Parmak Damarı Teknolojisi, Bankalarda Kullanılmaya Başlandı

Sponsorlu Bağlantılar

Arafayy

Arafayy

Üye
    Konu Sahibi
Parmak Damarı Teknolojisi, Bankalarda Kullanılmaya Başlandı

Parmak damarı teknolojisi, bankalardaki işlemlerde imza yerine geçecek şekilde kullanılmaya başlandı.
Parmak damar haritasını kullanarak yüksek güvenlik çözümleri sunan Hitachi’nin Parmak Damarı Teknolojisi, banka sektöründe kullanılmaya başlandı. Bu teknoloji sayesinde ATM’lerden kartsız olarak para çekme ve online bankacılık işlemlerinin onaylanması gibi farklı işlemlerde kullanılabiliyor olacak.

İlk olarak Polonya’daki Bank Zachodini WBK tarafından kullanılmaya başlanan teknoloji, şube içerisindeki biyometrik imza çözümü olarak kullanılıyor. Bankanın müşterileri, sadece parmaklarını kullanarak hesap sözleşmelerini imzalayabiliyorlar.

Bu teknolojiyle birlikte imzalanan belgeler, otomatik olarak e-posta adresine gönderiliyor. Parmak damarı teknolojisi, müşterilerin işlemlerini kısa zamanda bitirmesinin yanı sıra bankalardaki kağıt kullanım oranını %80 oranında azaltmış.

Pilot banka olarak seçilen Bank Zachodini WBK’de uygulamanın başarıya ulaşmasının ardından yakın bir zamanda tüm şubelerde bu sistemin hayata geçirilmesi planlanıyor.



Küresel bankacılıkta kendisine geniş bir kullanım alanı yaratan Hitachi’nin Parmak Damarı teknolojisi, Japonya’daki bankacılık sektöründe kullanılan biyometrik çözümler içerisinde %80’lik bir paya sahip. Ülkemizde de 2012 yılından beri İş Bankası ATM’lerinde kartsız para çekme işlemlerinde kullanılan sistem, bunun dışında bazı özel ve üniversite hastanelerinde de sorunsuz bir şekilde kullanılıyor.
 

Benzer Konular

clawiss
Cevap
0
Görüntüleme
451
clawiss
Esendağlı
Cevap
4
Görüntüleme
526
Godfather
Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
817
Doğuş Pertez


Üst Alt