Haber Nokia'nın akıllı telefon bölümü resmi olarak HMD Global Oy çatısı altında

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Nokia'nın akıllı telefon bölümü resmi olarak HMD Global Oy çatısı altında
Yeniden akıllı telefon pazarına giriş yapmaya hazırlanan Nokia, bugün itibari ile resmi olarak HMD Global Oy bünyesinde.




Cep telefonu pazarının geçtiğimiz dönemde en önemli firmalarından bir tanesi Finlandiya merkezli Nokia olmuştu. Firma Android ve iOS'un karşısında yenilgiye uğrayan Microsoft'un Windows Phone mobil işletim sistemine sahip Lumia modellerini pazara sunmuş, ancak devamlı olarak gerileyen firma, sonunda cihazlar ve servisler bölümünü Microsoft'a satarak, pazardan çekilmişti.



Microsoft ile yaptığı satınalma anlaşmasına göre 2016 son çeyreğe kadar firma akıllı telefon pazarına giremiyordu ve bu sürenin bitmesi ile birlikte de firma tekrar akıllı telefon pazarına dönmeye hazırlanıyor.

Gelen bilgilere göre HMD Global Oy çatısı altında Nokia'nın akıllı telefonları sunulacak. Cihazların tasarımları ve geliştirilmesi Nokia tarafından yapılacak ve üretime bazında ise Çinli Foxconn devreye girecek. Bilindiği üzere Foxconn, Apple'ın iPhone modellerinin de üretimini üstlenen oldukça büyük bir firma.

Bugün itibari ile artık Nokia, resmi olarak HMD Global Oy bünyesinde yer aldı. HMD Global Oy'un Başkanı olarak Florian Seiche'yi görüyoruz. Bu kişi ayrıca HTC'nin de akıllı telefon bölümünün kurucularındandı. CEO ise Arto Nummela ve o da Microsoft'un EMEA bölgesi mobil cihazlar satış bölümü VP'si olarak görev yapmıştı. CPO ise Juho Sarvikas olmakta.

2017 içerisinde ilk Nokia akıllı telefon gelecek ve bu cihazın da Google'ın Android mobil işletim sistemini kullanacağını da son olarak ekleyelim.
Nokia'nın akıllı telefon bölümü resmi olarak HMD Global Oy çatısı altında
 
MAERKEK

MAERKEK

Moderator
Az kaldı da eski telefonlara yedek parça yapsalar ya da yeniden üretseler güzel olur ha . Uzun zamanlı çok adetli üretim demiyorum. Mesela hangi eski telefonu istiyorsunuz diye anket yapacaklar , nokia 8 08 çıkacak en fazla gider alırım . Fiyatı makul olursa
 


Üst Alt