adlı mobil işlemcilerini tanıtmıştı. Üst düzey akıllı telefonlarda yer alacak bu işlemcilerin ardından şimdide nispeten daha düşük bütçeli cihazlarda yer alacak olan Snapdragon 200 ve Snapdragon 400 tanıtıldı.

Snapdragon 200
Qualcomm’un 2013’teki en alt seviyedeki işlemcisi olan Snapdragon 200, dört çekirdekli bir mimariye sahip. Üzerinde dört adet ARM Cortex A5 çekirdeği bulunan işlemci, 1.4GHz saat hızında çalışıyor. İşlemcinin GPU tarafındaysa Adreno 203 yer almakta ve çoklu SIM konfigürasyonları destekli olarak sunuluyor.
Cortex A5’in nasıl bir performans sergilediği hakkında daha önce pek rastlamadığımız için bir yorumda bulunmamız güç ancak dört çekirdekli mimari, özellikle enerji tüketim odağında performans olarak kazan sağlayacaktır.

Snapdragon 400
Snapdragon 400 ise Snapdragon 200’e kıyasla birkaç basamak yukarda konumlandırabileceğimiz bir işlemci olmuş durumda. İki farklı konfigürasyonla gelen Snapdragon 400’ün ilk versyonunda iki adet Krait çekirdeğinden oluşan bir mimari kullanılmış. 1.7GHz saat hızında çalışan bu işlemcinin Snapdragon S4 ile eş değer bir performans sergileyeceğini tahmini bir ifadeyle söyleyebiliriz.

İkinci konfigürasyonda ise dört adet ARM Cortex A7 çekirdeğinin kullanıldığını görüyoruz. 1.4GHz saat hızında çalışan bu işlemcinin de yapı olarak çift çekirdekli Snapdragon’lar ile performans ölçeğinde benzerlikler taşıdığını söyleyebiliriz. Zira daha önce MediaTek’in de benzeri bir ürününe rastlamıştık.

Her iki işlemcinin de çıkışına dair kesin bir bilgi yok. Qualcomm bu yıl çıkacak demenin dışında henüz bir açıklama yapmış değil. Bizim tahminimiz ise yılın ilk yarısı içinde bu işlemcileri görebileceğimiz doğrultusunda.

Kaynak ;
 


Software95

Haber için :tşk:
 
Mobilator

Mobilator

Emekli Yönetici
Teşekkürler.
 
esokmen

esokmen

Üye
Bilgilerndirmen ve emeğin için teşekkürler
 
Mazlum Somer

Mazlum Somer

Üye
    Konu Sahibi
Sagolun Degerli Insanlar ..
 
fk555897

fk555897

Üye
Snapdragon 400 de çift çekirdek ve dört çekirdek sunulacakmış. Bu işlemcileri nasıl ayırt edeceğiz?

 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt