Phun - Fizik Simülasyon Programı...

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Phun - Fizik Simülasyon Programı...


Microsoft
‘un dokunmatik ekranlı Tablet PC modeli bilgisayarlar için çıkardığı Microsoft Physic Illustrator adlı programı daha önce biliyor olabilirsiniz, bilmeyenler için ben kısaca bahsedeyim ve yazıma öyle devam edeyim. Program temel olarak ekrana çizdiğiniz şekilleri, sanki bir ağırlığı varmışçasına fiziksel gerçeklere uygun davranan cisimlere dönüştüren bir fizik modelleme yazılımı. Örneğin, bu programla önce yerçekiminin yönünü belirleyip, daha sonra yokuş aşağı inen bir yol yapıyorsunuz. Yolun başına bir kutu çizip, kutunun altına tekerlek niyetine iki tane daire ekliyorsunuz. Çizimi bitirtiğinizde kutu ağırlığı olan bir cisme dönüşüyor ve tekerlekleri üzerinde yoldan aşağı kayıp gidiyor.


Bu tarz bir programla zaman geçirmek bir hayli eğlenceli olsa da, bugüne kadar programın üstünlüklerinden sadece Tablet PC kullanıcıları yararlanabiliyorlardı. Fakat Phun adlı yazılım ile, tıpkı Physics Illustrator gibi ekranda gerçeğe yakın fizik modellemeleri yapmanıza izin veriyor. Fakat Phun’u kullanmak için illa Tablet PC sahibi olmanız gerekmediği gibi, sunduğu özellikler de Microsoft Physics Illustrator‘un bir hayli ötesine geçmiş. Programın nasıl çalıştığını ve neler yapabildiğini görmek için öncelikle

videoyu mutlaka izlemenizi tavsiye ederim. lakkında ayrıntılı bilgi edinmek ve ı ücretsiz olarak bilgisayarınıza indirmek için ise adresini ziyaret edebilirsiniz.

Programı indirmek için aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz...









 
MeLih_061

MeLih_061

Üye
teşekkürler
 


Üst Alt