Power Point Sunusu Nasıl Hazırlanır!!..

Sponsorlu Bağlantılar

***BlackrosE***

***BlackrosE***

Üye
    Konu Sahibi
Power Point Sunusu Nasıl Hazırlanır!!..
PPS SUNUMU HAZIRLAMAK

Powerpoint sayfası açılır.

Sunum için hazırladığınız resmi yapıştırmak için, sayfanın üst tarafındaki EKLE sekmesinden ve RESİM seçeneğinden resmin kayıtlı olduğu dosyadan tasarlanan resim bulunur ve çift tıklanarak resim sayfaya yapıştırılır.

Eğer sunum birkaç sayfa olacaksa, yine EKLE sekmesinden “YENİ SLAYT” a tıklanarak 2. 3. 4. sayfalar açılır ve her birine tasarlanan resimler aynı yöntemle yapıştırılır.

Resmin üzerine yazı yazılacaksa Metin kutusundan (önce üzerine A harfi yazılı olan kutucuğa, sonrada slayttaki resim üzerine tıklanarak) pencere açılır ve metin oraya yazılır.



MÜZİK EKLEMEK:

PPS dosyalarına mp3 formatında müzik yapıştırsanız, sunumu bir başkasına yolladığınızda müzikli olarak gönderemezsiniz. PPS ler için wav formatında müzik gerekir. MP3 leri Wava dönüştüren programları internetten indirebilirsiniz.. (Örn: CDEX prog.)

Wav müziği eklemek için; sunum sayfasının üst tarafında göreceğiniz SLAYT GÖSTERİSİ sekmesini, ordan da, SLAYT GEÇİŞİ’ni tıklayın. Sayfanın sağında bir pencere açılacak.

SES bölümünü tıklayın. Aşağıya doğru inin. DİĞER SES ten; Wav müziğinizin kayıtlı olduğu dosyayı bulun ve müziğin üzerini çift tıklayın. Müzik yapıştı.

Müziğin diğer sayfalarda da kesintisiz devam etmesi için; SES in hemen altındaki DİĞER SESE KADAR DÖN yazısının yanındaki kutucuk tıklı olmalı.

SLAYT GEÇİŞİ:

Sayfaların bir diğerine geçerken şekilli bir geçiş yapmasını istiyorsanız, sağ tarafta göreceğiniz “Seçili slaytlara uygula” panosunda kayıtlı şekillerden tercih yapabilirisiniz.

Sayfaların kendiliğinden değişmesini (tıklamadan) istiyorsanız; yine sağ taraftaki GELİŞMİŞ SLAYT kısmının altında bulunan “Fare tıkladığında” yazısının yanındaki kutucuktaki Tıkı kaldırıp, “Otomatik olarak” yazısının yanındaki kutucuğa Tık koyun.

Ve bu yazının yanındaki pencereye slaytların kaç saniye gösterimde kalmasını istiyorsanız o süreyi yazın.

KAYIT:

Hazırlanan sunumu PPS gösterisi haline getirmek için sol üst taraftaki DOSYA yı açın. Orada “Farklı kaydet” seçeneğini tıkladığınızda açılan pencerede “Dosya adı” kısmına sunuma verdiğiniz adı yazın.

Hemen altındaki “Kayıt türü” kısmından “PowerPoint Gösterisini” seçin. Ve pencerenin hemen sağındaki KAYDET tuşuna basın.




Saygılar...
 


aytac75

aytac75

Üye
öncelikle bilgiler için teşekkürler, ben yazdığınız gibi yaptım ama pps olarak kaydettiğimde sadece 1.resim çıkıyor diğerleri çıkmıyor farklı ne yapmam lazım teşekkürler...
 
Progressivity

Progressivity

Üye
sunum hazırlarken dikkat edilmesi gereken en önemli husus zıt renkleri seçmemek yani arkaplan kırmızı ise yeşil yazı kullanmak gibi ayrıca öyle göze çok batacak gözü çok yoracak yada hiç göze hitap etmeyen çok bayağı renkler ve fonlar da kullanılmamalı
 
aytac75

aytac75

Üye
slayt geçişini nasıl çözerim yani ben 7 tane resim ekledim ama sadece ilki çıkıyor?
 


Üst Alt